Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 11 листопада 2023, 22:00
8572
0

У друга закінчився бензин. Визначено фіналіста International Championship

У півфіналі Том Форд обіграв свого приятеля Джордана Брауна

| Оновлено 11 листопада 2023, 22:00
8572
0
У друга закінчився бензин. Визначено фіналіста International Championship
WST. Том Форд

Англійський снукерист Том Форд вийшов у третій рейтинговий фінал у своїй кар'єрі після того, як три брейки у більш ніж 100 очок допомогли йому перемогти близького друга Джордана Брауна з рахунком 9:6 у 1/2 фіналу турніру International Championship у китайському Тяньцзіні.

Форд вже провів титульний матч на початку цього року, коли на шляху до фіналу German Masters він обіграв таких гравців, як Кайрен Уілсон та Джек Лісовськи. У фіналі він поступився Алі Картеру з рахунком 3:10. Тепер він вийде на недільний фінал із усвідомленням того, що це вже дуже значний тиждень для нього.

Снукерист із Лестера тепер гарантовано потрапить до числа 16 найкращих гравців світу та автоматично кваліфікується на UK Championship. Це означає, що іранцю Хосейну Вафаєї тепер доведеться пройти кваліфікацію. Форд також може заробити місце у турнірі Champion of Champions, який пройде наступного тижня, якщо виграє фінал.

У неділю Форд зустрінеться або з першим номером рейтингу Ронні О'Салліваном або китайцем Чжан Анда (їх матч проходить у суботу). Фінал складатиметься з 19 фреймів, а на кону стоїть головний приз у розмірі 175 тисяч фунтів стерлінгів.

Поразка завершує блискучий тиждень для північноірландського снукериста Джордана Брауна, який повернувся у форму. Він сенсаційно виграв Welsh Open у 2021 році, де котирування на його перемогу складали 750:1.

Після цього він щосили намагався досягти таких висот, і цього тижня він вперше з того часу вийшов до рейтингового півфіналу. Браун здобув важливі перемоги над Девідом Гілбертом, Кайреном Вілсоном, Джоном Хіггінсом та Стівеном Магуайром, проте залишив турнір у п'ятницю.

Форд і Браун у перших восьми фреймах зіграли внічию (4:4). У вечірній сесії Браун зробив чудовий брейк 134 та повів у рахунку 5:4. Суперники обмінялися перемогами у наступних двох фреймах, і Браун мав перевагу 6:5.

І тут Форд зробив ривок. Він зробив поспіль серії 133, 101 і 109 очок, опинившись за крок від перемоги (8:6). І вже у наступному фреймі Форд завершив матч із брейком у 57 очок, здобувши важливу перемогу (9:6).

40-річний Том Форд розповів: «Чесно кажучи, я почувався дуже добре. Як тільки я взяв себе в руки, я відчув, що мені потрібен лише один шанс, але треба покращувати свою гру. Коли я входив у матч, все було гаразд, але суперник влучав. Були деякі фрейми, в яких я не зміг би перемогти навіть свого батька, а були деякі фрейми, в яких я міг перемогти будь-кого.

Цього тижня кілька людей із нас ходили разом поїсти. Це скоротилося до кількох людей, а потім залишилися лише я та Джордан. Коли дійшло до вчорашнього вечора, ми знали, що граємо один з одним, але все одно пішли перекусити. Сьогодні у перерві між сесією ми їхали в одній машині, і обидва прогулялися до Макдональдса.

Ми дистанціювалися у тренувальній залі та готувалися до матчу. Хоча ми друзі, та все одно довелося зіграти матч. Я не відчуваю, що розвалюся на частини цього тижня. Не важливо, з ким я гратиму, я відчуваю, що можу взяти себе в руки і грати не гірше за інших».

Джордан Браун розповів: «Чесно кажучи, я розчарувався тим, як я грав. Я не хочу нічого забирати у Тома. Вважаю, що він дуже добре завершив матч. Думаю, зрештою, у мене просто закінчився бензин. Зрештою, я пишаюся тим, чого досяг цього тижня. З того місця, де я був, особливо кілька місяців тому, я б безперечно заніс би це в позитив».

International Championship 2023

Тяньцзінь (Китай)

1/2 фіналу, 10–11 листопада

  • Джордан Браун (Північна Ірландія) – Том Форд (Англія) – 6:9
  • Ронні O'Салліван (Англія) – Чжан Анда (Китай) – гра триває у суботу

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 2
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.