Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 18:55
5107
111

Шахтар – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Як і минулого сезону, команди борються за найвищі місця у Прем'єр-Лізі

| Оновлено 12 листопада 2023, 18:55
5107
111
Шахтар – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Поєдинком на «Арені-Львів» «Шахтар» – «Дніпро-1» 12 листопада завершиться 14-й тур чемпіонату країни в українській Прем'єр-Лізі. Футбольним вболівальникам, звичайно ж, пам'ятна боротьба цих команд у сезоні 2022-2023 років, коли доля золотих нагород вирішилась лише в очному протистоянні у передостанньому турі. І сьогодні обидва клуби перебувають у групі лідерів, але «Дніпро-1» випереджає гірників на 3 очки, зігравши при цьому на два матчі більше.

Шахтар

У підопічних Маріно Пушича зараз настала найгарячіша пора. Ігри чемпіонату України чергуються із матчами Ліги чемпіонів, де «Шахтар» вже набрав 6 очок у своїй групі. Минулого вівторка гірники особливо порадували наших шанувальників футболу, перемігши у німецькому Гамбурзі знамениту іспанську «Барселону» 1:0. Вирішальний гол у тій зустрічі наприкінці першого тайму забив Данило Сікан.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

А перед виїздом до Німеччини донецька команда провела гру зі своїми непримиренними суперниками київськими динамівцями і також досягла позитивного результату, забивши єдиний м'яч. Його автором став Олександр Зубков. Тож до важливого поєдинку з «Дніпром-1» чинні чемпіони країни підходять із гарним настроєм.

Додає позитивних емоцій і той факт, що поступово повертаються до ладу гравці, які відновлювалися після важких травм. Так, Валерій Бондар уже встиг провести кілька ігор і загалом виглядав непогано. Вже виходить на заміну в офіційних матчах Мар'ян Швед, якого ми не бачили в основному складі вже дуже давно. А у Гамбурзі до команди приєднався ще й Лассіна Траоре, який у нинішньому сезоні встиг провести в Прем'єр-Лізі лише три неповні зустрічі, але при цьому забив 2 м'ячі. Таке підкріплення для гірників зараз дуже важливе.

Говорячи про наступний поєдинок, Маріно Пушич сказав, що «добре знає «Дніпро-1», де є сильні гравці і вони здатні показати цікавий футбол. Будемо суперничати з ними», - завершив наставник.

Дніпро-1

У дніпровської команди після призначення Юрія Максимова, по суті, був лише один збій – це поразка з великим рахунком від «Кривбаса» 0:3 у 12-му турі. В решті матчів «Дніпро-1» набирав очки, причому з новим наставником виграв уже 7 разів. Перед цим туром дніпряни піднялися вже на друге місце, набравши стільки ж очок, як і лідер «Кривбас».

Схоже, що срібному призеру попереднього чемпіонату України вдалося нарешті вирішити проблему, яка виникла у нападі після відходу Артема Довбика. В усякому разі, почав забивати Олександр Філіппов, який прийшов на його місце і у якого вже 4 голи. Та й Олексій Гуцуляк згадав про свої бомбардирські здібності, і саме його точні удари багато в чому допомогли команді перемогти в матчах із «Динамо» та «Ворсклою».

Надійніше почала грати і лінія оборони. Так, якщо в перших 3 матчах було пропущено 4 м'ячі, то в наступних 10 - лише 6. Причому п'ять із них у поєдинках із «Кривбасом» та «Ворсклою». Виходить, що 7 ігор за присутності Юрія Максимова команда провела «на нуль».

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники зустрічалися 7 разів. Велику перевагу тут має «Шахтар», який здобув 6 перемог, «Дніпро-1» зумів виграти лише один раз. А ось нічиїх у протистоянні цих команд ще не було. Різниця голів 15-4. У попередньому сезоні у першому колі дніпряни досягли успіху, перемігши в Ужгороді 2:1. У них забивали Піхальонок та Довбик, а у «Шахтаря» - Мудрик. У другому колі гірники взяли впевнений реванш 3:0. Тут відзначилися Бондаренко, Сікан та Степаненко.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Козик, Матвієнко, Степаненко, Назарина, Криськів, Судаков, Зубков, Келсі

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Адамюк, Сваток, Сарапій, Мірошниченко, Бабенко, Рубчинський, Піхальонок, Гуцуляк, Лєднєв, Філіппов

Прогноз на протистояння:

На відміну від попереднього матчу цих суперників, коли «Шахтар» переміг 3:0, навряд чи тут одній із команд вдасться виграти з великою перевагою. Цілком можливо, що результат гри вирішить лише один забитий м'яч. Але ми поставимо на нічию 1:1.

12 листопада, неділя

«Шахтар» – «Дніпро-1»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 19.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 111
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Оце Пушич попав: Динамо, Барселона, Дніпро! Непоганий початок кар'єри.
😸
0:2 на користь Дніпро1
Kovalchuk
Продырявленый успокойся кроты будут смоктать так как и ты
Злий Глобинець
Давайте дружно підтримаємо лідера і флагмана українського футболу. Шахтар - наш представник у Лізі Європейських Чемпіонів, найкраща команда, що здобула для України єдиний євротрофей. 
Йому й бути чемпіоном!🏆🥇🇺🇦
New Zealander
3-0 в пользу Шахтера как и в прошлом году
Фанькин кот
Админы, забаньте Шпрота, плиз! Оно сейчас сидит под акком Олександр и порет всякую сепарскую дичь. Кароче, срач разводит.
Viktor Shuper
з Дніпром грати то вам не будуть піддавки, як з боку Барси було
Viktor Shuper
0:1 Дніпро переможе
Remark
Ставка: Шахта ІТБ 1.
Прогноз: 2:1 чи 4:1. Ще можлива результативна нічия в матчі, але більш за всього вірю в перший варіант 2:1.
Bulba_sumkin
Ничего нового, ветку Шахтера, как обычно, облепили неудачники с 9 места)) Комплексы, они такие🤷🏻‍♂️
FunnyCat_____
интересно, если донецкие боты называют Полесье  - ФК АТБ, значит их клуб можно называть ФК СКАМ?
FunnyCat_____
Серджио Консесайо: когда мы выиграли 3-1 у Шахтера, в первой игре группового этапа, казалось, что то команда первенства района, очень слабой!
-----
нынешний шахтер, с командами среднего и приличного уровня, зачастую выглядит как сказал Серджио, но вот  в некоторых играх может собраться, поставить грамотный  автобус и не без доли везения добыть результат!
пусть завтра будет не такой день и Днепр спокойно победит!
Олександр
В последнем матче днепряне били сепаратистов особенно набили голову ракицкому .не мешало бы повторить 
Олександр
Там уних всего 3 4 клуба .Поэтому пока вынуждены выступать в первенстве Украины.Когда днр пустят в чемпионат россии ои вернутся домой .ватник матвиенко говорил что хотел бы играть с братом но в шахтере намного больше платят