Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2023, 07:47
367
0

ПІОЛІ: «Мілану вдалася командна робота проти чудового суперника»

Червоно-чорним вдалося здобути вольову перемогу над французьким ПСЖ

| Оновлено 08 листопада 2023, 07:47
367
0
ПІОЛІ: «Мілану вдалася командна робота проти чудового суперника»
УЄФА. Стефано Піоли

Увечері 7 листопада відбувся поєдинок 4-го туру Ліги чемпіонів, у якому грали італійський Мілан та французький ПСЖ (2:1). Гра пройшла в Мілані (Італія) на полі стадіону Сан-Сіро та закінчилася перемогою Мілана.

Команди обмінялися голами у першому таймі. На гол Шкріньяра для гостей (9 хв) відповів Рафаел Леау чудовим ударом через себе (12 хв). У другому таймі переможний гол для Мілана забив Олів'є Жіру (2:1).

Червоно-чорним вперше з жовтня 2009 року вдалося здобути у ЛЧ вольову перемогу.

Переможний гол дозволив Жиру не лише очолити в Лізі чемпіонів список найстарших французьких бомбардирів (37 років і 38 днів), перевершивши рекорд Лорана Блана, а й загалом увійти до десятки найдосвідченіших снайперів турніру всіх часів та народів.

Головний тренер Мілана Стефано Піолі:

– У нашому розпорядженні зараз більше гравців і тим краще для нас. Команда відпрацювала злагоджено і заслужила на перемогу. Тепер нам треба добре зіграти проти дортмундців та обігнати їх. Футболісти грали всім серцем, усіма силами. Це те, що ми хотіли. Нам вдалася командна робота проти чудового суперника.

Бомбардир Мілана Олів'є Жиру:

– Мене не турбувало те, що не забиваю, адже моменти у попередніх іграх у нас були. Нам просто потрібно було бути влучнішими, і сьогодні у нас це вийшло. Коли ми ось так граємо, це нагадує мені про минулий сезон – нам потрібно продовжувати так само.

Уболівальники підтримували нас протягом усієї зустрічі. Гордість переповнює. Відмінний навіс Тео на дальню штангу, такий, як мені подобається, але для цього ж потрібно ще вибрати підходящий момент. Добре і для мене, і команди. Складна була гра: нам потрібно було бути впевненими в собі і здобути цю необхідну перемогу, щоб покращити свої позиції в таблиці.

Півзахисник Мілана Юнус Муса:

– Переможний м'яч забив Жиру – багаторічної витримки. Ми чудово почали, потім пропустили, але оскільки увійшли в гру добре, то зберегли її структуру та продовжили розпочате. Сьогодні нас було важко зламати – це стало відмінністю від гри в Парижі.

Півзахисник Мілана Рубен Лофтус-Чік:

– Мені просто хотілося грати та повернути впевненість у своїх силах. Це була чудова командна гра. Тепер ми у групі знову у щільній боротьбі. У нас по-справжньому талановита команда, і, гадаю, ми зможемо далеко пройти.

Захисник ПСЖ Мілан Шкріньяр:

– Знову зіграти після шести проведених тут років – це для мене щось особливе, і проти Мілана було важко.

Півзахисник ПСЖ Вітінья:

– Ми розуміли, що гра буде складною, особливо з огляду на підтримку міланських уболівальників, але це не виправдання. Ми маємо грати краще. Нам забракло терпіння, щоб показувати свій футбол, і це завадило нам контролювати хід гри.

Другий гол все змінив, але правда у тому, що наш стиль гри мав залишатися незмінним, а це складно. Важко вишукувати вільну зону та зберігати при цьому терпіння у спробах організувати другий гол.

Капітан ПСЖ Маркіньос:

– Нам було важко знайти місце для м'яча. До цього Мілан був більш відкритим, і нам вдавалося відшукати вільний простір, але після другого голу він добре захищався. Він знав, що для цього потрібно. І це стало для нас проблемою.

Другий гол змінив перебіг зустрічі. Ми грали добре, надто сильного тиску не зазнавали. Був навіс у центр, а клас Жиру ми знаємо. Намагалися притиснути суперника, але він перекрив усі вільні зони.

Ми знали про рівень гри нинішньої міланської команди і не маємо цього ігнорувати. То був матч високого рівня. Вважаю, ми добре його розпочали, контролювали те, що відбувається, і виконували все те, що нам рекомендували. Проте, думаю, Мілан зумів використати свої сильні сторони: він йшов напролом, прагнучи просуватися вперед якнайшвидше.

Колишній захисник Інтера Массімо Паганін:

– Мілан відіграв чудово. Було непросто здобути вольову перемогу над гарною паризькою командою. Висококласна гра з вираженим характером, і імпульс у ній поставив Рафаел Леау.

Гравцем матчу визнано автора першого голу Мілана Рафаел Леау. Вердикт групи технічних спостерігачів УЄФА про гру португальського легіонера:

– Він забив у потрібний момент, дозволивши Мілану відігратися. Загроза від нього виходила щоразу, як м'яч потрапляв до нього. Він був цілеспрямований, постійно відпрацьовував на полі та відкривався під своїх партнерів по команді.

Відеоогляд матчу

Події матчу

50’
ГОЛ ! М'яч забив Олів'є Жиру (Мілан).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Рафаель Леау (Мілан).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Мілан Шкрініар (ПСЖ).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.