Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 30 жовтня 2023, 09:47
5838
13

Дербі виключно на папері. Ман Сіті розбив Ман Юнайтед на Олд Траффорд

Блискучий Ерлінг Голанд цього разу оформив дубль та гольовий пас

| Оновлено 30 жовтня 2023, 09:47
5838
13
Дербі виключно на папері. Ман Сіті розбив Ман Юнайтед на Олд Траффорд
Getty Images/Global Images Ukraine

Отримати на завершення останнього дня тижня принциповий поєдинок поміж двома командами з Манчестера в рамках десятого туру англійської Прем’єр-ліги було справжнім подарунком для футбольних уболівальників. Оскільки до завершення сезону ще доведеться подолати важкий та насичений на події важкий шлях, саме під час першої дуелі затяті опоненти мають чи не найліпшу можливість експериментувати, тим паче що в співвідношенні фаворит-аутсайдер у цій парі команд уже кілька років нічого не змінюється.

Саме тому колективу Еріка тен Гага потрібно було чимось здивувати гостей «Олд Траффорд» у цій грі, і зробити це він вирішив за допомоги пресингу від стартового свистку. Виглядало це доволі перспектив, адже суперники на це не очікували та припускались помилок у простих ситуаціях. Але загнати «містян» у глухий кут таким чином було все ж таки неможливо, тому, не отримавши максимум із першої спроби пробити від Мактомінея, господарі були змушені відступити.

Почались серії фірмових атак «Сіті» на чужі ворота й тут уже без участі Онана було складно втримати рахунок без змін. Кілька видовищних сейвів від камерунського голкіпера в підсумку затьмарила одна невдала дія нападника Расмуса Гойлунда в центрі власних володінь під час подачі штрафного з правого флангу атаки суперників. Данець потягнув Родрі, поки арбітри того не бачили, але VAR не просто так присутній на кожній грі АПЛ.

На рівному місці команда Хосепа Гвардіоли отримала право пробити пенальті й Голанд не мав наміру змарнувати цей шанс, аби потім ніхто не казав, що він переховувався в затінку в черговій статусній грі власної команди. Ерлінг забив у правий нижній кут, його команда отримала перевагу, а далі все пішло якось зовсім прогнозовано.

«Юнайтед» наприкінці першого тайму змарнував кілька непоганих атак із завершенням від Мактомінея та Бруну Фернандеша, після чого гра перейшла до другої половини, на початку якої Бернарду Сілва виклав подачу з лівого флангу штрафного на порожні ворота для Ерлінда Голанда, а той оформив дубль. Стратегічно важливим був цей успіх, адже «Червоні дияволи» саме подавали сигнали щодо власного пробудження. Але їх так ніхто й не отримав.

Команди постійно щось з’ясовували поміж собою, що було цілком відповідно до духу дербі, але кому яка з того користь, якщо в підсумку «Сіті» просто забив третій м’яч на тлі невикористаної нагоди Рашфорда посеред другого тайму? Голанд записав на власний рахунок ще й гольовий пас на Фодена. До норвежця питань у цьому плані немає, а ось щодо появи Антоні на полі – точно є. Невже хотів побитись цього разу привселюдно з першим зустрічним, яким виявився Доку?

Наступний матч «Манчестер Юнайтед» зіграє в Кубку англійської Ліги проти лондонського «Фулгема» на виїзді, а «Манчестер Сіті» вже в чемпіонаті прийматиме «Борнмут».

Англійська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Манчестер Юнайтед» – «Манчестер Сіті» - 0:3

Голи: Голанд, 26 (пен.), 49, Фоден, 79

Попередження: Онана, 26, Амрабат, 42, Антоні, 90+2, Фернандеш, 90+3 – Фоден, 42

«Манчестер Юнайтед»: Онана – Лінделеф (Регілон, 73), Еванс, Магвайр, Далот – Мактоміней, Амрабат (Маунт, 46) – Рашфорд (Марсьяль, 86), Еріксен (Антоні, 86), Фернандеш – Гойлунд (Гарначо, 73).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Гвардіол, Діаш, Вокер – Родрі, Стоунз – Гріліш (Доку, 87), Фоден, Х. Альварес (Ковачич, 87), Б. Сілва – Голанд.

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Олд Траффорд» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 7 (3) – 21 (10)
Кутові: 7 – 12
Оффсайди: 4 – 0.

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Пеп правильно Холланду после матча раздал - мог еще пару мячей забивать. На таком колхозе надо стату по-максимуму набивать
ALM
Вже писав в онлані: пенальті намалювали для Сіті. Паралельно йшла гра "Айнтрахт - Борусія Д.". Там був майже такий самий момент. Суддя пеналь не дав, ВАР не дивився, за розмови ще дав жовту тренеру Борусії.
Александр Марков
Если в этом году золотой мяч получит аргентинец то пора ФИФА отправлять на пенсию 
Gargantua
Тен Хаг пустышка.
меня удивляет Рашфорд. Длительное время я считал его дутой звездой. Слишком неповоротлив и предсказуем. И вдруг в минувшем сезоне он заиграл на высочайшем уровне. Я уже признал свою ошибку, как он опять погас. Сейчас он играет опять очень посредственно. Опять такой себе увалень.  Как игрок может быть на столько не стабильным и демонстрировать такие перепады в игре?  Травмы тут ни при чем.
Igor@Kyiv
так само з Динамо і Шахраєм, сьогодні на коні, завтра - без сідла
Igor@Kyiv
Ще грати і грати, зарано робити висновки. Це чемпіонат, це дистанція яку треба проходити, якщо є лава запасних, то все ще по переду
bzzzzz
МЮ, такое ощущение проклят. Все время кажется что вотвот начнут играть, но возвращаются на дно.