Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 06:13
3946
3

Час для змін? Верес мінімально поступився Олександрії

Команда Сергія Лавриненка не виграла жодного матчу проти конкурентів у боротьбі за виживання

| Оновлено 12 листопада 2023, 06:13
3946
3
Час для змін? Верес мінімально поступився Олександрії
УПЛ

Українська Прем’єр-ліга гранично близько підійшла до екватору поточного сезону, тож у команд залишалось небагато можливостей покращити власні позиції в турнірній таблиці до завершення першого кола. «Олександрія» та рівненський «Верес» у цьому контексті дуже хотіли якомога далі віддалитись від зони вильоту, щоб у подальшому їх уже не асоціювали з командами, що боряться за виживання.

Відсутність перемог у будь-якому змаганні — те, що гнітить команду, незалежно від її статусу. А тут ми мали випадок, коли учасники протистояння на двох не бачили трьох здобутих очок за підсумком одного окремого матчу вже більше п’яти місяців. Тож зрозуміло, чому футболісти Руслана Ротаня та Сергія Лавриненка перебували на третій із кінця та передостанній позиції в чемпіонаті відповідно. І особливо прикро в цьому випадку мало бути саме «червоно-чорним», бо в двох матчах до цього вони грали проти прямих конкурентів, але обмежились нічиїми.

На час початку цього протистояння вже не мала впливу тривала повітряна тривога, проте дощ саме встиг набрати оберти й у підсумку газон на «Ніці» став таким, яким ми й звикли його бачити в цю пору року. Дуже важке поле, яке позбавляло команди навіть натяку на шанси демонструвати яскраву гру, тоді як у опорній зоні та лінії захисту кожної із сторін було по-справді активне життя. Лише лінивий за такої погоди не ходив у підкати, залишаючи позаду себе цунамі з калюж.

Жарти-жартами, а цікавого футболу за таких умов годі й було шукати. І здавалось, що це грає на користь гостей, які раніше не демонстрували надзвичайного бажання грати на атаку в цьому сезоні. Але на 18 хвилині навіс від Плакси з правого флангу на дальню стійку завершився фолом Балана проти Шулянського, і лише Когут після цього завадив Джевані відзначитись ударом із пенальті під ліву стійку.

Момент цей команди трохи розбудив, але не настільки, щоб ми почали отримувати враження від кількості гольових моментів, яка б дорівнювала обсягам води, що незмінно продовжувала литись із неба на газон. У другому таймі ситуація в плані газону, а, відповідно, і загрози воротами, не покращилась, хоча під завісу гри злива все ж таки з нами попрощалась.

Та й команди почали більш охоче рухатись полем, аби трохи зігрітись – година була пізня, тому з цим не треба було зволікати. Як наслідок – утворювались гольові моменти, і особливо приваблював серед них увагу шанс Шестакова ще на початку другого тайму, коли той махнув ногою повз м’яч на правому куті воротарського під час передачі партнера під порожні. Подібне траплялось постійно, тож навіть емоцій цей епізод ні в кого, окрім його останнього учасника, не викликав.

А тим часом «поліграфам» удалось відвести гру від власних воріт та почати навіть щось демонструвати попереду. Активно працювали при цьому фланги команди Ротаня, звідки в підсумку й прийшов гол. На 82 хвилині подача Шулянського з лівого краю поля знайшла голову Безерри поміж двома захисниками, і той святкував перший свій м’яч у нашому чемпіонаті з оголеним торсом. На цьому гру можна було завершувати, бо за таких погодних умов на голи ми взагалі не розраховували.

Після листопадової міжнародної павзи «Олександрія» прийматиме київську «Оболонь», а рівненський «Верес» проведе домашній матч проти харківського «Металіста 1925».

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Кулаковський – 6,0, Безерра – 6,0, Кулаков – 6,0, Кравченко – 6,0, Базаєв – б/о.

«Верес» (заміни): Шевченко – 6,0, Гакман – б/о, Блізніченко – б/о, Світюха – б/о, Ковалюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Олександрія» – «Верес» - 1:0

Гол: Безерра, 82

На 21 хвилині Джевані («Олександрія») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Логінов, 40, Шостак, 43, Скорко, 57, Безерра, 83 – Жуліо Сезар, 27, Вовченко, 62, Яго, 71, Балан, 85

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Логінов, Савченко, Скорко – Плакса (Кравченко, 87), Шостак, Сігеєв (Кулаковський, 69) – Шулянський (Базаєв, 90+2), Погорілий (Кулаков, 69), Джевані (Безерра, 69).

«Верес»: Когут – Вовченко (Шевченко, 67), Жуліо Сезар, Курко, Балан – Кучеренко, Кухарук (Світюха, 89) – В. Шарай (Ковалюк, 89), Яго (Блізніченко, 80), Шестаков – Гайдучик (Гакман, 80).

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 15 (5) – 8 (1)
Кутові: 4 – 1
Оффсайди: 0 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Безерра (Олександрія).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий італійський клуб повернувся в Серію А
Футбол | 01 травня 2024, 21:43 3
Відомий італійський клуб повернувся в Серію А

«Парма» достроково оформила підвищення у класі

Боруссія Д – ПСЖ – 1:0. Фуллкруг приніс перемогу. Відео гола та огляд
Футбол | 02 травня 2024, 00:50 0
Боруссія Д – ПСЖ – 1:0. Фуллкруг приніс перемогу. Відео гола та огляд

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
upalic
Як запевняв "ж....." власник клубу, що він не жалкує, що на початку чемпіонату змінив тренера. Думаю, що треба міняти власника клубу. Клуб же народний?...............
Gargantua
глупое решение с приглашением Лавриненко, и результат предсказуем
ZANREGENT1993
Я бы не допускал Минай и Александрию к участию в УПЛ за такое. Гже дренажная система,крытый стадион?! Это футбол или водное поло?!