Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 листопада 2023, 00:14
2040
7

ПУШИЧ: «Футбол іноді буває несправедливим. Шахтар створив багато моментів»

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу з «Поліссям»

| Оновлено 25 листопада 2023, 00:14
2040
7
ПУШИЧ: «Футбол іноді буває несправедливим. Шахтар створив багато моментів»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу 15-го туру УПЛ з «Поліссям» (0:0):

– Як вам суддівство сьогодні?

– Я ніколи не говорю про арбітрів після гри. Цей матч був важким, і іноді арбітрам також важко судити в таких іграх. Вони роблять все можливе, і це все, що я можу сказати. Вибачте, я ніколи не кажу нічого про арбітрів після гри і поважаю їх.

– У першому таймі виникла суперечка між Степаненком та Матвієнком. Чи можете це прокоментувати?

– Так, я можу це прокоментувати. Мені подобається, коли гравці розмовляють один з одним, коли вони мають зворотній зв’язок, бо це демонструє мені, що вони грають у відмінному настрої і що всередині команди гарна атмосфера, тому що вони всі хочуть перемагати. Вони обидва переможці, вони дають один одному оцінку щодо певних ситуацій, і це дуже добре, мені це подобається. Це хороший знак, бо якщо гравці не спілкуються, то це погано. Тож вони хочуть допомогти один одному на майбутнє.

– Дуже просте запитання, але чому не вдалося дотиснути суперника й забити?

– У нас було багато шансів, і тільки одна команда сьогодні заслуговувала на перемогу – це «Шахтар». Ми грали дуже добре, і я не можу ні в чому звинувачувати своїх гравців, за виключенням того, що вони не забили один гол. Ми створюємо багато моментів, але іноді футбол буває несправедливим, і сьогодні – цей випадок. Ми повинні робити висновки з таких ситуацій у тому сенсі, що нам треба було реалізувати одну з цих чотирьох, п’яти, шести чудових нагод, що в нас були, тож одна з цих нагод має призвести до гола, тоді ти перемагаєш. Фактично в цьому і полягає гра.

Одна команда заслуговувала перемогти – «Шахтар». На жаль, ми не забили, тому отримали нічию. Попри те, що сьогодні ми не перемогли, це не зіпсувало для мене враження про гру, бо, ще раз повторюся, мені подобається те, як моя команда поводилася на полі, особливо враховуючи обставини: у нас був лише один день, щоб щось зробити і підготуватися, чимало гравців, які багато грали і подорожували, повернулися після міжнародної паузи. І те, як вони виступили, їхнє ставлення, сили, які вони вклали в цю гру, – це було досить непогано. На жаль, ми не забили гол і зіграли внічию.

– Наскільки серйозною є травма Юхима Коноплі?

– Для нас це, звісно, був поганий момент, бо не хочеться втрачати гравця основи після п’яти хвилин. І я думаю, що травма серйозна, тому що він міцний футболіст і не вийде з гри просто так. Ми точно не знаємо, у чому полягає проблема, напевно, дізнаємося більше завтра. Для нього справи виглядають не дуже добре. Водночас гравець, що замінив його, Гочолеішвілі, добре впорався і доклав багато зусиль під час гри.

– У Лізі націй УЄФА збірна України зіграє зі збірною Боснії та Герцеговини. Як ви сприйняли такий жереб? За кого вболіватимете?

– Я не вболівальник, а професійний футбольний тренер. Я завжди підтримую своїх гравців.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 4 травня
Футбол | 04 травня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 4 травня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 07:00 1
Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
apepa
Бойко выручал. Бондарь когда уже и Бойко был бессильный мажет с двух метров по пустым воротам... Нужно еще и везение кроме голевых моментов
didora
Не треба нити. Футбол виражається не в кількості створнених моментів, а в їх реалізації. Хай момент буде один, але з голом!!!
Лига конференций без динамо
Крыськив момент один на один ,Степаненко в пустые ворота ,Келси отдай невертону и он забьет в пустые ,ну конечно момент Бондарь,ну остальные моменты такие полумоменты как и у атбшников которые в меньшинстве смогли обыграть восьмую команду упл