Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
02.11.2023 15:00 – FT 0 : 0
4 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 03 листопада 2023, 02:11
8810
2

Королі серій пенальті. Полісся у напруженій дуелі переграло Олександрію

У основний та додатковий час команди так і не змогли розпечатати ворота

| Оновлено 03 листопада 2023, 02:11
8810
2
Королі серій пенальті. Полісся у напруженій дуелі переграло Олександрію
ФК Полісся

Чим далі просувався за календарем поточний тиждень, тим більше емоцій залишала у футбольних уболівальників стадія чвертьфіналу Кубка України та її запеклі протистояння. Два ігрові дні залишились позаду, а отже ми знали імена двох учасників наступного раунду змагань. А ось хто ще мав долучитись до донецького «Шахтаря» та одеського «Чорноморця» – це питання залишалось відкритим перед початком нової доби.

Отже, день розпочинався в Житомирі, де на полі місцевого стадіону «Центральний» поміж собою мали провести двобій місцеве «Полісся» та «Олександрія». При цьому для обох команд сама можливість у подальшому зіграти в фінальному протистоянні в боротьбі не тільки за головний трофей, а й за перепустку до єврокубків на наступний сезон, виглядала достатньо вагомим бонусом, аби за нього боротись.

Ось і побачили ми доказ цього більше місяця тому, коли «вовки» Юрія Калітвінцева переграли дніпровський «Дніпро-1» у серії пенальті, а «поліграфи» Руслана Ротаня дуже несподівано відмовились від овертаймів проти львівського «Руха» на користь власної перемоги в основний час (1:0). Після подібних зусиль, щоправда, «Олександрія» більше не перемагала, тоді як новачки УПЛ вже доволі комфортно почували себе на передових позиція турнірної таблиці.

Команди від самого початку зустрічі обрали для себе неквапливий темп розвитку подій та намагались уникати невимушених помилок під час розіграшу м’яча. Виходило це робити в них не завжди, тому ми до перерви хоч не були позбавлені гольових моментів за цілком рівної гри. «Олександрія» посеред тайму непогано вибухнула в кількох епізодах, але Бойко стабільно відіграв на лінії воріт, тому про найвищий рівень небезпеки для його команди не йшлось.

А ось у головного тренера «поліграфів» Руслана Ротаня все ж таки виник неабиякий привід для хвилювання. Спочатку м’язової травми на 25 хвилині зазнав опорний півзахисник Микола Михайленко, через що його вимушено довелось знімати з гри. А вже під саму перерву лівий захисник Олександр Мартинюк невдало сперся на ногу під час приземлення на газон, тому також не зміг продовжувати хід протистояння.

Дві заміни в гостей згоріли за безцінь, а суперники тим часом забрали собі м’яч під контроль та намагались щось створити в атаці. Виходило в них це не дуже, тому перший тайм минув без голів. Однак напруга існувала й це був точно не остаточний рахунок.

Ротаню довелось проводить заміну під час перерви, хоча з появою Погорілого на вістрі нападу він би радо затримався десь до завершення основного часу. Форвард у підсумку взагалі не ввійшов до гри належним чином, тож напад «поліграфів» залишився без завершального елементу. Поява в грі Бені Макуана в складі суперників натомість суттєво збільшила оберти нашої дуелі, і легіонер у підсумку мав один із найкращих моментів основного часу, але не обіграв один-в-один Шевченка.

Так, основного часу, це не помилка, а реальність нашого протистояння. Команди так і не змогли зробити рішучий крок назустріч перемозі, тому довелось долучати овертайми для визначення переможця. Але спочатку потрібно було перечекати в укритті під час повітряної тривоги, а потім уже, десь так за хвилин 45, повертатись до футболу.

Нападник «Полісся» Аріелсон – ось, хто мав можливість не допустити що продовження гри ще на пів години, що серію пенальті в подальшому. Але ж треба було забивати, тим паче в ситуаціях, коли партнери або викладають тобі ідеальну подачу на голову в кількох метрах до порожніх воріт, або запускають на побачення з воротарем. У цілому, житомиряни більш потужно виглядали в додатковий час, але знову забити не змогли.

У футбольній лотереї тим часом усе було доволі просто. На другому ударі своєї команди Бойка не переграв Логінов, а на четвертому Копина поцілив у поперечину. Морозко мав закривати цю дуель, але трохи перенервував та пробив на трибуни, але Козак у підсумку його недолік надолужив своїм останнім ударом у серії.

Таким чином, від звітної пари команд до півфіналу Кубка України здобуло перепустку житомирське «Полісся», тоді як для «Олександрії» пригоди в цьому турнірі достроково добігли завершення.

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Полісся» – «Олександрія» - 0:0 (4:3 – пен.)

Попередження: Смоляков, 52 – Савченко, 41

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Морозко – Танковський (Огіря, 86), Крушинський (Кушніренко, 63) – Янаков (Макуана, 46), Грицук (Мустафаєв, 63), Козак – Шастал (Аріелсон, 63).

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк (Копина, 40), Логінов, Савченко, Скорко – Смирний, Михайленко (Шостак, 27), Сігеєв (Білошевський, 75) – Шулянський, Андрейчук (Погорілий, 46), Джевані (Калітвінцев, 75).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 15 (6) – 10 (5)
Кутові: 8 – 7
Оффсайди: 1 – 0.

ПОЛІССЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна
Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1
Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0
Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Молодці Полісся ,є команда  є бажання і з цим приходить результат.
AutumnBridge
Теперь -  Черноморец.