Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 30 жовтня 2023, 02:24
6148
0

Король камбеків Трамп близький до требла. Несподіваний суперник у фіналі

Джадд у півфіналі за рахунку 1:4 з Баррі Хокінсом узяв 5 фреймів поспіль

| Оновлено 30 жовтня 2023, 02:24
6148
0
Король камбеків Трамп близький до требла. Несподіваний суперник у фіналі
WST. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп зробив камбек з рахунку 1:4 і обіграв Баррі Хокінса (6:4) у півфіналі Northern Ireland Open. Тепер його відокремлює лише одна перемога від того, щоб стати першим гравцем за десятиліття, який завоював три рейтингові титули поспіль.

Трамп виграв 19 матчів поспіль, у багатьох із яких стояв на програш, включаючи суботній поєдинок. На ранній стадії матчу його переграв Хокінс, але Джадд знову зробив камбек та виграв поєдинок. 34-річний гравець зустрінеться з Крісом Вейкліном у неділю у Белфасті у фіналі до 9 перемог у фреймах. Переможець підніме над головою трофей Алекса Хіггінса і заробить 80 тисяч фунтів призових стерлінгів. Трамп виграв усі 11 своїх попередніх зустрічей із Вейкліном і є фаворитом, щоб завершити історичний хет-трик.

Лише 4 гравці в історії снукера виграли три рейтингові титули поспіль: Рей Рірдон, Стів Девіс, Стівен Хендрі, а також Дін Цзюньхуей у 2013 році. Трамп також сподівається виграти свій 4-й титул на Northern Ireland Open. Він перемагав на цьому турнірі у 2018, 2019 та 2020 роках. Третій номер у світовому рейтингу може збільшити свою перевагу над Хокінсом на вершині рейтингу European Series, у якому розігрується приз у розмірі 150 тисяч фунтів стерлінгів за підсумками 8 топових турнірів сезону.

Трамп вийшов у 41-й фінал рейтингових турнірів, зрівнявшись зі Стівом Девісом і поступаючись лише Ронні О'Саллівану (61), Стівену Хендрі (57) та Джону Хіггінсу (55).

Баррі Хокінс, який обіграв Трампа у фіналі European Masters у серпні, у суботу взяв перші два фрейми з брейком 58. У третій партії невдалий відіграш Трампа на останній жовтій кулі дав шанс його супротивникові повести з рахунком 0:3. Трамп відіграв один фрейм із серією 90, але Хокінс зробив рахунок 4:1, набравши 75 за один підхід.

Трамп повернувся у гру з двома брейками по 70 і наблизився у рахунку (3:4). Він домінував у хаотичному 8-му фреймі і зрівняв рахунок (4:4). Дев'ятий фрейм звівся до боротьби на кольорових кулях, і Трамп промазав ризикований дабл на коричневому. Однак потім Хокінс зазнав невдачі на складному рожевому у верхній кут і вперше відстав у рахунку (4:5). Це виявився вирішальним моментом, оскільки Трамп блискуче завершив матч із брейком 128, що стало його 5-ю сотенною серією на турнірі (6:4).

Джадд Трамп: «Баррі повністю контролював ситуацію за рахунку 1:4. Я відчував, що мені потрібно досягти успіху. Імпульс змінився, і я почав влучати першим у кожному фреймі. Поворотним моментом став рахунок 4:4, коли в обох було кілька моментів у цьому фреймі. Вигравши стільки матчів поспіль, я відчув, що скористаюся своїм шансом у останньому фреймі. Коли я входжу в гру, можу пройти кілька фреймів, не промазавши багато куль. Можливо, на цей момент у цьому різниця між мною та рештою.

Я подивився кілька ігор Кріса Вейкліна, і він страшенно покращився. Я не думаю, що це буде разовий випадок, як ті гравці, що можуть і не вийти в наступний фінал. Нині він переміг Джека Лісовськи та показав неймовірний снукер. Він міг би це зробити проти мене в неділю, хоча грати так у фіналі – зовсім інша справа. Я напевно не ставитимуся до нього легковажно».

Кріс Вейклін сказав, що він «ніколи не грав так добре в такій важливій події» після того, як розгромив Джека Лісовскі з рахунком 6:1 і вийшов у фінал Northern Ireland Open у Белфасті.

Вейклін виграв Shoot Out у січні цього року, але ніколи раніше не з'являвся у півфіналі рейтингового турніру. Але проти досвідченішого Лісовськи він показав домінуючу гру, виглядав зібраним і повним упевненості в собі. 25-й номер світового рейтингу Вейклін зустрінеться з Джаддом Трампом у Waterfront Hall у неділю.

Колишній водій служби доставки Вейклін став професіоналом у 2013 році, і хоча в перші роки своєї кар'єри він досяг деяких хороших результатів, зокрема, тричі досягнувши Крусібла, проте ніколи не виходив за межі чвертьфіналу рейтингового турніру до 2023 року. Він вніс суттєві зміни у своє життя з того часу, як почав займатися бальними танцями у 2021 році, і його нова впевненість допомогла йому виграти турнір Shoot Out дев'ять місяців тому. Тепер він має шанс зробити ще один крок уперед і подвоїти кількість своїх титулів.

31-річному гравцю також тепер гарантовано місце у Champion of Champions наступного місяця, і недільна перемога зробить його першою правшою, яка підняла трофей у Белфасті, оскільки всі попередні переможці були лівшами: Марк Кінг, Марк Вільямс, Джадд Трамп та Марк Аллен.

Кріс Вейклін узяв перший фрейк з брейком 57, перш ніж Лісовськи зрівняв рахунок із серією 61. Третій фрейм пішов на користь Вейкліну, і він зробив брейк 57, взявши під свій контроль 4-ту партію. Лісовськи мав шанс контратакувати, але промазав складний удар на чорній кулі, програваючи 20–57, а його суперник скористався перевагою і повів 3:1 перед перервою.

Вейклін продовжував набирати обертів: серія 71 закріпила його перевагу (4:1). У шостому фреймі Вейклін набрав 66 очок, перш ніж промазав на складній червоній кулі в центральну лузу, проте Лісовськи не зміг його покарати, оскільки складний червоний уздовж верхнього борту покатався в кишені лузи та зупинився. Вейклін додав 62, збільшивши перевагу до 5:1. Промазаний червоний при наборі 34 у 7-му фреймі дешево обійшовся Вейкліну, оскільки незабаром він отримав ще один шанс і зробив переможну серію 34 (6:1).

Кріс Вейклін: «Я ніколи не стикався з такою атмосферою, навіть граючи в Крусіблі. Це приголомшливе місце, від погляду на публіку захоплює дух. Тож грати на цій арені – це мрія. На старті я взяв фрейм, заспокоївся, і моя впевненість зросла.

Я ніколи не грав так добре на такому важливому заході, особливо з огляду на те, наскільки талановитий і небезпечний Джек. Я багато працював, і довкола мене чудова команда. Мій найкращий друг Джейсон був тут цілий тиждень, його дружина Кейт постійно дзвонила йому і питала, коли він повернеться додому!

Потрапити до Champion of Champions – це чудовий бонус, тому що це великий турнір. Щороку я ходив подивитися на цей захід мого друга Марка Селбі й думав, що я маю великий шанс коли-небудь взяти в ньому участь. Це показує, де я був на той час. Якщо я зможу виграти другий рейтинговий титул, це справді підтвердить моє місце у турнірі».

За матеріалами World Snooker Tour

Northern Ireland Open 2023. Белфаст

1/2 фіналу, 28 жовтня

Джек Лісовськи (Англія) – Кріс Вейклін (Англія) – 1:6
Джадд Трамп (Англія) – Баррі Хокінс (Англія) – 6:4

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.