Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 19 листопада 2023, 18:40
2349
1

Марк Аллен зіграє з Джаддом Трампом у фіналі турніру чемпіонів у Болтоні

Снукерист із Північної Ірландії пройшов Джона Хіггінса у півфіналі

| Оновлено 19 листопада 2023, 18:40
2349
1
Марк Аллен зіграє з Джаддом Трампом у фіналі турніру чемпіонів у Болтоні
Champion of Champions. Марк Аллен

Марк Аллен вийшов у фінальний поєдинок з Джаддом Трампом, перемігши Джона Хіггінса з рахунком 6:2 у півфіналі турніру Champion of Champions у Болтоні.

До перерви матчу гра була рівною (2:2), але коли гравці повернулися за стіл, ситуація змінилася. Декілька помилок дорого обійшлися Хіггінсу, і Аллен досяг успіху, взявши наступні чотири фрейми.

У неділю буде зіграно захоплюючий фінал до 10 перемог між Алленом та Трампом, другим номером світового рейтингу. Переможець отримає приз у розмірі £150 тисяч, а той, хто посяде 2-ге місце – £60 тисяч.

Марк Аллен, який має перевагу над Джаддом у особистих зустрічах, розповів: «Я дуже радий грати з Джаддом, на цей момент він найкращий у світі, але я маю хороші результати проти нього.

Мені це подобається, я не прийшов сюди, щоби фінішувати другим. Мені доведеться грати дуже добре, щоб перемогти Джадда, але я знаю, що можу перемогти його, і він також.

Якби ви сказали мені три чи чотири тижні тому, що я буду в такому становищі, я б розсміявся. Тому що я був у поганій ситуації, але багато працював над правильними речами, і моя впевненість повернулася».

Востаннє Аллен та Хіггінс зустрічалися на Northern Ireland Open 2021, коли Аллен, програючи з рахунком 6:8, обіграв чотириразового чемпіона світу (9:8). І тепер Марк знову виграв на арені Toughsheet Community Stadium у Болтоні (6:2).

Після обережного дебюту 48-річний шотландець Джон Хіггінс вийшов уперед із солідним брейком у 65 очок. Четвертий номер світового рейтингу Аллен потім змусив публіку налаштуватися на можливий максимальний брейк 147, але все зламалося через промазаний чорний, і Марк взяв фрейм з брейком 73.

Марк Аллен на прізвисько Пістолет вигравав цей титул у 2020 році. Він вийшов уперед із брейком у 91 очко у 3-му фреймі, але Хіггінс скористався його помилкою на чорному і виграв у 4-й партії з брейком у 68 (рахунок 2:2 до перерви).

Перший фрейм після перерви був найдовшим, суперники грали у відіграші, як у шахи. І все це змінилося, коли Аллен зробив блискучий снукер, в якому Хіггінсу знадобилося чотири спроби вийти з ситуації. Це дозволило представнику Північної Ірландії стати лідером матчу (3:2). У 6-й партії відбулася перша сотка – Аллен набрав 102 очки, а відрив збільшився до 4:2.

Джон Хіггінс, Чарівник з Уїшоу, в 7-му кадрі вийшов зі снукера, але його промах дозволив Аллену опинитися в одному фреймі від фіналу. (5:2). Брейк у 77 очок забезпечив Аллену вихід у свій перший фінал у сезоні (6:2).

У неділю для Трампа пройде 5-й фінал сезону, який ще навіть не на екваторі. Джадд був фаворитом перед турніром, і тепер зіграє свій третій поспіль фінал турніру чемпіонів.

2023 Champion of Champions

1/2 фіналу. Болтон (Англія)

  • 17.11. Джадд Трамп (Англія) – Барри Хокінс (Англія) – 6:3
  • 18.11. Джон Хіггінс (Шотландія) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 2:6

Фінал, 19 листопада

  • Джадд Трамп (Англія) – Марк Аллен (Північна Ірландія)

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chicot
В финале Аллен, а не Хиггинс