Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 25 листопада 2023, 19:39
4372
10

Лідери розійшлись миром. Ліверпуль урятувався від поразки Манчестер Сіті

Команди Хосепа Гвардіоли та Юргена Клоппа синхронно підставились під удар переслідувачів

| Оновлено 25 листопада 2023, 19:39
4372
10
Лідери розійшлись миром. Ліверпуль урятувався від поразки Манчестер Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

У гонитві за титулами із суперниками зазвичай не рахуються – такий мотив був у «Манчестер Сіті» під час минулого сезону, який завершився для команди Хосепа Гвардіоли омріяним треблом. Геть не кожній команді в Англії вдається досягти подібних визначних результатів, і, наприклад, «Ліверпуль» Юргена Клоппа в минулій кампанії взагалі відверто поступився власними позиціями.

Але в поточному футбольному році «червоні» все ж таки вирішили хоча б спочатку не відставати від групи лідерів у турнірній таблиці, тому до першої гри проти «Манчестер Сіті» на «Етіхаді» підходили з усього одним заліковим балом відставання від флагмана сучасного англійського футболу. Вочевидь, це виключно сприяло інтризі в звітній зустрічі, оскільки дві команди з Північного Лондона, «Арсенал» та «Тоттенгем», тільки на те й очікували, щоб атакувати позиції конкурентів попереду себе.

Звичайний матч лідерів АПЛ – таке враження могло скластись у вболівальників із досвідом перегляду зустрічей у цьому чемпіонаті. Ніхто не хотів ризикувати, але при цьому лінії пресингу обидві сторони далеко не ховали. Ось і виникали моменти передусім не за рахунок якихось вдалих дій у позиційних атаках, а через випадкові огріхи в діях футболістів суперників. Наприклад, Аліссона, який двічі дарував м’яч опонентам у межах власного штрафного, але його за це так і не покарали своєчасно.

Однак «Сити» все ж таки виглядав більш сміливо, тому гол на 27 хвилині у виконанні господарів ні в кого не викликав здивування. Там радше момент, коли захисники пропустили Аке лівим флангом, а потім дали йому виконати передачу до штрафного на Голанда, викликав повне нерозуміння. А в тому, що Ерлінг не схибить, якось сумнівів не було. Ось і довелось «Ліверпулю» проявляти активність, за що команду Клоппа ледь двічі не покарали ще до настання перерви.

Звичайно, Доку вів гру «містян» у атаці, але дуже куці кадрові резерви на лаві запасних у Гвардіоли підказували нам, що господарям буде дуже важко саме в заключній частині протистояння. Клопп теж досвідчений тренер, тому він просто очікував слушного моменту, а потім закидав суперників чергою із свіжих виконавців і вони переламали хід зустрічі.

Не одразу, але «червоних» на половині поля «Сіті» ставало дедалі більше, тому під час позиційної атаки на 80 хвилині ці кількість таки переросла в якість, а Трент, якого добряче повозив на фланзі захисту Доку, підключився до атаки за участі Діаса та Салаха й із правого флангу штрафного поцілив під дальню стійку. Власне, так і втрачаються очки в матчі, більша частина якого минала під контролем однієї команди.

У наступному турі «Манчестер Сіті» зіграє вдома проти лондонського «Тоттенгема», а «Ліверпуль» прийматиме лондонський «Фулгем».

Англійська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Ліверпуль» - 1:1

Голи: Голанд, 27 – Александер-Арнольд, 80

Попередження: Бернарду, 88 – Нуньєс, 74, Матіп, 86

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Вокер, Діаш, Аке – Аканджі, Родрі – Доку, Альварес, Бернарду, Фоден – Голанд.

«Ліверпуль»: Аліссон – Цимікас, Матіп, ван Дейк, Александер-Арнольд – Джонс (Гравенберх, 54), Мак Аллістер (Ендо, 85), Собослаї (Гакпо, 73) – Жота (Діас, 54), Нуньєс (Елліотт, 85), Салах.

Арбітр: Кріс Кавана (Манчестер, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 16 (5) – 8 (3)
Кутові: 9 – 6
Оффсайди: 3 – 4.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Та так,Лівер не дав МС 3х очей,і це добре для турніру.
🔱Avtoigor🔱
Заголовок як завжди)) пля хто їх вигадує на спорт юа?!?
Якої поразки??
VARioR
Матч вийшов добротний. Багато було боротьби і моментів, незважаючи на те, що команди грали,  всерівно з певною обережністю. Адже ціна помилки -- велика. Добре, що Ліверпуль забив. Сподіваюсь це додасть команді впевненості. PS: Аліссону потрібно відпочити і заспокоїтись, якийсь розгублений цілий матч, можливо збори збірних далися в знаки.
AutumnBridge
Тяжела корона лидера.   ЭХ то забил,  но потом не забил с 2-3-х шагов, а в ответке забил им Александр Арнольдович.   А потом ещё раз не забил головой и Пепка  сказал Ээээххх.)
🔱Avtoigor🔱
Сашко Снітко точно фанат МанСіті
avk2307
Cупер для Арсенала і Тотенхема.... Треба свої матчі вигравати
Макс Максов
Шахтар з Поліссям, вчора теж так літали?) Не дивився просто...
Dmytro11q
Скажіть, що мені це привиділося. Адже рахунок у матчі 2:2. Чи це тільки в мене?