Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 10 листопада 2023, 12:20
12417
51

Різні рівні реалізації. Зоря у Любліні програла Маккабі

Луганці провалили перший тайм

| Оновлено 10 листопада 2023, 12:20
12417
51
Різні рівні реалізації. Зоря у Любліні програла Маккабі
ФК Зоря

Матч мав для команд стати другим в очному протистоянні, оскільки перший був перенесений через напад ХАМАС на Ізраїль. Гра відбудеться наприкінці листопада. Команди по разу обіграли ісландський «Брейдаблік», але з «Гентом» грали по-різному. Нічия «Зорі» та поразка ізраїльтян дозволяла саме українцям бути на другому місці в турнірній таблиці.

Валерій Кривенцов не міг розраховувати на травмованого Вантуха. Мабуть, саме тому офіційний сайт УЄФА намалював схему «Зорі» 5-4-1 з Нагнойним на місці лівого захисника. Але розпочала «Зоря» з чотирма захисниками, на лівому фланзі грав Снурніцин.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перші кілька хвилин команди приглядалися одна до одної з незначною перевагою номінальних гостей. І відразу ж луганська командда пропустила. Лукассен після кутового скидав партнеру, влучив у захисника і прийняв рішення пробити п'ятою, знаходячись спиною на лінії воротарського.Такого не чекав ніхто, м'яч влучив в обличчя Турбаєвському та влетів у сітку.

Аж тоді «Зоря» показала, що має наміри забивати, але справа обмежилася дальніми ударами Мічіна та Герреро, перщий бив заслабко, а другий зарядив вище.

Міг би Лукассен і забити в свої ворота, але після навісу, відскоку та сильного удару метрів з 15 Нагнойного гравець «Маккабі» так підставляв ногу, що майже не зачепив м'яч, дозволивши воротареві відбити. А шкода, рикошет був би нам на руку. І моментально прилетіла відповідь – Дор Перец відгукнувся на подачу і з дозволу центрбеків «Зорі», які втратили ворота, головою розстріляв Турбаєвського зблизька. Захист «Зорі» міг за кілька хвилин ще раз стати винуватцями голу, але їх підстрахував Турбаєвський, який витягнув з-під перекладини удар того ж Дор Переца головою зблизька.

Getty Images/Global Images Ukraine

Відразу ж могли б і забити номінальні господарі, але Москера рятував після ударів Антюха та особливо Мічіна. А центрбеки «Зорі» таки дозволили Дор Перецу оформити дубль в тому ж стилі, програвши йому верхову дуель. 0:3 за підсумками першого тайму.

І ніби проглядалися проблиски контратак та план на гру «Зорі», але неоковирність захисту звела ці спроби нанівець. Цікаво було глянути, що буде після перерви, але особливих надій вже не було.

На поле замість Герреро (для нього, до речі, гра була особливою, адже саме за «Маккабі» панамець грав перед оформленням угоди із «Зорею») вийшов Горбач. І міг стати, до речі, автором голу. Принаймі, таким його охрестили і коментатори матчу, і деякі статистичні ресурси. Насправді забивав Алефіренко, який скористався пасом від Кірюханцева та переграв воротаря в ближньому бою.

Getty Images/Global Images Ukraine

До цього міг скорочувати розрив той же Алефіренко, але влучив у стійку, а гол Мічіна не зарахували після перегляду відеоповтору через офсайд. Якщо додати сюди непогані удари Яцика та Батагова, другий тайм виглядав цікавіше, але помилки першого наклали на всю гру відбиток.

Матч так і закінчився з рахунком 1:3. Щоб вийти з групи, «Зорі» обов'язково треба, по-перше, прибрати помилки біля своїх воріт, адже центрбеки та Турбаєвський сьогодні добряче «наварили» – одні не реагували на закидання, інший міг би й зіграти на виході, по-друге, підтягнути реалізацію.

Наступний матч в Лізі конференцій «Зоря» проведе 25 листопада, проти того ж таки «Маккабі».

Ліга конференцій. Група В.

«Зоря» – «Маккабі» Т-А – 1:3

Алефіренко (74) – Лукассен (7), Дор Перец (26, 43)

Снурніцин (49) – Лукассен (56), А.Коен (86)

«Зоря»: Турбаєвський, Нагнойний (Венделл, 87), Снурніцин, Батагов, Жордан, Данченко, Антюх (Алефіренко, 66), Яцик, Мічин (В.Волошин, 66), Кирюханцев (Чурко, 87), Герреро (Горбач, 46).

«Маккабі»: Москера, Ревіво (Тургеман, 72), Соборіт, Лукоссен, А.Коен, Каніховскі, ван Овереєм (Голаса, 72), Дор Перец, Мілсон (Шахар, 90), Захаві (Давіда, 90), Бітон (Біттон, 65).

Арбітр: Джон Бітон (Шотландія)

Стадіон «Люблін» (Люблін, Польща)

ЗОРЯ – МАККАБІ ТЕЛЬ-АВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Відеоогляд матчу

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Дор Перец (Маккабі Тель-Авів).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Дор Перец (Маккабі Тель-Авів).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Деррік Луккассен (Маккабі Тель-Авів).
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас
Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0
Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
У такого Маккабі можна і треба вигравати. По грі абсолютно дохла команда. Зоря, як не парадоксально, значно цікавіше виглядала. Буде можливість реабілітуватися у матчі-відповіді. Але для цього потрібно поліпшити реалізацію, і, головне, припинити дитячий садок у центрі захисту. 
Viktor Shuper
вдумайтесь - 13 ударів у ствір завдала Зоря, при цьому 1 гол лише. навіть з таким захистом якби була краща реалізація можна було б надіятись на перемогу. а так - маємо те, що маємо
dadlismit
Опять одно и тоже. По игре Заря никак не заслуживала на поражение, моментов забить было валом, но не фартило. Теперь нужно обязательно выигрывать ответку с Маккаби, но не факт что получится ... 
😸
Мені здається, що попередні команди, з якими грала Зоря, були складніше. А цю команду можна і треба вигравати та проходити далі.
Віктор Коробка
Вийшли на перший тайм, як вроді ніколи в еврокубках не грали, ноги тремтіли, як проти Реала. Як звіздюлей, у вигляді 0:3 получили, вирішили ввімкнути режим "мужики". Але у воротаря суперника ввімкнувся режим "бог". Коли вже почнемо грати увесь матч, від початку до кінця? Гра є, моменти є - але програємо, як в УПЛ, так і в ЛК. Може в церкву час сходити?
Sunrise
Матч - сплошной диссонанс.
Да, оборона - провал, стандарты соперника - сразу беда.Но больше десятка ударов в створ + штанга + украденый гол (или вчера правила оффсайда изменили?).
Как итог, с одной стороны на 3 забитых уж точно наиграли, с другой результат не по игре не может быть всё время.
Ясно одно: второй матч нужно и можно выигрывать. 
turist86
Маккабі справді хороша команда з високим рівнем реалізації. Воротар може зацікавити клуб топ-чемпіонату. Зорі дуже не поталанило - штанга, не зарахований гол + ще десяток моментів. Рахунок не по грі.
adidas777
Зоря створила вдвічі більше момментів та програла  Якби була нормальна реалізація, мали б забити щонайменше три м'ячі.Небезпечних моментів у Зорі було на три матчі вперед!
Андрей Залищук
не будемо посипати попелом голову, Кривенцов звичайно не айс, але все у ногах луганчан, в наступних двох матчах як повітря треба 6 очок
roman75zpr
Объективно... в прошлой игре с исландцами больше Зоре повезло, у соперника не залетало, теперь - наоборот, к сожалению. А играет Зоря примерно одинаково  в своих  последних играх, а там - как повезёт...
Злий Глобинець
Угу, хтось писав у прогнозах, що ізраїльтяни довго не грали офіційні матчі, і Зоря їх рознесе в пух і прах
Andy_P
Защита у Зори днищенская, а вратарь вообще -"топ"
Vladimir Shevchenko
Шанси дуже добрі все одно, так шо не кіпішуйте. Маккабі було треба
Richard Lewis
Такий захист Зорі навіть від комарів взимку не захистить
Yura Юрий
Дон Перец....мексиканец что ли?
apepa
Еще есть шанс занять второе место. только нужно очень постарацца!
😸
Програли матч ще у першому таймі, у другому вже шансів було мало, хоч і почали з'являтися моменти. Треба щось робити тренеру з командою.
BallsToTheWall
Агааааа.   Так евреи же целый месяц именно на Зарю готовились!  Надо было заставить их сыграть товарищеский матч с какими нибудь поляками.    Ведь даже нашу сборную вынудили играть что то перед Италией.
Тарас Михайлович
Можна в чергвий раз подякувати нашим лідерам, в даному випадку Шахтарю, який лишив Зорю без тренера
Bualur
Дивно, що з такою божою симпатією ще жодна ізраїльська команда нічого видатного не досягла.