Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2023, 18:04
5034
0

Андрій ВОРОБЕЙ: «Ракіцький став для гравців Барселони нездоланною стіною»

Колишній гравець «Шахтаря» прокоментував перемогу клубу над «Барселоною»

| Оновлено 08 листопада 2023, 18:04
5034
0
Андрій ВОРОБЕЙ: «Ракіцький став для гравців Барселони нездоланною стіною»
Д. Руденко. Андрій Воробей

Колишній гравець «Шахтаря» Андрій Воробей прокоментував перемогу донецького клубу над каталонською «Барселоною» (1:0) у матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

– Переважна більшість людей зі світу футболу до поєдинку проти Барселони пророкували команді Маріно Пушича якщо не розгром, то поразку точно. У Вас перед матчем в Гамбурзі були передчуття, що «Шахтар» може створити сенсацію?

– До матчу я вважав, що і нічия буде дуже сприятливим результатом. Перемогу «Шахтарю» не прогнозував, ні.

– І як вам матч?

– Я, чесно кажучи, в шоці. У приємному такому шоці від перемоги «Шахтаря». Дуже валідольна гра була. Ніхто не був впевнений у підсумковому результаті до самого фінального свистка. Несподіваний результат.

У грі проти «Барселони» мені дуже сподобався характер, який продемонстрували всі без виключення футболісти «Шахтаря». Стрибнули вище голови, перегравши «Барселону». Надзвичайно важлива перемога. На 99.9 відсотків «Шахтар» вже гарантував собі єврокубкову весну.

– Кого б Ви назвали головним героєм матчу. Автора єдиного і переможного году Данила Сікана?

– Сікан, безумовно, був на полі одним з найкращих. Ще б я похвалив за дуже пристойну гру воротаря Дмитра Різника.

Та найбільше, мені сподобалось, як команда зіграла в обороні. Максимально суворо. Десь грали на відбій, але це було виправдано, бо «Барселона» домінувала на полі більшість часу. Всі гравці оборонялися, особливо в кінці гри. Не було такого, що хтось не відпрацьовував.

Однак, при всій своїй перевазі в контролі м’яча, іспанці не створили жодного реального гольового моменту. І не тому, що вони діяли погано, а тому, що гравці «Шахтаря» не дали грати їм в їхню звичну гру. Не дозволили. Вистояли, витерпіли, зіграли через не можу, як-то кажуть, тому і були винагороджені перемогою. Такого от терпіння та характеру, як в матчі проти «Барселони», «Шахтарю» часто не вистачало раніше.

– Саме до оборони «Шахтаря» ще не так давно було найбільше претензій, коли командою керував Патрік ван Леувен. Хіба лінивий не докоряв захисникам «гірників» за інколи геть погані матчі.

– Знаєте, якщо все ж виділяти когось з гравців в матчі проти «Барселони», повертаючись до попереднього питання, то я б назвав Ярослава Ракіцького найкращим, левом, «левом матчу».

Від нього аж віяло спокоєм. У другому таймі пару разів у штрафному майданчику виникала «пожежа», «Барселона» тиснула, намагаючись відігратись, а Ярік холоднокровно все підчищав, вичищав, на другому поверсі не дав нікому себе переграти. Ракіцький став для гравців «Барселони» нездоланною стіною.

Судити ж по одному матчу про те, чи покращилась гра в обороні «Шахтаря» глобально, не можна. Однак, якщо ми говоримо про конкретно взятий матч, то – так. Роберта Левандовськи виключити повністю з гри дорогого коштує.

Після 4 турів «Шахтар» посідає 3-тє місце у своїй групі, набравши 6 очок. Попереду лише «Барселона» та «Порту», які набрали по 9 залікових балів.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.