Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 листопада 2023, 06:31
13816
33

Слово за Україною. Італія розім'ялась на Північній Македонії

Команда Лучано Спаллетті підходить зарядженою до головної битви проти колективу Сергія Реброва

| Оновлено 18 листопада 2023, 06:31
13816
33
Слово за Україною. Італія розім'ялась на Північній Македонії
Getty Images/Global Images Ukraine

Посеред листопада футбол на клубному рівні пішов на вимушену перерву, але натомість нечувано розжарілись емоції в міжнародних баталіях. А як могло бути інакше, якщо йдеться про визначення учасників майбутнього чемпіонату Європи-2024, що влітку наступного року має відбутись у Німеччині. Безперечно приємно, що й збірна України до останнього моменту зберігає шанси на вихід до основного раунду цього змагання.

Але для цього команді Сергія Реброва ще потрібно виграти дуель проти Італії, яка спочатку відбувалась у заочному форматі матчу «Скуадри Адзурри» вдома проти Північної Македонії, а вже за кілька днів ми маємо стати свідками справжньої битви в Леверкузені. Але все за порядком – спершу потрібно було подивитись за грою на «Стадіо Олімпіко».

Колектив Лучано Спаллетті мав певні кадрові негаразди, тож на оптимальний склад розраховувати не міг. Але що у випадку Італії є неоптимальним, то для будь-якої країни рівня футболу Північної Македонії буде чи не найбільш бажаною сполукою гравців, тож особливо розподіл сил усі ці травми та дискваліфікації в представників Апеннінського півострова не змінювали.

Італійці й почали звітну гру з переваги на м’ячі й доволі швидко загнали суперників на їхню половину поля та почали поступово розкривати чужий захист. Лише до перерви господарі спрямували у ворота Столе Дімітрієвські три м’ячі зусиллями двічі К’єзи та Дарміана, постійно застосовуючи при цьому лівий фланг атаки, де в гостей були явні проблеми з протидією. І це ще ми не говоримо про пенальті, який не реалізував Жоржиньйо, а інакше все взагалі було б сумно.

У Північної Македонії, таким чином, залишався лише другий тайм та примарні перспективи на покращення власного становища. Але Благоє Мілевські зробив свою потрійну заміну й майже одразу його команда заграла на якісно іншому рівні. Вдалось навіть забити гостям, та ще й не одного разу! Атанасов від моменту появи на полі сміливо брав на себе гру й спочатку головою вразив чужі ворота, а потім шокував Доннарумму дальнім ударом із помітним рикошетом від Ачербі.

А ось це вже було дуже цікаво – фактично з нічого господарі отримали цілу купу проблем та зайвих нервів і спочатку взагалі були самі на себе не схожі. Але з часом усе стало на свої місця – Італія просто завалила чужий штрафний майданчик передачами на загострення, дві з яких завершились голами Распадорі та Ель-Шаараві. Ось, що буває, коли вчасно не закрити гру.

У заключному турі Італія зіграє в гостях проти України, а Північна Македонія вдома прийматиме Англію.

Чемпіонат Європи-2024. Кваліфікація. Груповий етап. Група C. 9-й тур.

Італія – Північна Македонія - 5:2

Голи: Дарміан, 17, К'єза, 41, 45+3, Распадорі, 81, Ель-Шаараві, 90+3 – Атанасов, 52, 74

Попередження: Дзаніоло, 72, Ачербі, 89 – Чурлінов, 79, Ашковські, 80, Рістовські, 84, Серафімов, 87

Італія: Доннарумма – Дімарко, Ачербі, Гатті, Дарміан – Бонавентура (Фраттезі, 62), Жоржиньйо (Крістанте, 62), Барелла – К’єза (Дзаніоло, 61), Распадорі (Скамакка, 89), Берарді (Ель-Шаараві, 76).

Північна Македонія: Дімітрієвські – Дімоські, Мусліу, Серафімов, Манєв (Ашковські, 46) – Адемі (Атанасов, 46), Елезі (Алімі, 63) – Ельмас (Чурлінов, 72), Барді, Аліоські – Міовські (М. Рістовські, 46).

Арбітр: Фелікс Цваєр (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Удари (у площину): 19 (11) – 4 (2)
Кутові: 7 – 2
Офсайди: 4 – 0.

ІТАЛІЯ - ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Стефан Ель-Шаараві (Італія).
81’
ГОЛ ! М'яч забив Джакомо Распадорі (Італія).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Яні Атанасов (Північна Македонія).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Яні Атанасов (Північна Македонія).
45’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Кьєза (Італія).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Кьєза (Італія).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Маттео Дарміан (Італія).
Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Захарченко
Ця Італія дуже добре вибігає в контратаки , їм не можна давати багато простору. Їх потрібно пресингувати , якщо у нас вистачить сил на весь матч - то будуть шанси ... Тим більше , що вони трохи виснажились після  П. Македонії .
Alex T
Тем лучше, на ничью нашим играть опасно, а тут пан или пропал, а вообще группы вечно несправедливые у нас
Alex
Если будем играть от обороны можно не выходить . Это как Македония в первом тайме от обороны игра и 3-0  , как только на встречных курсах с прессигом Италия начала пропускать. Главное не боятся и именно играть , пытаться давить мяч под контроль 
ZANREGENT1993
Не понимаю скепсиса некоторых. Да,было бы хорошо если бы Македония отобрала очки у Италии.Но как показывает практика мы не умеем играть на ничью.Так что задание не изменилось.Этой Италии можно и нужно забивать.Да,в понедельник будет суперсложная игра но нам терять нечего а итальянцы могут выйти расслабленными на игру,что может сыграть с ними злую шутку!
v2341770
Нажаль "дива" не сталося, все за рейтингом.
KirTheKing
никакая италия. командной игры нет. шальные голы, кроме 4 и 5 гола. если чуть прессинг сразу теряются. наши порвут эту италию как тузик грелку в понедельник
Remark
Україна цій недокоманді пару банок покладе! Ставка Україна ітб 1 рахую взагалі, як то кажуть, на ізі має заходити. Сподіваюся в понеділок на диво, типу 4:1; але більш ніж впевнений в результативну нічию починаючи з 2:2 рахунку.
Dfkbvj
знову важко певним людям українську мову вивчити, бля, чи ви дебіли, чи дура фаріон правва, хз, але такі москвороті говорять, що таки таки так!!!
antt
Не втрать Італія два пункти з македонцями в попередній грі, і  не здобудь Україна один з англійцями і  різниця в очках була б три. Треба було б нам обов'язково перемагати ще й захмарним рахунком. А тепер така ситуація може виникнути якщо пропустять один два на початку матчу.  А так при нічийному рахунку ще й під кінець матчу можна  нашим вийти вперед і  вирішити  завдання. Так що треба кілька хвилин натиску і  не пропускати.
Владислав Антонов
Якби грали на Олімпійському, то шанси були б. А так надія лише на дикий фарт, типу удари 1-25, голи 1-0.
fifa2020
Нам потрібно зіграти з 5 півзахисниками: 1-4-5-1. Довбик зрозуміло - в нападі, зліва на фланг поставити Зінченка, з права Циганков і по центру два руйнівника: Малиновський зі Степаненком, а піднападаючим - Судаков! І Коноплю замінити Караваєвим! І буде ідеальна схема і склад) На заміну випустити можна буде Мудрика, в старті його не можна випускати, бо будемо летіти в 2 гола до перерви)
nick07
Все прогнозовано. Так що збірній України варто налаштовуватись на весняні матчі плей-оф
apepa
Нам надо играть от обороны. Плотненько играть с игроками Италии. И  надеяцца на быстрые контратаки. Тогда будет шанс на успешный результат. Но для этого нужна хорошая физическая подготовка. Можно даже кроссы побегать за день за два до игры как это Лобановский практиковал..
dunamo-fan
якщо буде Зінченко в центрі поля грати то можна спокій не дивитися гру. Бо гри не буде а центер поля буде програно!
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Шо тут думать? Пицейолы и во второй раз обуют наших! Они макам за матч забили столько же как мы за 2!