Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Вища ліга
| Оновлено 06 листопада 2023, 21:33
3421
2

АФУ проведе збори Екстраліги з приводу побиття гравця Урагана

Асоціація футзалу України відреагувала на інцидент після матчу 9-го туру між Соколом та Ураганом

| Оновлено 06 листопада 2023, 21:33
3421
2
АФУ проведе збори Екстраліги з приводу побиття гравця Урагана
ФК Сокіл

Асоціація футзалу України скликає збори керівників клубів Екстраліги з приводу побиття гравця івано-франківського «Урагана» після перерваного через повітряну тривогу гостьового матчу проти хмельницького «Сокола».

«04 листопада 2023 року на матчі № 41 чемпіонату України серед команд Екстраліги, який проходив у м. Хмельницький між командами СК «Сокіл» та НФК «Ураган» стався безпрецедентний випадок в українському футзалі. До гравця команди НФК «Ураган» поза майданчиком було застосовано фізичну силу зі сторони головного тренера СК «Сокіл» та колишнього почесного президента клубу, «представника титульного спонсора» СК «Сокіл».

Відповідно до отриманих АФУ документів (рапортів, протоколів, актів, доповідних записок, пояснень) від офіційних осіб матчу № 41, даний випадок стався одразу після прийняття рішення про припинення матчу внаслідок тривалого сигналу повітряної тривоги. Під час виходу гравців та штабу команди НФК «Ураган» зі споруди спортивного комплексу, стався випадок застосування фізичної сили до одного з гравців НФК «Ураган» зі сторони головного тренера СК «Сокіл» та колишнього почесного президента клубу, «представника титульного спонсора» СК «Сокіл», що супроводжувалося образами та нецензурною лайкою.

За фактом даного інциденту було викликано наряд поліції, а сама заява потерпілого про вчинення відносно нього правопорушення була зареєстрована в одному з відділень поліції м. Хмельницький. Даний факт викликав обурення футзальної громадськості, керівників клубів різних рівнів, футболістів, вболівальників та офіційних осіб, які висловлюють свою позицію щодо неприпустимості факту застосування фізичної сили під час проведення спортивних матчів.

Асоціація футзалу України заявляє про дикість та недопустимість таких дій в спорті, в тому числі у футзалі. Такі дії не лише не прикрашають спорт, а й засвідчують про низький моральний-етичний та розумовий рівень осіб, які дозволяють собі такі вчинки, особливо в умовах повномасштабної війни, яка триває в Україні.

Зібравши усі наявні офіційні документи щодо подій на згаданому матчі, офіційні заяви, звернення та пояснення від учасників матчу – АФУ передає їх на розгляд усіх органів футбольного правосуддя та Виконавчі комітети АФУ та УАФ для надання правової оцінки таким неадекватним діям та прийняття за цим фактом найсуворіших рішень у рамках футбольної юрисдикції.

Також повідомляємо, що АФУ додатково ініціює скликання найближчим часом засідання керівників клубів Екстраліги щодо надання оцінки наявним фактам та, прийняття рішення з метою недопущення в майбутньому таких ганебних випадків в українському футзалі», – повідомляє Асоціація в офіційній заяві.

Нагадаємо, що матч між «Соколом» та «Ураганом» було перервано за рахунку 2:0 на користь івано-франківського клубу на 17-й хвилині першого тайму.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: У Карпат буде солідний трансферний бюджет в УПЛ
Футбол | 30 квітня 2024, 12:24 7
Джерело: У Карпат буде солідний трансферний бюджет в УПЛ

Львівський клуб зможе купувати гравців навіть за 1 мільйон доларів

Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?
Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Не все так однозначно,как любят у нас говорить... Ведь не просто так,от нечего делать возник этот конфликт,  интересно, а что говорят свидетели ? 
pas2012
Цей тренер і президент собі вже не перший раз таке позволяють.  Тільки асоціація ніяк на це не реагує. Їх би вже давно мали дискфалікувати і то пожиттєво, бо їм місце в психлікарні а не на майданчику.