Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 08 листопада 2023, 04:29
339
1

Тренерка збірної України WU-19: «Залишилася задоволена футболістками»

Наталія Ігнатович – про виступ команди у відборі до Євро-2024 (WU-19)

| Оновлено 08 листопада 2023, 04:29
339
1
Тренерка збірної України WU-19: «Залишилася задоволена футболістками»
УАФ. Наталія Ігнатович

Виконувачка обов’язків головного тренера молодіжної жіночої збірної України WU-19 Наталія Ігнатович підбила підсумки виступу команди у Вірменії, жде відбулися матчів першого раунду кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року (WU-19) у Лізі В. Українки, нагадаємо, посіли перше місце у своїй групі, випередивши збірні Вірменії, Люксембургу та Північної Македонії.

– На жаль, інформації про суперниць було обмаль і нічого не залишалося, як визначатися з їхніми сильними і слабкими місцями вже безпосередньо по ходу турніру. До речі, те, що українки своїх перших опоненток, збірні Вірменії та Люксембургу, розтрощили з однаковим рахунком 6:0, не повинно вводити в оману. Ті чинили впертий опір.

– Що ж допомогло взяти гору?
– Господаркам слід віддати належне за старанність, але з тактичною підготовкою в них були проблеми. Цим мої підопічні й скористалися, покаравши вірменок за помилки в підстраховці після вертикальних пасів.

Що ж до збірної Люксембургу, то вона зосередилася виключно на обороні, і в дебюті нелегко було знайти шпаринку в її захисних редутах. Справи пішли веселіше, коли ми внесли корективи й акцентували увагу підопічних на флангових атаках. Суперниці почали не встигати перешикуватися й запанікували. І ще повинні бути задоволені, що м’яч лише шість разів потрапляв до сітки їхніх воріт.

– Завдяки кращому співвідношенню забитих і пропущених м’ячів в останньому матчі з Північною Македонією українок влаштовувала навіть нічия…
– Так, проте ситуація кардинально змінилася, коли в дебюті пропустили: наші стопери не встигли за в’юнкою Селою, яка й відкрила рахунок. Проте це тільки згуртувало дівчат, вони чітко дотримувалися установки, намагаючись усі комбінації завершувати ударами з-за меж карного майданчика або пасами врозріз. Саме в такому стилі українки ще до перерви вийшли вперед. Спочатку балканки сфолили на Радіоновій, і сама потерпіла реалізувала пенальті. А невдовзі Радіонова асистувала Сербук, яка вдруге змусила капітулювати воротаря опоненток — 2:1.

Оскільки македонки й надалі розраховували лише з допомогою довгих передач вивести на ударну позицію моторну Селу, а наші захисниці вже були готові до цього й уміло грали на випередження, то шансів урятуватися в суперниць не було.

– Що далі?
– У грудні відбудеться жеребкування другого раунду відбору чемпіонату Європи 2024 року. Збірна України виступатиме вже в Лізі А, де суперниці будуть більш вправні. Це мене не лякає. Я залишилася задоволена тими футболістками, які були в моєму розпорядженні у Вірменії. Якщо ротація в складі й буде, то мінімальна. Зокрема, я розраховую на нападницю Євгенію Беляєву, якій виступити в Армавірі перешкодила травма.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Argon
Тренериня, тренересса