Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2023, 00:11
2754
9

Фірмовий почерк Вишняка. Колос урятувався в гостях у ЛНЗ

Команда з Ковалівки вже зіграла більше матчів унічию, аніж за всю попередню кампанію

| Оновлено 05 листопада 2023, 00:11
2754
9
Фірмовий почерк Вишняка. Колос урятувався в гостях у ЛНЗ
УПЛ

Емоції від Класичного українського протистояння ще мали трохи охолонути, тому тринадцятий тур Прем’єр-ліги організаторами було розтягнуто аж на чотири дні. Черкаський ЛНЗ та ковалівський «Колос» таким чином отримали нагоду зібрати всю увагу вболівальників довкола своєї зустрічі на полі стадіону «Центральний» удень у суботу й у цьому двобої середняків турнірної таблиці дійсно було, на що подивитись.

Варто почати з того, що команда під керівництвом Олега Дулуба минулими вихідними нарешті здобула довгоочікувану перемогу, здолавши одного з прямих конкурентів – київську «Оболонь» (3:0). Це дало «бузковим» змогу хоч трохи відірватись від зони вильоту, але цей успіх ще потрібно було закріпити. І робити це доводилось проти однієї з найбільш незручних команд нашого чемпіонату, яка за останні шість матчів забивала лише тричі, але при цьому жодного разу не програвала та назбирала аж вісім очок.

Наш матч не розпочався у відведений для того час. Знову повітряна тривога. Але цього разу дуже тривала, аж на дві години, та ще й на всій території України. Тож залишалось тільки чекати того моменту, коли команди мали з’явитись на полі.

Після вимушеної паузи футболісти мали аж пів години для того, аби як слід розім’ятись, але навіть це не вберегло Калюжного від випадкового пошкодження стопи під час спроби блокувати простріл від Безбородька з правого флангу штрафного. Довелось тренерському штабу ЛНЗ замінити одного із своїх найкращих гравців уже на сьомій хвилині. А «Колос» тим часом поступово просувався в атаці.

Власне, й гольовий момент для гостей не змусив на себе довго чекати. Це Безбородько від правого кута воротарського несподіваним ударом із носка під дальню стійку намагався переграти Пенькова, але той здійснив черговий видовищний сейв у цьому сезоні. Партнери свого воротаря підтримали та привітали з цим власним успіхом в атаці у відповідь. Муравський на 20 хвилині з лівого кута воротарського перевів головою в центр на Шестакова закидання від Олійника з глибини.

І як же «Колос» не любить пропускати першим у цьому сезоні! Варто було згадати, що в команди Вишняка ще не було жодної вольової перемоги, тож не дивно, що в подальшому вона створила гольовий момент тільки одного разу. Це Мякушко приклався з дальнього штрафного повз праву дев’ятку, і якщо б тоді м’яч залетів у сітку, то це був би дуже потужний натяк на злам поганих тенденцій для ковалівського колективу. Однак цього не сталось.

У другому таймі ЛНЗ більше тримав м’яч в атаці й створював гольові моменти. Однак інтенсивність у діях на чужій половині від футболістів Дулуба була недостатньою для того, аби протриматись у такому ритмі аж до фінального свистка. «Колоски» поступово відвойовували простір та зрештою домоглись свого на 79 хвилині, коли Мякушко з лівого флангу загострив передачею до штрафного, а Болбат удало проштовхнув м’яч у центрі повз воротаря. Пенькову довелось стрибати в ноги суперника, що призвело до пенальті.

Відповідати на результативний постріл у правий верхній кут від Мілька в черкаського колективу не було ні часу, ні можливостей, бо вони витратили чимало зусиль навіть на втримання наявної до цього переваги, не кажучи вже про потребу йти до атаки наприкінці гри. Ось і вийшло в підсумку так, що команда Вишняка знову змусила суперників грати за власними правилами, тоді як у цьому футболі можливий виключно один результат.

Наступними вихідними черкаський ЛНЗ гостюватиме в луганської «Зорі», а ковалівський «Колос» зіграє вдома проти закарпатського «Миная».

Наші оцінки:

«ЛНЗ» (заміни): Олійник – 6,0, Наумець – 6,0, Прядун – б/о, Тарасенко – б/о.

«Колос» (заміни): Тотовицький – 6,0, Болбат – 6,0, Мілько – 6,5, Салабай – б/о, Велетень – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

ЛНЗ – «Колос» - 1:1

Голи: Шестаков, 20 – Мілько, 79 (пен.)

Попередження: Ковальов, 38, Муравський, 71, Олійник, 80 – Богданов, 28, Ємець, 69, Салабай, 89

ЛНЗ: Пеньков – Норенков, Ковальов, Муравський, Стасюк – Рибалка, Калюжний (Олійник, 7, Тарасенко, 82) – Савін (Наумець, 68), Бойко, С. Шестаков (Прядун, 81) – Хобленко.

«Колос»: Фесюн – Ємець, Бурда, Бондаренко, Чорноморець, Лучкевич – Демченко (Тотовицький, 61), Богданов (Мілько, 69) – Мякушко (Велетень, 79), Безбородько (Салабай, 79), Ільїн (Болбат, 61).

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 11 (4) – 7 (2)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 0 – 1.

ЛНЗ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Події матчу

79’
ГОЛ ! З пенальті забив Вадим Мілько (Колос К).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Шестаков (ЛНЗ Черкаси).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Це Динамо зараз рівня ЛНЗ? Дякуємо, містере! 
⬆️
Ну куда лушпайкам против самого Колоса?)
AK.228
Дирдир уже восьмі 
Gargantua
ну не 0 - 0 же.
не совсем фирменный.
но ставочка на ТМ 2.5 в матчах Колоса меня опять не подвела ) 
VitosKH
Великие уже на 8.То ли ещё будет