Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 листопада 2023, 12:22
13186
212

Боротьба без голів. Полісся в меншості стримало Шахтар

Чинні чемпіони України зупинили результативну серію з 41 матчу у чемпіонаті

| Оновлено 25 листопада 2023, 12:22
13186
212
Боротьба без голів. Полісся в меншості стримало Шахтар
ФК Шахтар Донецьк

Остання міжнародна пауза у 2023 році добігла до свого завершення посеред тижня, тому більше нічого не буде нас відволікати від запеклих протистоянь на внутрішніх аренах на клубному рівні. Українська Прем’єр-ліги в плані інтриги цього року взагалі не пасе задніх, бо в нас, що не тур, так команди з верхньої та нижньої частин турнірної таблиці постійно щось з’ясовують поміж собою.

Ось і в контексті п’ятнадцятого ігрового вікенду події розпочинались фактично з головної страви – донецький «Шахтар» на «Арені Львів» приймав житомирське «Полісся», тримаючи в голові матч у Лізі чемпіонів УЄФА проти бельгійського «Антверпена», що має відбутись уже за кілька днів. Але команді Маріно Пушича про ці всі єврокубкові турніри наразі думати було зась, бо той самий колектив Юрія Калітвінцева випереджав «гірників» у чемпіонаті вже настільки, що відсутність його поразки в очній зустрічі позбавила б чинного чемпіона можливості обігнати «вовків» навіть за рахунок двох матчів у запасі.

Ось і не дивно, що «Шахтар» на правах номінальних господарів поля намагався грати більш активно в атаці від самого початку матчу. «Полісся» ж намагалось із свого боку протиставити суперникам пресинг та щільність ліній, але перший тайм гостям відверто не вдавався в плані атаки, як і під час решти ігор у цьому сезоні. Не сказати, що й «гірники» багато в чому переважали опонентів, але ці розкішні передачі Судакова з глибини поля на загострення постійно давали про себе знати.

А ще в першій половині гри було чимало травм. І не сказати от так відразу, що команди гамселили одна одну по ногах, або газон «Арени Львів» був якоїсь «не такої» якості. Ні, просто були моменти, коли то Конопля смикне м’яз на ривку, то в Судакова невдало стане коліно, то Криськіву дадуть по ногах, то Макуана невдало поставить ногу під час передачі. Усе це в підсумку призвело до того, що «Шахтар» залишився без основного правого захисника, а «Полісся» – без лівого вінгера. А яку дуель поміж ними передбачали!

Щодо гольових моментів, то до перерви за їхнє створення відповідав виключно «Шахтар». Але це були лише поодинокі спроби вискочити у вільні зони, тоді як системності гри в нападі команді Маріно Пушича не вистачало. Ось і вийшло так, що удар Криськіва в Бойка з правого флангу штрафного та сейв воротаря «Полісся» у відповідь на дальній постріл Степаненка так і залишались єдиними шансами «гірників» забити.

Поперерві ж на полі з’явився Шастал, тоді як Бондар ледь не першою ж дією у власному штрафному ледь не подарував забитий м’яч Будківському, але той пробив саме у винуватця епізоду. А потім свіжий гравець житомирян ще й поцілив у правий каркас воріт Різника дальнім ударом, тож на полі ставало трохи гарячіше, аніж до цього. Проте команді Калітвінцева не вдалось підтримати атакувальний настрій, тож довелось повернутись на захист власних воріт.

І тут ключову роль мали відігравати лідери «гірників» саме в плані створення гольових ситуацій, але ми взагалі не побачили ідей від них. Удар Степаненка абикуди з правого флангу штрафного та божевільний промах Бондаря з межі воротарського на останніх хвилинах компенсованого часу – із таким багажем чемпіони країни далеко б не заїхали. І це ще суперники дали невеличку фору у вигляді вилучення Танковського за друге попередження на заключний відтинок матчу. Забагато фолів було цього вечора у Львові.

Наступними вихідними донецький «Шахтар» зіграє домашній матч проти харківського «Металіста 1925», а житомирське «Полісся» прийматиме рівненський «Верес».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Гочолеішвілі – 6,0, Келсі – 6,0, Кащук – б/о.

«Полісся» (заміни): Шастал – 6,5, Смоляков – 6,0, Кушніренко – 6,0, Аріелсон – б/о, Огіря – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Шахтар» – «Полісся» - 0:0

Попередження: Судаков, 34 – Шаповал, 10, Аріелсон, 80, Танковський, 82

Вилучення: Танковський, 90+2 (друге попередження).

«Шахтар»: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 11) – Степаненко – Невертон (Кащук, 77), Судаков, Криськів, Зубков – Сікан (Келсі, 73).

«Полісся»: Бойко – Шаповал (Смоляков, 46), Шабанов, Чоботенко, Тейлор – Танковський, Крушинський (Кушніренко, 64) – Макуана (Шастал, 46), Грицук (Аріелсон, 78), Козак – Будківський (Огіря, 88).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 14 (5) – 10 (2)
Кутові: 7 – 3
Оффсайди: 1 – 1.

ШАХТАР - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Події матчу

90’ +2
В'ячеслав Танковський (Полісся) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 212
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
четвертые должны быть довольны сохраненным очком в матче с лидером чемпионата!!!
FunnyCat_____
Проды*вленный Запасной со злости всем подряд минуса лепит
как там , шампиньйон выиграл 3-0?
zzg77
Сразу стало понятно, что Полісся не Барселона!!!
ya_3
Що ж, схоже, ШАХТАР отримує "отвєточку" за Йовічевіча. Ніколи тренерська чехарда не доводила до добра (((
Pavel_i_CO
Як там звучить гімн хєрняків, який співає расіянський терорист сєров "Всрався радной шахтьооооор!!!"
Pavel_i_CO
А коментатор буде розповідати онукам, як грав Степаненко в цьому матчі
DK1961
Без срача. Кроты все ближе к провалу и без чемпионства. Полесье - молодцы!
Віталій Ткачук
Цього разу правило "шахтар не зможе, суддя допоможе" не спрацювало. Краса, що тут скажеш.
Болела
Полісся  дуже достойний проект.
Сподіваюсь що не здуються  і якогось негативного впливу на власника не знайдеться.
Хороша підібрана основна команда. Академія достойна.  Неодноразово зустрічались на турнірах в центральному регіоні. Зараз пересіклись на Рух кап по 11 році.  
Лише приємні враження від цієї команди.
Pavel_i_CO
Залишилось запитати у днонетського коментатора, який буде онукам розказувати про гру Степаненко в цьому матчі, хто такі Поліщуки?
Remark
Четверті сьогодні грали проти одного з лідерів УПЛ; і в принципі по грі нічийний рахунок закономірний.
sania
Суддя поц, мінімум 5 жовтих не показав, Сікана мав двічі видаляти
sania
Шахтар ніякий, ні думки, ні швидкості, ні один в один, нічого,. Єдине що порадувало, це два лосі в коментаторській кабіні." Розміши коміка" відпочиває
FunnyCat_____
Запасной без Мозгов как твой прогноз, осуществился ?
firstromario
Перед тим як в коментарях почнеться срач хочу сказати що був досить добрий другий тайм де добре грали обидві команди. І це дуже радує. Є конкуренція в УПЛ!
Віктор Коробка
Вітаємо Полісся з заслуженою нічиєю. Сьогодні лише два гравця відповідали рівню Шахтаря: Степаненко та Судаков. Бондар - жах, чому не грав Ракицький - питання. Знов всього 2 заміни, та й то пізнувато (Коноплю не рахую). Якщо й далі тримати на лавці Келсі, Кащука, та інших, то звідки прийде прогрес команди?
Олександр
Считаю.что ничья справедлива .никто не в обиде 
Cityzen83
А звідки термін " Поліщуки" взявся? А то я дивився останні хвилин 20. І коментатори тіль й говорили Поліщуки, Поліщуки.