Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Рейтинг WTA. Свьонтек повернула статус першої ракетки світу

Юлія Стародубцева вкотре оновила особистий рекорд

Рейтинг WTA. Свьонтек повернула статус першої ракетки світу
Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

Минулого тижня жінки зіграли Підсумковий турнір WTA в Канкуні, а перед цим змагання WTA Elite Trophy в Чжухаї.

Головною зміною за підсумком останніх значущих турнірів у сезоні стало те, що полька Іга Свьонтек повернула собі статус першої ракетки світу, випередивши Аріну Соболенко. У першій десятці відбулося ще одне рокірування, Онс Жабер і Маркета Вондроушова помінялися місцями.

Бразильська тенісистка Беатріс Хаддад Майя, яка виграла WTA Elite Trophy, максимально наблизилася до десятого місця. Фіналістка Чжен Ціньвень дебютувала в топ-15.

Топ-10 рейтингу WTA

Чотири найкращі українські тенісистки зберегли свої місця в топ-40. Катерина Байндл опустилася ближче до кінця першої сотні, також трохи втратили Даяна Ястремська, Катаріна Завацька та Катерина Володько. Покращили своє становище Дар'я Снігур і Юлія Стародубцева, друга вкотре переписала особисте досягнення.

Українки в рейтингу WTA

У парному рейтингу Марта Костюк і Людмила Кіченок залишилися на своїх позиціях. Надія Кіченок, Ангеліна Калініна та сестри Колб піднялися.

Українки в топ-300 парного рейтингу WTA

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Гадаю, за тиждень у наших будуть коректировки, потенційні та гарантовані, приємні й не дуже.
Байндль (не бачу, щоби її було десь заявлено) профукає минулорічні очки, вилетить із сотні та навіть поступиться Ястремській.
Стародубцева мала конкретний шанс обійти Завацьку, але, нажаль, уже продула в 1 колі. Тепер намагатиметься покращити свій парний рейтинг.
Олійникова вперше в житті ввійшла в 400, але якщо не захистить очки - знову вилетить. А щоби не вилетіти їй треба обіграти Соболеву, прямо сьогодні.
Соболевій теж треба обіграти Олійникову, а потім ще когось - і тоді вона нарешті пройде Страхову, а якщо виграє 3 матчі - то вірогідно проб'ється у 300.
ITF плюсують плюшки із запізненням, тому тільки на цьому тижні прилетіли майже півтори сотні міст для Подрез. І вона на віражі лихо промчала повз Лопатецьку і навіть Надю Колб.
Колбаска теж зробила непоганий прогрес, але трохи раніше, зараз кілька місць втратила, але встигла виграти перше коло в Іспанії. Ще пару матчів - і зустрічай мене, 6 сотня.
Лопатецькій її недільний фінал ще не капнув, плюс місць 40-50 вона отримає, але для подолання 700 цього буде замало.
Так само й Аліска. Тут вона ще у 2 тисячі, але за тиждень, навіть не граючи, буде вже в 9 сотні.
Що там далі - не в курсі, подивимось.
Иван Качура
Браво Іга 👏👍