Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 10 листопада 2023, 14:09
7047
0

Ракета на злеті. О'Салліван вийшов у півфінал International Championship

У чвертьфіналі турніру в Китаї лідер рейтингу обіграв Алі Картера

| Оновлено 10 листопада 2023, 14:09
7047
0
Ракета на злеті. О'Салліван вийшов у півфінал International Championship
WST. Ронні О'Салліван

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван вийшов у 89-й півфінал рейтингового турніру в своїй кар'єрі після перемоги з рахунком 6:4 над Алі Картером на турнірі International Championship 2023, що проходить у китайському Тяньцзіні.

Перемога О'Саллівана збільшила його і без того домінуючий рекорд особистих зустрічей із Картером, у якому він тепер веде з рахунком 17:1. Тим не менш, Ронні довелося попрацювати проти типово непростого Алі Картера, який був у хорошій формі цього сезону і посів друге місце після Джадда Трампа на Wuhan Open.

Перший номер світового рейтингу О'Салліван вже був упевнений, що завершить цей турнір на вершині рейтингу, хоча перед початком турніру шанси стати першими мали Джадд Трамп, Марк Аллен та Лука Бресель. Тепер Ронні залишилося лише дві перемоги до 40-ї перемоги в рейтингових турнірах, причому першої після тріумфу на чемпіонаті світу 2022.

Програючи 0:1, О'Салліван у відповідь взяв два фрейми і вийшов уперед (2:1). Брейк у 60 міг збільшити перевагу Ракети за підсумками 4-ї партії, але Картер завдав удару у відповідь блискучою серією 69 і зрівняв рахунок (2:2).

Брейк у 44 очки від О'Саллівана дозволив взяти 5-й фрейм з перевагою в одне очко, а потім Ронні залишив за собою і 6-у партію (4:2). Картер не хотів здаватися і в наступних двох фреймах відновив паритет (4:4). Він мав шанси вийти вперед, але саме О'Салліван зробив брейки по 60 у двох фреймах поспіль і виграв матч. Далі на нього чекає півфінальний поєдинок із китайцем Чжан Анда в суботу.

​47-річний Ронні О'Салліван після гри розповів: «Кожен матч, який я виграю зараз, – це одна з найкращих перемог у моєму житті, бо я старий. Я тут уже давно.

Я не стаю кращим, і, принаймні, я вже не той гравець, яким був. Усі гравці прагнуть досягнень, молоді та голодні. Зараз це складніше для мене. Зазвичай я досить легко вигравав турніри і не програвав багато фреймів навіть проти найкращих гравців. Зараз важко. Я насолоджуюся будь-якою перемогою, яку здобуваю. Алі – один із гравців, які у хорошій формі цього сезону. І мені вдалося його обіграти. Тож для мене це велика перемога.

Коли я граю, кожна спроба хороша, тому нема значення, проти кого я насправді граю. У мене завжди була хороша підтримка, кожен матч, який я грав, був великим. Люди хочуть перемогти мене та збити зі шляху. Мені доводилося зіштовхуватися з цим все своє життя, тому я жодного разу не зіграв жодного матчу, який не був би важливим».

Китаєць Чжан Анда досягнув прогресу, здобувши перемогу з рахунком 6:3 над 14-разовим переможцем рейтингових турнірів – китайським співвітчизником Дін Цзюньхуей. Це означає, що Чжан вийшов до другого рейтингового півфіналу після фіналу English Open 2023, де він посів друге місце після Трампа.

Цей результат підтримує надії Чжана на автоматичну кваліфікацію на UK Championship, тоді як 15-му номеру рейтингу Діну доведеться трохи зачекати, доки його місце там буде підтверджено.

​Джордан Браун із Північної Ірландії вийшов у другий півфінал рейтингового турніру у своїй кар'єрі після захоплюючого матчу проти Стівена Магуайра (6:5).

Браун сенсаційно завоював перший рейтинговий титул у 2021 році, перемігши Ронні О'Саллівана (9:8) у фіналі Welsh Open 2021. Цей результат вразив весь світ снукера: Браун розпочав турнір як аутсайдер, коефіцієнт на перемогу якого був 750! Однак з того часу йому так і не вдалося досягти цих висот, і згодом він не виходив за межі 1/8 фіналу рейтингових турнірів.

Цього тижня Антрім Феррарі (прізвисько Брауна) знову набув своєї форми і тепер готується до одного з найважливіших матчів у своїй кар'єрі. Браун після сенсаційної перемоги над шотландським ветераном Джоном Хіггінсом (6:3) обіграв і Стівена Магуайра (6:5).

Браун вів з рахунком 5:2, після чого Магуайр знову повернувся до боротьби. Брейки 94, 77 та 115 дозволили йому зрівняти рахунок (5:5). Тим не менш, Браун зробив сміливий брейк у 57 очок, який допоміг йому взяти останній фрейм, завершити матч та вийти у півфінал на Тома Форда.

Том Форд закріпив свій прогрес перемогою з рахунком 6:4 над переможцем European Masters Баррі Хокінсом. Форд із Лестера на шляху до перемоги зробив брейки з рахунком 65, 125, 106 та 77. Це буде 9-й рейтинговий півфінал у його кар'єрі.

За матеріалами World Snooker Tour

International Championship 2023

Тяньцзін (Китай)

1/4 фіналу, 9 листопада

  • Стівен Магуайр (Шотландія) – Джордан Браун (Північна Ірландія) – 5:6
  • Том Форд (Англія) – Баррі Хокінс (Англія) – 6:4
  • Чжан Анда (Китай) – Дін Цзюньхуей (Китай) – 6:3
  • Ронні O'Салліван (Англія) – Алі Картер (Англія) – 6:4

1/2 фіналу, 10–11 листопада

  • Джордан Браун (Північна Ірландія) – Том Форд (Англія)
  • Ронні O'Салліван (Англія) – Чжан Анда (Китай)

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.