Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2023, 23:48
1539
0

Маріно ПУШИЧ: «Це особисте рішення Луческу. У такому віці – достатньо»

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу з «Динамо»

| Оновлено 03 листопада 2023, 23:48
1539
0
Маріно ПУШИЧ: «Це особисте рішення Луческу. У такому віці – достатньо»
ФК Шахтар Донецьк. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу 13-го туру УПЛ з «Динамо» (1:0):

– Маріно, вітаємо з першою перемогою в УПЛ! Чи задоволені результатом та чи міг «Шахтар» забити більше? І скажіть, яка травма в Азарова?

– Почнемо з того, що завжди приємно перемагати, особливо у важливій грі, у дербі. Це багато значить, це чудовий результат. Щодо Азарова, він отримав пошкодження, завтра побачимо, наскільки воно серйозне і скільки часу піде на відновлення, сподіваюся, що небагато. Його замінив Ракіцький, а Матвієнко зіграв на лівому фланзі оборони – вони обоє добре попрацювали.

– Як вважаєте, результат матчу справедливий чи вам просто пощастило?

– Ні, я вважаю, ми заслужили цю перемогу: володіли ініціативою більшу частину часу, гарно грали до останньої третини в першому таймі, де нам трохи бракувало якісніших безпечних передач. Але загалом, коли я підсумовую цю зустріч, можу сказати, що суперник також мав нагоди, проте ми домінували у грі через володіння м’ячем і гарну організацію. Вони отримали дві можливості, коли в нас було на одного гравця менше. Це була трішки напружена ситуація, але, підбиваючи загальний підсумок, я гадаю, ми заслужили на перемогу і грали досить добре.

– Вітаю з перемогою в класичному! Скажіть, чому Артем Бондаренко пропустив цю гру?

– Дякую за привітання. Артем травмований. Учора ми намагалися підготувати його до цієї гри, але ризик був занадто великий, тому вирішили не включати його до стартового складу. Сподіваємося, він буде відсутній нетривалий час, бо це дуже хороший і важливий гравець для нас.

– Як вам рівень чемпіонату України?

– Звісно, я не дуже багато знаю про чемпіонат, але я досить добре знаю «Шахтар», бо коли був у «Феєнорді», мені довелося багато їх аналізувати, тож я бачив чимало матчів, і ми грали проти них. Тому я приблизно уявляв, яким буде рівень. Це талановита команда з великим потенціалом. Ми почали наполегливо працювати, більше розвиватися. Я бачу багато фізичних зусиль від команд у лізі, вони стараються грати.

І мушу сказати, що, як і кожна ліга, цей чемпіонат має специфіку. У кожної ліги своя енергія і складнощі, і, як я вже казав, коли ти береш участь у змаганні, це своєрідний марафон. Під час цього марафону ти зробиш усе можливе, щоб бути першим. Але на нас чекає багато роботи. Маємо чимало гарних команд, які є конкурентоспроможними і які люблять грати, я це бачив. Тож ми почали працювати. Побачимо, як буде далі.

– На ваше переконання, ви зараз будуєте гру команди чи вже нову команду?

– Це завжди паралельний процес. Ти працюєш з командою, яка в тебе є, і водночас намагаєшся підняти її на більш високий рівень. Зараз ми дуже багато працюємо разом над тим, щоб грати так, як ми хочемо, домінувати й добре володіти м’ячем. І я тільки можу сказати, що гравці чудово ставляться до цього і докладають багато зусиль. Я дуже задоволений їхніми стараннями і тим, як вони працювали. Це дуже добре. Це завжди паралельний процес: ти працюєш з гравцями, працюєш з командою і разом з тим думаєш про те, як удосконалити команду, зробити її сильнішою та привести до успіху.

– Ви щойно фактично звільнили колишнього головного тренера «Шахтаря» Мірчу Луческу. Які ваші емоції?

– По-перше, він одного віку з моїм батьком, тож я дуже поважаю його та особливо його кар’єру. Те, як довго він знаходиться в топі, та його досягнення. Коли говориш про Луческу, можеш тільки висловлювати повагу до нього. І сьогодні це було його власне рішення. Звісно, це особисте питання, але я можу уявити, що в такому віці цього достатньо. Утім, у мене є тільки одне слово для цього тренера, і це – повага. І я повинен визнати, що тільки найкращі можуть стільки часу залишатися на найвищому рівні.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом
Футбол | 01 травня 2024, 01:20 0
В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом

Автор дубля Вінісіус Жуніор отримав приз найкращого гравця поєдинку

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.