Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 12 листопада 2023, 12:31
26665
5

Де він був 10 років? О'Салліван сенсаційно програв у півфіналі у Китаї

Китаєць Чжан Анда у фіналі зіграє з Томом Фордом із Англії

| Оновлено 12 листопада 2023, 12:31
26665
5
Де він був 10 років? О'Салліван сенсаційно програв у півфіналі у Китаї
Getty Images/Global Images Ukraine. Ронні О'Салліван

Китаєць Чжан Анда вийшов до другого рейтингового фіналу сезону. Він завдав сенсаційної поразки з рахунком 9:6 семиразовому чемпіону світу Ронні О'Саллівану в півфіналі International Championship у Тяньцзіні.

Чжан вперше став професіоналом ще у 2009 році, але лише цього сезону йому вдалося продемонструвати весь свій потенціал. Він переміг таких гравців, як Ронні О'Салліван та Ентоні Макгілл, на шляху до свого першого фіналу рейтингу на English Open. Чжан виглядав готовим до титулу, коли вів у фіналі з Джаддом Трампом з рахунком 7:3, але програв шість фреймів поспіль і поступився 7:9.

Сьогоднішній результат Чжана означає, що його співвітчизник Дін Цзюньхуей, який виграв чемпіонат світу за версією із 6 червоними, тепер пропустить турнір Champion of Champions наступного тижня. Натомість його місце отримає переможець недільного фіналу між Чжаном та Томом Фордом.

Завтрашній фінал складатиметься з 19 фреймів, на кону стоїть головний приз – 175 тисяч фунтів стерлінгів, причому обидва гравці боротимуться за свій перший рейтинговий титул. Якщо Чжан переможе, він також виб'є Діна з топ-16 світового рейтингу та автоматично займе місце у фінальній стадії UK Championship.

Першому номеру світового рейтингу Ронні О'Саллівану доведеться чекати на новий шанс, щоб завоювати 40-й рейтинговий титул у своїй кар'єрі. Проте його результати на цьому тижні гарантують, що він поки що залишиться на вершині світового рейтингу, хоча на перший рядок претендували Джадд Трамп, Марк Аллен та Лука Бресель. Тепер Ракета переключає свою увагу на Champion of Champions, де в першому раунді він зустрінеться з переможцем завтрашнього фіналу.

Денна сесія завершилася внічию після того, як Чжан мав перевагу у два фрейми. Він мав можливість збільшити різницю до 5:2, але промазав на останній рожевій кулі, а О'Салліван узяв дві партії й зробив рахунок 4:4.

У вечірній сесії О'Салліван продовжував атакувати, зробив брейки 52 та 54 та забезпечив собі перевагу (6:4). Однак із цього моменту Чжан Анда взяв справу під свій контроль.

Брейк Чжана у 83 очки скоротив його відставання до 5:6, потім він взяв 12-й фрейм за 35 хвилин і відновив паритет (6:6). Китаєць посилив тиск на свого уславленого супротивника чудовою серією у 114 очок і повів 7:6. Чжан не виявив жодних ознак коливань на фініші матчу, він узяв ще два фрейми і здобув знаменну перемогу з рахунком 9:6.

37-й номер світового рейтингу Чжан Анда розповів: «Я відчуваю, що перша сесія гри була кращою, ніж друга. Коли я програвав з рахунком 4:6, я намагався не думати про результат, поступово коригував свій настрій і зробив хорошу роботу.

Коли ти відстаєш, то треба намагатися повільно повернутись у гру. Якщо ти це зробиш, то будеш рідше думати про перемогу або програш, не боятимешся помилок і менше нервуватимеш. Особисто мені подобається грати довгі матчі, тому що моя гра в них досить хороша. Мені легше відчувати себе за столом, і це поступово вводить мене в ритм гри».

Ронні О'Салліван зазначив: «Суперник грав добре і заслужив перемогу. У цей день він був кращим, тому це чесна гра з ним. Я очікував, що він буде таким, оскільки грав із ним кілька разів, він виглядав солідно. Він фантастичний гравець, але я не знаю, де він був останні 10 років».

По материалам World Snooker Tour

International Championship 2023

Тяньцзінь (Китай)

1/2 фіналу, 10–11 листопада

  • Джордан Браун (Північна Ірландія) – Том Форд (Англія) – 6:9
  • Ронні O'Салліван (Англія) – Чжан Анда (Китай) – 6:9

Фінал, 12 листопада

  • Том Форд (Англія) – Чжан Анда (Китай)

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Мені китаєць сподобався, старанний. Схожий на відмінника, який від старанності тільки що язика не висовує.
Виграти у Ронні, який вчора явно не клеїв дурня, п'ять фреймів поспіль, не пригадую, кому це вдалося востаннє. До речі, Анда виграє в О'Саллівана вже вдруге за останні пару місяців.
Евгений Романов
Дурно стало пахнуть от Рониной игры к сожелению,пора как китайцев дисквалифицировать.