Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2023, 11:55
40209
289

Найкращий матч у сезоні. Шахтар обіграв Барселону

Українська команда провела свій найкращий поєдинок у поточному сезоні

| Оновлено 08 листопада 2023, 11:55
40209
289
Найкращий матч у сезоні. Шахтар обіграв Барселону
ФК «Шахтар»

У поєдинку 4 туру групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» у Гамбурзі зустрівся з «Барселоною».

Вже на 2-й хвилині Бондар невдало зіграв біля свого штрафного майданчика, але Левандовськи не вдалося вийти на ударну позицію. Каталонці на початку поєдинку використовували агресивний пресинг, і «гірникам» було непросто виходити з оборони під натиском гостей. Втім, «помаранчево-чорним» вдавалося відбивати постійні наскоки суперників. При цьому футболісти «Шахтаря» намагалися організовувати контратаки переважно за рахунок вертикальних передач на хід партнерам. Один із випадів завершився ударом Матвієнка з гострого кута, і м'яч влучив у тер Штегена.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Не зумівши провести швидке взяття воріт, «блаугранас» трохи послабили тиск. Але при цьому вони, як і раніше, володіли територіальною перевагою і високо пресингували «гірників». Каталонці намагалися знайти вільні зони біля штрафного донецького клубу, а підопічні Пушича зайняли вичікувальну позицію, намагаючись вибігати в контратаки.

Після півгодини гри каталонці знову почали облягати штрафний «Шахтаря». Чимало проблем «помаранчево-чорним» доставляв активний Рафінья, який щоразу робив ривки правим флангом. З постійними прострілами та навісами від суперників «гірники» справлялися, але м'яч рідко залишав половину поля донецького клубу. За такою грою номінальні господарі зненацька провели результативну атаку. Судаков класною діагоналлю підключив на правому фланзі Гочолеїшвілі, а грузин навісив точно на голову Сікану, який пробив у протихід голкіперу. Такий розвиток подій дещо збентежив «блаугранас», і за час, що залишився до кінця першого тайму, вони не змогли загострити ситуацію біля воріт Різника.

Каталонці активно розпочали другу половину матчу, і після зміщення з флангу Торрес пробив вище за мету. «Гірники» відповіли ударом Гочолеїшвілі з гострого кута, але грузинському легіонеру «Шахтаря» було важко «прошити» тер Штегена в тому епізоді. Незабаром, незважаючи на натиск суперників, «помаранчево-чорні» створили ще один гольовий момент, але Сікан з кута штрафного майданчика не переграв голкіпера.

Головного болю тренерському штабу «Шахтаря» додали пошкодження Сікана та Степаненка, які по черзі були замінені на Келсі та Назарину відповідно. А «гірники» продовжували витримувати натиск «блаугранас», які билися о грамотно побудовану оборону донецької команди. Наприкінці поєдинку каталонці здебільшого навантажували штрафний «Шахтаря» закиданнями та навісами, з якими справлялися підопічні Пушича. Впевнено діяв на виходах і Різник. І сенсація відбулася: гірники утримали мінімальну перевагу.

Наступний поєдинок Ліги чемпіонів «Шахтар» проведе 28 листопада. Суперником «гірників» стане «Антверпен».

Ліга чемпіонів. Група Н. 4 тур

«Шахтар» – «Барселона» – 1:0

Гол: Сікан (40).

Попередження: Невертон (90+8) - Араухо (45+2)

«Шахтар»: Різник, Гочолеїшвілі, Бондар, Ракіцький, Матвієнко, Степаненко (Назарина, 72), Судаков, Невертон (Швед, 90+8), Криськів, Зубков, Сікан (Келсі, 62).

«Барселона»: тер Штеген, Канселу, Араухо, Крістенсен, Алонсо (Бальде, 59), Гюндоган, Ромеу (Педрі, 59), Рафінья (Ямал, 59), Гаві (Фермін, 81), Ферран Торрес (Жоау Фелікс, 59), Левандовськи.

Арбітр: Ірфан Пельто (Німеччина).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

ШАХТАР – БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

40’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(310)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 289
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fedd1979
Блін, ну як!!!! Як???? Під час війни, роками без стадіону, тепер уже у чужій країні, без дезертирувавших зірок. Однак роками ця команда показує клас. Вона виграє у Барселони, Реала, Лейпціга, бере очки в Інтера, того ж Реала, проходить Ренн. І однаково який склад. І ще в когось вистачає совісті поірвнювати цю команду і її вклад за останні роки з "Динамо". Мало того, що "Шахтар" самотужки тягне на собі клубний рейтинг України вже скільки років, то ще й із якими клубами він бере очки. А "Динамо"? А що "Динамо"? "Динамо" втрачає очки з Яблонцем, Астаною, Копенгагеном, Мальме, Лугано... 
Panda1818
Як вболівальник Динамо і здебільшого хейтер Шахтаря ніколи не думав що таке напишу. Але сьогодні вітання Шахтарю. Красави
mayakovskiy1
ааааааа))) Просто красені. При чому по грі, а не на фарті. Моментів було у Шахти більше. Новий тренер топ
Ukraine
Факти: 1) Шахтар протягом гри мав кращу статистику, крім володіння. Але це барса, тому норм. 2) Перший тайм барса взагалі ні одного удару в ствір воріт не пробила. 3) 2 рази голкіпер барси виймав з сітки м'яч. 4) Шахта не коксувалась і не грала на відбій в кінці, були гарні моменти, трішки не вистачало із зрозумілих причин: десь майстерності, десь везіння, десь тягар імені суперника.
Враховуючи війну і існування клубу в певних умовах - нормально зіграли. 
Дякую Шахтарю за гарний вечір, настрій, і надію ... що можливо десь є шанс. Примарний, але м'яч круглий. 
PS: Прив'язувати чи гнобити фанів Динамо - невдячна справа, так не гарно, хлопці теж в душі десь радуються за Шахтар та Україну. Кожен має право вибору за кого вболівати, я вболіваю за Шахту, але ДК поважаю, як фанів так і клуб.
maks_krot
Нет слов просто молодцы!!всех с болельщиков Шахтера и всего украинского футбола с победой !!Эта победа над Барселоной в такое время для нашей страны многого значит !!!молодцы Шахтёр !!!!
Roman serhi
Невертон зверь...Вы видели, как он в прессинге бегал??? Лучший он сегодня..18 лет
BekXan
Це найкращий матч за 2 сезони.Це навіть нагадало той міцний Шахтар.
turist86
Браво! 
Шахтар стрибнув вище голови. Думаю, що Пушич сам просто в шоці від такого старту.
pytlak1990
Молодці! Трохи більше холоднокровності у деяких моментах, і виграли б 3-0!)
barca_messi
Провалу ЛЧ не вийшло. Наступного сезону знов пророчити будуть 
kadaad
Просто супер!!!
nick07
МОЛОДЦІ!!!!
Відверто здивував Шахтар. Навряд чи 95% вболівальників очікували на перемогу. Ну що ж тепер очікувати прийнятного результату паралельного матчу
ЖОРА Жора124
Вітаю Шахту з перемогою, з новим тренером якій щось зробив неймовірне,, зачярував барсу,, дуже радий що в Гамбурзі так стадіон вболіваю за шахту, як за своїх, всіх з перемогою!!! 
Макс Максов
Шкода, що Невертон трохи не затримався... Був би шедевральний фініш! Проте яка вже різниця, перемога в скарбниці!
roman75zpr
Это точно не сон?! Не могу поверить! Шахта - ты чудо! Вот это дебют у Пушича в ЛЧ!
Николай Сидоренко
Нереальный Шахтёр!!!
Gagik
и состав на 70 процентов украиская молодежь... выдающийся результат
Болела
В Барси моментів то і не було. 
Терпіли гірники без мʼяча , але дуже крута робота всієї команди.
Alexander Киев
Всю Україну із перемогою! Не важливо, за Дніпро-1 ви, чи Полісся, Колос чи Чорноморець.. із перемогою всіх нас, вболівальників українського футболу та представників України у світі футболу 💪🇺🇦👍
Обіграв Шахтар по ділу Барселону, маючи склад в рази слабший. Тут перемога Пушича над Хаві, та самовідданість гравців Шахтаря перемогла клас Барселони ⚒️
Дай Бог, щоб ця перемога стала великим початком перемоги нашої країни! 🙏
Иван Качура
Браво хлопці 👏💪 Браво Пушич 👏