Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
788
1

Богдан КОГУТ: «Після таких матчів, як з Металістом 1925 нереально заснути»

Голкіпер «Вереса» – про результативну гру з харків'янами

Богдан КОГУТ: «Після таких матчів, як з Металістом 1925 нереально заснути»
НК Верес. Богдан Когут

В поєдинку 15-го туру чемпіонату УПЛ футболісти «Вереса» здобули супервольову перемогу над «Металістом 1925» (4:3).

В розмові з кореспондентом Sport.ua капітан рівнян Богдан Когут поділився враженнями про цей один з найрезультативніших матчів поточного сезону:

– Після таких протистоянь, як учорашнє, нереально заснути. Добре, що все закінчилося на нашу користь. Бо, коли б програли, граючи в більшості, нам би уболівальники цього не пробачили.

– В твоїй багаторічній кар'єрі вже траплялися поєдинки, де перебіг подій нагадував катання на гойдалках?
– Можу згадати хіба що протистояння зі ще однією харківською командою – «Металістом», коли в квітні 2023 року розійшлися миром - 5:5. Але вчора нічия була б для нас рівноцінна поразці.

– І все ж, чим можна пояснити, що цього сезону «Вересу» бракує стабільності?
– Для нас самих це загадка. Взяти хоча б учорашній матч. Пропущений в дебюті гол не вибив з колії і перший тайм сміливо можна записати до свого активу, адже змусили гостей залишитися в меншості, не тільки зрівняли рахунок, а й вийшли вперед. А потім незрозумілий провал на початку другого тайму, коли двічі пропустили.

– Що допомогло добитися зламу?
– І хоча кажуть, що один в полі не воїн, але вчора в нас феєрив Віталій Дахновський. Він повернувся в стрій після тривалої перерви, викликаної травмою й був дуже мотивований. Та головне, що це швидкісний гравець й йому вдалося в ключовий момент повести партнерів за собою. Була нагода переконатися, як «Вересу» бракувало Дахновського.

– І, як вишенька на торті, головний тренер Сергій Лавриненко вгадує із заміною й Микола Гайдучик першим дотиком до м'яча, забиває переможний гол.
– Переконаний, що цей поєдинок займе помітне місце в історії «Вереса». Бо це була битва не за три очки, а значно більше. Адже якщо врахувати, що цього року в нас попереду ще поєдинки з лідерами - «Поліссям» та «Шахтарем», то у випадку поразки від слобожанців ми б значно погіршували свої шанси на продовження «прописки» в еліті. А так рівняни не вибули з гонитви й з піднесеним настроєм вирушать на матч 16 туру до Житомира.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ptolemeus
Ну звичайно, нереально заснути! Грати в більшості і два голи пропустити! Клоуни. Позорисько. Того фізрука Лавриненка звільнять нарешті?