Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 13 листопада 2023, 12:46
6061
0

Максимальний брейк. Китаєць Чжан Анда вперше виграв рейтинговий турнір

31-річний снукерист у фіналі International Championship обіграв Тома Форда

| Оновлено 13 листопада 2023, 12:46
6061
0
Максимальний брейк. Китаєць Чжан Анда вперше виграв рейтинговий турнір
WST. Чжан Анда

​Китайський снукерист Чжан Анда завоював перший рейтинговий титул завдяки перемозі над англійцем Томом Фордом з рахунком 10:6 у фіналі International Championship у китайському Тяньцзіні. У третьому фреймі китаєць зробив максимальний брейк (147 очок).

Чжан став шостим гравцем з материкового Китаю, який отримав рейтинговий трофей. Він лише другий гравець з Китаю, який завоював рейтинговий титул на рідній землі, слідом за досягненням знаменитого Діна Цзюньхуея, який викликав величезний інтерес до цього виду спорту своєю перемогою на China Open 2005.

Сходження 31-річного Чжана було поступовим: він уперше став професіоналом ще 2009 року. На початку цього сезону він уперше вийшов у рейтинговий фінал. Все виглядало так, ніби він отримає перший титул на English Open. У фіналі з Джаддом Трампом він вів із рахунком 7:3, але потім його суперник взяв шість фреймів поспіль, і Чжан програв із рахунком 7:9.

Зрештою, на цьому тижні Чжан завоював титул, перемігши таких гравців, як Дін, Марк Вільямс та Ронні О'Салліван. Тепер він заслужив місце у турнірі Champion of Champions, який стартує у понеділок, 13 листопада, і його першим суперником буде О'Салліван.

Чжан також уперше увійшов до топ-16 світового рейтингу та автоматично пройшов кваліфікацію на майбутній UK Championship, витіснивши зі списку свого співвітчизника Діна. Чжан зараз є китайським гравцем із найвищим рейтингом, посідаючи 15-те місце у світовому рейтингу. Він також отримав головний приз у розмірі 175 тисяч фунтів стерлінгів.

Том Форд випустив шанс взяти рейтинговий титул. Снукерист із Лестера програв у всіх трьох своїх рейтингових фінальних матчах. Форд дістався титульного фіналу на турнірі German Masters на початку цього року, але посів друге місце після важкої поразки від Алі Картера з рахунком 3:10. За свої зусилля цього тижня він заробить 75 тисяч фунтів стерлінгів.

У захоплюючій денній сесії Чжан вийшов уперед із невеликою перевагою 5:4. Він порадував переповнену арену в Тяньцзіні, зробивши максимальний брейк (147 очок) у третьому фреймі, що стало другим максимумом у його кар'єрі.

У першому фреймі вечора Форд негайно відновив паритет, зробивши чіткий брейк 91, і рахунок став 5:5. І Чжан рвонув до фінішу. Брейки 71, 65 і 108 зробили рахунок 8:5, потім китаєць виграв довгий 30-хвилинний 14-й фрейм і опинився за крок від перемоги (9:5).

Форд наполегливо боровся за те, щоб залишитися у грі, і складний брейк у 55 очок дозволив йому скоротити відставання (6:9). Він мав шанс взяти і 16-й фрейм, але помилився на чорній кулі з точки, зупинившись на брейку в 51 очко. Чжан отримав свій шанс та почав атакувати. Йому вдалося взяти 71 очко та виграти перший рейтинговий турнір за всю кар'єру (10:6).

Чжан Анда зізнався: «Я почуваюся надзвичайно схвильованим. Під час пандемії я думав закінчити кар'єру. Але згодом я не витримав і вирішив повернутися на арену. Останні два-три роки в мене справи йдуть непогано.

English Open вплинув на мій прогрес. Зіткнувшись із невигідним становищем, я кажу собі: не розслаблятися. Фінал English Open дав мені цінний урок і подарував чудовий досвід. На цей раз я зберіг концентрацію, тому що суперник міг повернутися в гру будь-якої миті.

Якщо ви подивитеся максимальний брейк, я мав досить складний червоний, де я зупинився на деякий час. Я вирішив розіграти позицію на чорному і це призвело до 147. Після цього моменту все стало досить просто, і я радий, що пішов на це.

Прямо зараз хочу негайно побачити свого сина. Після виходу до півфіналу я обговорював із сім'єю питання про те, щоб привезти сина до Тяньцзіня. Я дуже сумую за ним, оскільки цей турнір проходить у Тяньцзіні, і я не мав часу повернутися до Гуандуна. Проте, перевіривши транспорт, я зрозумів, що для маленької дитини така поїздка ще досить непроста, тож я його ще не бачив».

Том Форд розповів: «Я засмучений, мене переграли. Чжан грав краще, тож знімаю перед ним капелюха. Він заслужив на перемогу. Це був чудовий тиждень. Хороша арена та чудова публіка. Завжди приємно приїхати до Китаю. На даний момент я не можу дивитися на якісь позитивні моменти, оскільки мене обіграли. Я подивлюся на це протягом найближчих кількох днів і, сподіваюся, буду більш позитивним».

За матеріалами World Snooker Tour

International Championship 2023

Тяньцзінь (Китай)

Фінал, 12 листопада

Том Форд (Англія) – Чжан Анда (Китай) – 6:10

ВІДЕО. Чжан Анда зробив максимальний брейк (147 очок)

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.