Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2023, 00:22
9363
33

Шахтар – Барселона. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Барса» – не ідеальна, тому потрібно чіплятися за очки

| Оновлено 08 листопада 2023, 00:22
9363
33
Шахтар – Барселона. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

Сьомого листопада у Гамбурзі на полі «Фолькспаркштадіону» чемпіон України – «Шахтар» – проведе поєдинок четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти найкращої команди Іспанії минулого сезону – «Барселони». Початок зустрічі – о 19.45 за київським часом.

Шахтар

Після першої гри з «Барселоною» на «Шахтар» чекало своє класико – матч проти «Динамо».

Щоправда, перед грою з «біло-синіми» чемпіони України провели чвертьфінальний поєдинок Кубка України проти «Вікторії». На той матч Пушич виставив основу. І основа не підвела: «гірники» здобули комфортну перемогу 3:0 і вийшли до півфіналу Кубка країни.

А ось далі був поєдинок проти «Динамо» – перше всеукраїнське дербі для нового головного тренера «Шахтаря» Марино Пушича.

Матч вийшов впертим, контактним, напруженим, але малоцікавим. Проте «гірникам» вдалося втілити в життя свій єдиний гольовий момент: відзначився Зубков.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У грі проти динамівців травмувався захисник «гірників» Азаров. Однак на гру проти «Барселони» він відбув разом із своїми одноклубниками.

А ось один із провідних півзахисників «Шахтаря» – Бондаренко, який не зіграв проти «Динамо» через травму, з цієї ж причини не зіграє і проти «блаугранас».

Не зіграє проти підопічних Хаві й Конопля. Але з іншої причини – через перебір жовтих карток. Хоча, що цікаво, на гру до Гамбургу захисник вирушив разом із командою.

На матч проти «Барселони» делегація «Шахтаря» діставалася з пригодами. Наступного дня після гри з динамівцями «гірники» потягом вирушили до Львова. У передмісті Львова – Винниках – донеччани провели ранкове тренування, після чого відбули до польського Жешува. Далі був авіапереліт до Любека. Чому не одразу в Гамбург? Через поліцейську операцію, пов'язану із захопленням заручника, гамбурзький аеропорт був майже цілу добу закритий.

До Гамбургу донеччани дісталися пізно ввечері в неділю.

Барселона

Після «першої серії» протистояння чемпіонів України та Іспанії залишилося двояке враження. З одного боку, «гірники» гідно виглядали у грі проти більш класного опонента, але зайвий пієтет перед суперником не дозволив українському колективу награти на щось більше, ніж мінімальна поразка.

З іншого боку, команда Хаві була тісно затиснута в «лещата» вибору. «Барселона» втратила відразу кількох гравців основи через травми та пошкодження, і відразу після матчу з «гірниками» на неї чекав надпринциповий поєдинок проти «Реала». Тому наставнику «синьо-гранатових» треба було погнатися одразу за двома зайцями.

Із першим «зайцем» у Хаві вийшло все нормально. Тримаючи в умі класико, наставник чемпіонів Іспанії виставив проти «Шахтаря» не оптимальний склад. До того ж, як здалося, господарі намагалися здобути перемогу в економному режимі. І це їм вдалося.

Але з другим «зайцем» не склалося. Незважаючи на непоганий рівень гри, каталонці поступилися «Мадриду» - 1:2. Ця болісна поразка стала для «Барселони» першою цього сезону.

Напередодні матчу проти «Шахтаря» каталонці провели ще один поєдинок у Ла Лізі – на виїзді проти «Сосьєдада». Гра вийшла дуже складною. Гостям вдалося вирвати перемогу на четвертій доданій до часу другого тайму хвилині. Відзначився захисник Араухо.

Незважаючи на підсумкову перемогу, наставник «Барси» Хаві залишився незадоволеним якістю гри своїх підопічних. І заявив, що господарі заслуговували, як мінімум, на нічию.

Перед поєдинком із командою Пушича лазарет «Барселони» порожніє. У заявку на матч у Гамбурзі не потрапили лише Серхі Роберто та де Йонг.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане вже одинадцятим офіційним очним протистоянням «гірників» та «блаугранас». Поки що «Шахтар» не може похвалитися особливими здобутками у матчах проти каталонців. На рахунку донецької команди – дві перемоги, тоді як «Барса» здобула сім вікторій. Ще один поєдинок завершився внічию. Різниця м'ячів – 20:9 на користь чинного чемпіона Іспанії.

Прогноз

«Ми не виглядали добре і створили мало моментів», - резюме Хаві після нещодавньої гри «Барси» проти «Сосьєдада». Незважаючи на те, що лазарет каталонської команди порожніє, її гра ще дуже далека від ідеалу. Поки що «Барса» дуже чутлива до високого пресингу суперника, високої інтенсивності гри. Тож «Шахтар» однозначно матиме шанс у Гамбурзі.

Але треба враховувати і ту обставину, що «Барселона» вже три сезони не грала у плей-оф чемпіонської Ліги. І тепер вона як ніколи близько, щоб виправити неприємну для себе ситуацію. Перемога у Гамбурзі гарантує команді Хаві вихід у весняну фазу Ліги чемпіонів.

Майбутня гра, напевно, буде з обопільними шансами на успіх. Однак, для того, щоб цей шанс матеріалізувати, донеччанам потрібно провести не лише один із найкращих своїх поєдинків у нинішньому сезоні, але й зробити все залежне, щоб не знітитися перед лицем «більше, ніж клубу». Якщо все зростеться, то команда Пушича може зачепитися за очки.

Хоча найбільш вірогідним результатом матчу все ж таки бачиться перемога «Барси». Якщо каталонці зіграють на повну силу, вони здобудуть три очки. Припустимо, що «блаугранас» і цього разу отримають мінімальну вікторію.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Ракицький, Бондар, Матвієнко, Гочолеішвілі, Степаненко, Судаков, Невертон, Криськів, Зубков, Сікан

«Барселона»: тер Штеген, Канселу, Араухо, Мартінес, Бальде, Гаві, Гюндоган, Педрі, Лопес, Торрес, Левандовськи.

7 листопада, вівторок

«Шахтар» – «Барселона»
Гамбург. «Фолькспаркштадіон» 19:45
ТБ-трансляциія на cервісі MEGOGO
ШАХТАР – БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Свен Йенсен (Німеччина)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Опитування

Голосів 120
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 4-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Шахтар та Барселона, який пройде 7 листопада о 19:45 у Гамбурзі

Велика перемога Шахтаря

6 голосів 5 %

Мінімальна перемога Шахтаря

14 голосів 11.67 %

Нічия

24 голоса 20 %

Мінімальна перемога Барселони

30 голосів 25 %

Велика перемога Барселони

46 голосів 38.33 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос
Футбол | 05 травня 2024, 17:23 107
Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос

Команди провели прісний перший тайм, але в другому колектив із Ковалівки посипався

Ла Ліга. Валенсія вдома програла Алавесу, Яремчук вийшов на заміну
Футбол | 05 травня 2024, 21:59 0
Ла Ліга. Валенсія вдома програла Алавесу, Яремчук вийшов на заміну

Увечері 5 травня відбуваються матчі 34-го туру чемпіонату Іспанії з футболу

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Только дикий фарт поможет. В остальном надо быть реалистами.
GeloN83
"Шахтар" програє. Такий прогноз на цей матч... 
Фанькин кот
Верим в Шахту, что не проиграет.
Александр
Меньше трех не будет 
AK.228
Клас гравців буде вирішальним… щось по типу 1-3
Andriii_9495A
Барселона це рівень!
Але буду вболівати за Шахтар!
Асталависта
Ждем погром сепаратистів?
Злий Глобинець
Хочеться 1-1, а от як воно піде, одному футбольному богу відомо. Барса після відходу Мессі і часткової зміни поколінь вже не та команда, щоб у неї не можна було виграти чи зіграти унічию.
New Zealander
Тут 1-0 в пользу Шахтера если Ризник на последней секунде матча не столкнется с каким нибудь Рюдигиром каталонского разлива...
ZANREGENT1993
а куда дели Петряка?
Андрей Залищук
мій прогноз ОЗ
⬆️
Прогноз: Тревоги не будет все два тайма.  На 99,999%
Александр
Хорошая игра
v2341770
Непорівнянні за усіма параметрами команди, у кращому випадку -2, але мабуть буде погром
Артур Отаманчук
Та який прогноз, пароть кротів будуть.
nick07
а автор статті точно дивився попередній матч? Та там те що ШД програв лише 2-1 швидше заслуга Барси та каркасу воріт, а не донецького клубу.
Сьогодні швидше всього буде аналогічна гра - Барса на мінімалках здобуде перемогу 1-2, а східноєвропейська "Барселона" буде боротись з бельгійцями за ЛЄ
Алекс 19
Пусть шахтер обратно заберет мудрика .после вчерашнего матча с тотнхэмом стало ясно что это полный ноль в футболе 
Maks Maks
Головне, щоб Барса не зупинялась після другого забитого голу
Артур Отаманчук
Значить так кроти, краще на поле не виходьте, бо краще технічні 3-0, ніж реальні 8-0.