Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 листопада 2023, 10:22
13004
24

Журналіст: «Чому суддя не дивився VAR? Тому що побачив би контакт»

Володимир Звєров – про найбільш суперечливий епізод матчу з Італією

| Оновлено 24 листопада 2023, 10:22
13004
24
Журналіст: «Чому суддя не дивився VAR? Тому що побачив би контакт»
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

Відомий український журналіст Володимир Звєров прокоментував нічийний результат у матчі групового турніру відбору на Євро-2024 між нашою національною командою та збірною Італії (0:0).

«Дуже гідно! Найкращий емоційний маркер – те, як італійці раділи після фінального свистка.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Чому суддя не подивився VAR? Тому що якби подивився, побачив би контакт! А контакт – це фол, це пенальті. Далі – простір для думок», – написав журналіст.

Зазначимо, що невиграш в Італії означає, що збірна України посіла третє місце в групі й не змогла напряму вийти на чемпіонат Європи-2024. У команди Сергія Реброва є шанси потрапити на турнір через плей-оф Ліги націй, який відбудеться навесні наступного року.

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bualur
Судья смотрит VAR не по своему усмотрению, а когда получает от арбитра VAR сигнал, что нужно посмотреть. Если тишина - значит у арбитра VAR не было вопросов. Ну и да, в футболе нет в правилах оговорок, на счет "в таком матче...", "на последней минуте...", "всю игру не играли, а тут пенальти захотели...". Есть нарушение - ставится пенальти. Нарушение тут было 100%.
SamojlovS
Почему судья не смотрел ВАР? Да потому, что ещё несколько недель назад глава Чиферин (?) сказал, что хотел бы видеть на Евро Италию... Судьям оставалось только выполнять. )) 
Виктор Войцеховский
А пеналь кстати похоже таки был. 
Микола Захарченко
На ВАРі сидів сам Чеферін , а тому пенальті там не поставили б , навіть якби Мудрику зламали ногу , або відірвали голову .
samird
Там і без ВАРу в динаміці було видно порушення (мені особисто). Якби суддя хотів розібратися - він би свиснув, а потім перевірив би себе на ВАР. Так вони зараз і роблять. А коли є задача не поставити пенальті - головний не свистить, а потім говорить, що він не побачив, а ВАР промовчав. Будь-яку найкращу систему може вбити "людський (мавп'ячий) фактор". Для мене тут все очевидно в контексті висловлювань чеферина. Вони не зовсім дурні - в цілому суддя відпрацював добре, але явно була вказівка "якщо що" зробити справу.
Vladmys
Да нет вар на отборах евро, поэтому и не смотрел судья повтор) по правилам пенальти был,мудрик был первый на мяче
Очень странно почему до сих пор нет вар в матчах такого уровня, это же не товарищеский матч и странно что журналист об этом не знает)
Maximus
Контакт был, но он не тянул на пенальти, откровенно. Смотрим на статистику матча в целом и довольствуемся ничьей, пенальти в конце был бы несправедливым решением. Надо было уровнем игры всё доказывать, искать пенальти там, где было 50/50 удел слабых