Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 листопада 2023, 02:06
2610
0

Матч однієї команди. Арсенал із Зінченком знову обіграв Севілью

Команду Мікеля Артети буде важко зупинити конкурентам на її шляху до плей-оф

| Оновлено 09 листопада 2023, 02:06
2610
0
Матч однієї команди. Арсенал із Зінченком знову обіграв Севілью
Getty Images/Global Images Ukraine

Станом на момент початку матчів четвертого туру Ліги чемпіонів УЄФА, ситуація в квартеті B залишалась доволі напруженою. Лондонський «Арсенал» не встиг до того моменту здобути достатню кількість очок для того, щоб почувати себе дійсно одноосібним лідером групи, і тому домашній матч проти андалузької «Севільї» мав для команди Мікеля Артети дуже важливе значення.

Окрім цього, «каноніри» за тиждень узагалі забули, що таке перемагати й уже вилетіли з розіграшу Кубка англійської ліги й точно не хотіли отримати проблеми в головному клубному європейському змаганні. У «нервіонців» тим часом просто не залишалось вибору, бо під керівництвом Луїса Менділібара вони ускладнили собі життя в Ла Лізі, і тепер Дієго Алонсо мав підчищати за своїм попередником ще й невдачі на міжнародній арені.

Потрібні залікові бали – відповідно є потреба атакувати. У людини з більш-менш притомною логікою жодного дисонансу від цього твердження не повинно було виникнути, але уругвайський фахівець вирішив усіх переграти та пішов власним шляхом. За великим рахунком, «Севілья» вийшла на гру з десятьма захисниками в стратегічній побудові, а нам залишалось тільки зрозуміти, на що команда робила ставку?

На жаль, футболісти іспанського колективу й самі не зрозуміли, що саме від них хотів побачити головний тренер, тож вийшло просто побиття. Очевидно, що подолати такий мур для «Арсенала» було доволі складним завданням без таранного форварда на вістрі атаки, але колектив Артети все одно мав перевагу за всіма показниками, тож постійно ходив десь поблизу від забитого м’яча.

У підсумку, посеред першого тайму захист «Севільї» навіть за такої щільності примудрився пропустити передачу за спину на хід Саці до правого флангу штрафного, після чого відбувся простріл під удар в один дотик на Троссара. Усе, жоден план Алонсо більше не мав права на існування в цій грі, тоді як на його команду очікували дійсно важкі часи.

А за рахунок кого йти відіграватись, якщо в тебе одні лишень гравці захисного спрямування в складі? Добре, не пішла гра, можна ж зробити заміни? А де вони? «Нервіонці» промовчали до та під час перерви, після повернення на поле так само в них нічого не змінилось, хоча в суперників навіть Зінченку з лави для запасних дали трохи пограти. А потім «Арсенал» забив другий гол на 64 хвилині зусиллями Саки, і все – на цьому гру було завершено.

Команда Артети більше не прагнула штурмувати чужі володіння, а «Севілья» натомість прокинулась під фінальний свисток та почала рубати суперників ударами по ногах. Зрештою, травмувався Сака під час невдалого приземлення, а в гостей вилетів Сумаре, який і 20 хвилин на полі на тлі появи на заміну не провів. Одне лишень питання було відкритим – нащо їхати до Лондона за такої неприглядної погоди, якщо не за грою в футбол на результат?

Наступний тур лондонський «Арсенал» проводитиме за домашнім матчем проти французького «Ланса», тоді як до андалузької «Севільї» навідається нідерландський ПСВ.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група B. 4-й тур.

«Арсенал» – «Севілья» - 2:0

Голи: Троссар, 29, Ракітич, 64

Попередження: Зінченко, 82, Райс, 85 – Сумаре, 66, Хуанлу, 72, Окампос, 77

«Арсенал»: Рая – Томіясу (Зінченко, 46), Габріель, Саліба, Б. Вайт – Гаверц, Жоржиньйо (Ельнені, 90), Райс – Троссар (Вієйра, 81), Мартінеллі (Нельсон, 81), Сака (Ківьор, 85).

«Севілья»: Дмитрович – Салас (Окампос, 76), Гудель, Баде, Хуанлу – Фернандо, Соу (Ракітич, 65), Жордан (Сумаре, 65) – Педроса (Ньянзу, 76), Ен-Несірі, Ламела.

Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія).

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 11 (3) – 1 (1)
Кутові: 4 – 1
Офсайди: 1 – 2.

АРСЕНАЛ - СЕВІЛЬЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Арсенал).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Леандро Троссар (Арсенал).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі
Футбол | 01 травня 2024, 23:55 0
ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі

Роман Яремчук із «Валенсії» заявив, що поговорить про це наприкінці сезону

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.