Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2023, 18:00
1303
2

Любенович почав з поразки. Минай поступився Кривбасу

Криворізька команда продовжує перебувати у групі лідерів

| Оновлено 26 листопада 2023, 18:00
1303
2
Любенович почав з поразки. Минай поступився Кривбасу
ФК Кривбас

Новий головний тренер «Миная» Желько Любенович порівняно з минулим туром у стартовому складі своїх підопічних зробив суттєві зміни: замість Ралюченка, Одарюка, Солдата, Гунічева та дискваліфікованого Мельника на поле вийшли Булеза, Вітенчук, Вишневський, Чуєв та Кораблін. Юрій Вернидуб після гостьової поразки від «Динамо» у своєму стартовому складі зробив також перестановки: замість Приходька, По та дискваліфікованого Бескоровайного на поле вийшли Рябов, Кожушко та Дебелко.

Команди обережно почали матч, а перший удар в рамку воріт нанесли гості. Після розіграшу штрафного пробивав в ближній кут Понєдєльнік, але досвідчений Бандура парирував удар суперника. Згодом капітан «Миная» без проблем заволодів м’ячем після несильного удару Задераки. Господарі поля перший прицільний удар по воротах «Кривбаса» нанесли зусиллями Дмитрука, який пробив над поперечиною воріт.

Підопічні Юрія Вернидуба продовжували більше володіти м’ячем і при першій нагоді намагалися завершити своє атаки. Але завершальним ударам бракувало влучності, наприклад Кожушку, який теж пробив у руки воротарю. Разом з тим, удари зі штрафного Іліча у падінні двічі парирував Бандура. Під кінець тайму міг відкрити рахунок і Кожушко, але під гострим кутом пробив повз рамку воріт.

На початку другого тайму атака «Миная» теж могла змінити на табло закарпатського стадіону, але Твердохліб після пасу Гечева пробив низом впритул з дальньою штангою. Гості згодом відповіли швидкою контратакою, яка завершилася рейдом до штрафного Кожушка, але Бандура знову рятує команду від неприємностей.

І все ж, зусилля підопічних Юрія Вернидуба матеріалізувалися в забитий гол. Відзначився Блізніченко, який через декілька хвилин після виходу на заміну, першим встиг на добивання і пробив під поперечину. Для Блізніченка це був перший гол в УПЛ (у 16-й грі). «Минай» згодом міг зрівняти рахунок, але Кліщук рятує ворота, відбивши удар Корабліна.

Господарі поля, враховуючи їхнє турнірне становище, активно намагалися уникнути поразки і багато атакували. Один зі штрафних «минайців» завершився ударом Корабліна, але Кліщук без проблем заволодів м’ячем. Потім «відзначився» ще один джокер «Кривбаса» Вакулко, який за короткий період часу встиг заробити дві жовті картки і вже вдруге в УПЛ був вилучений з поля (вперше ще у 2017 році в складі «Дніпра»).

В підсумку безгольова клубна антирекордна серія «Миная» в УПЛ триває 681 (!) хвилину. Для «Кривбаса» це була перша в чемпіонатах перемога над «Минаєм» (у 3-й грі). Юрій Вернидуб біля керма різних клубів УПЛ здобув 50-ту гостьову перемогу, а нинішні його підопічні з «Кривбаса» тимчасово, без врахування матчу «Дніпра-1», вийшли на перше місце у турнірній таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур

«Минай» - «Кривбас» - 0:1.

Блізніченко, 64.

Дмитрук, 5, Чуєв, 30, Нємчанінов, 55 - Вакулко, 81.

Вакулко, 87 (дві ЖК).

«Минай»: Бандура - Дмитрук, Чуєв, Нємчанінов, Булеза - Вітенчук (Ралюченко, 88), Петько - Твердохліб, Кораблін (Демиденко, 88), Гечев (Одарюк, 74) - Вишневський (Гунічев, 60).

«Кривбас»: Кліщук - Понєдєльнік, Рябов, Стецьков, Дібанго - Іліч (Вакулко, 75), Кузик - Дебелко (Приходько, 46), Бізімана (Татарков, 60), Задерака (Блізніченко, 60) - Кожушко (Устименко, 88).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Стадіон: «Минай-Арена» (Минай)

МИНАЙ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Минаю: Одарюк - 5,5, Гунічев - б/о, Ралюченко - б/о, Демиденко - б/о.

Заміни Кривбасу: В. Блізніченко - 7,0, Вакулко - 4,0, Приходько - 6,0, Татарков - 6,0, Устименко - б/о.

Події матчу

87’
Yuriy Vakulko (Кривбас) отримує червону картку.
64’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Блізніченко (Кривбас).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Астон Вілла сенсаційно програла Олімпіакосу перший півфінальний матч
Футбол | 02 травня 2024, 23:59 4
Астон Вілла сенсаційно програла Олімпіакосу перший півфінальний матч

У Лізі конференцій у гостей хет-трик зробив Аюб Ель-Каабі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
prorok
Судья вторую жёлтую придумал . СМС видать пришло из банка об увеличении количества денег на карту.
Swed
Добрый вечер,  полищуки.