Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 03 листопада 2023, 03:01
2186
0

NI Open 2023. Трамп створив камбек у чвертьфіналі й пройшов Магуайра

Півфінали: Джадд Трамп – Баррі Хокінс, Кріс Вейклін – Джек Лісовськи

| Оновлено 03 листопада 2023, 03:01
2186
0
NI Open 2023. Трамп створив камбек у чвертьфіналі й пройшов Магуайра
WST. Джадд Трамп

Знаменитий англійський снукерист Джадд Трамп відігрався з рахунку 1:3 і обіграв Стівена Магуайра (5:4) у чвертьфіналі Northern Ireland Open. Тепер йому залишилося здобути лише дві перемоги для завоювання третього рейтингового титулу поспіль.

Трамп виграв 18 матчів поспіль. Завдяки цій золотій серії він підняв над головою трофеї English Open і Wuhan Open за останні три тижні. Якщо він зможе оформити хет-трик у неділю, то приєднається до Рея Рірдона, Стіва Девіса, Стівена Хендрі та Дін Цзюньхуея – поки лише 4 гравці зуміли завоювати три рейтингові титули поспіль. Наступним суперником Джадда у суботу ввечері стане Баррі Хокінс, який обіграв Трампа у фіналі European Masters у серпні.

Кріс Вейклін також увійшов до четвірки найкращих у Белфасті, перемігши китайця Юаня Сицзюня з рахунком 5:2. Тепер він зустрінеться з Джеком Лісовськи у першому півфіналі у денній сесії у суботу, 28 жовтня.

Стівен Магуайр із Шотландії виграв хаотичний перший фрейм, потім Джадд Трамп зрівняв рахунок із брейком 78. Магуайр, який зіграв у своєму першому рейтинговому чвертьфіналі після чемпіонату світу 2022, відновив лідерство із серією в 74 очки, а потім узяв гору в битві на коричневому у 4-му фреймі та повів у рахунку (3:1).

Третій номер світового рейтингу Джадд Трамп відігрався після перерви із серіями 109 та 81 і зробив рахунок 3:3. Сьомий фрейм дійшов до останнього червоного, і помилка на відіграші у Трампа дала його противнику шанс вийти вперед (4:3). Зробивши брейк 71, Трамп знову зрівняв рахунок (4:4). На початку вирішального 9-го фрейму він завдав дальнього удару по червоному, після чого зробив брейк у 54 очки. Після обміну на відіграшах гравець із Брістоля додав 24 очки та продовжив свою переможну серію до 18 перемог поспіль (5:4).

Джадд Трамп, який вийшов у свій 57-й рейтинговий півфінал, розповів: «Я зробив два справді хороші брейки в останніх двох фреймах, щоб здобути перемогу. За рахунку 1:3 я відчував, що не зробив нічого поганого та отримаю свої шанси, я зовсім не хвилювався. Коли мені випав шанс у вирішальному фреймі, я реально відчув, що скористаюся ним. Півфінал із Хокінсом? Ця арена оживає, коли ми виходимо за один стіл, тож буде добре випробувати це в суботу. Баррі у чудовій формі, він більш стабільний, ніж був упродовж тривалого часу. Він, як і я, намагатиметься скористатися своїм шансом».

Кріс Вейклін, який виграв Shoot Out минулого сезону, ніколи раніше не виходив до півфіналу рейтингового турніру. Він зробив брейки 62 та 76, вийшовши вперед 2:1, але китаєць Юань Сицзюнь зрівняв рахунок (2:2). Після перерви 25-й номер світового рейтингу Вейклін зробив життєво важливий брейк 34, щоб виграти п'ятий фрейм, потім взяв наступний із серією 54. За ним залишився і сьомий фрейм, закінчився і матч перемогою англійця (5:2).

31-річний Кріс Вейклін зізнався: «Це був хаотичний матч, і спроба зіграти матчбол нагадувала сходження на Еверест. Якби рахунок закінчився з рахунком 4:3, тиск збільшився б, тому я був радий, що це вдалося. Вихід у півфінал здається великим кроком у моїй кар'єрі, хоча я не відчуваю, що показав свою найкращу гру. Я добре бився, але не показував цього останніми роками. У мене була тенденція замикатися у собі та боятися програти. Цього тижня я бився від щирого серця, я вклав у це всі сили.

У суботу буде великий виклик, Джек Лісовськи – феноменальний гравець. Але йому ще доведеться виграти трофей, і це вантаж на його спині. Це те, що він намагатиметься викреслити, і, можливо, він отримає свої шанси проти мене. Але на його місці я не хотів би грати зі мною в цей момент. Моя гра хороша, як і раніше, і я сповнений впевненості та переконання, що маю виходити в пізніші стадії цих турнірів».

Джек Лісовськи, який ще не програвав більше одного фрейму за матч цього тижня у Белфасті, вийшов у свій перший півфінал рейтингового турніру за 8 місяців, перемігши Рікі Волдена з рахунком 5:1.

Номер 13 у світовому рейтингу Джек Лісовськи виграв кожен зі своїх перших чотирьох матчів з рахунком 4:1 на Уотерфронт Холл і знову здобув перемогу в чвертьфіналі проти Уолдена, зробивши сотку та ще два брейки за 70.

32-річний гравець із Глостерширу вийшов у 12-й рейтинговий півфінал, вперше після турніру German Masters у лютому. Він зустрінеться з Крісом Вейкліном. У разі перемоги Лісовські вийде у сьомий рейтинговий фінал, перший після Gibraltar Open 2021. Йому залишилося лише дві перемоги до свого першого професійного титулу. Попередні 6 рейтингових фіналів Джек програв.

Рікі Волден міг виграти перший фрейм, але промазав передостанній червоний удар у верхній кут, граючи з подовжувачем, коли вів у рахунку 68–27. Лісовські відкрив рахунок із потрібною йому серією в 42 очки. Потім Уолден зрівняв рахунок з чудовим брейком у 132. Невиразний третій фрейм залишився за Лісовськи, після чого він почав атаку і досяг серії 128, ведучи 3:1 до перерви.

У п'ятому фреймі Уолден вів з рахунком 37–0, після чого промазав пряму рожеву кулю в центральну лузу, суперник покарав його серією 81. Шульга Джек завершив матч у шостому фреймі з набором 73 очок (5:1).

Джек Лісовськи розповів: «Ріки – неймовірний гравець. Брейк, який він зробив у другому фреймі, був найкращим, що я бачив за весь тиждень. Я гадаю, що в мене реально йшла гра. Він не забив кілька куль у ключові моменти, а я зробив кілька хороших серій. Можливо, для мене рахунок занадто великий. Я відчував себе добре протягом усієї гри, знаходжусь у гарній формі та насолоджуюся своїм снукером. Арена чудова, це чудове місце для гри в снукер перед ірландською публікою.

Для мене незвичайно вигравати всі матчі комфортно, тому що зазвичай я досить нерозважливий і відкритий. Я намагаюся грати краще в ударах-відіграшах. Я намагаюся більше думати, краще робити прості речі, а не кидатися за столом. Це суперечить моїм природним тенденціям, і це видається трохи дивним».

Джека Лісовськи підтримує колишній чемпіон світу Пітер Ебдон, і вони регулярно спілкуються телефоном. Джек додав: «Я завжди розмовляю з ним. Сподіваюся, якщо я дістануся до фіналу, він вийде на арену. Мені подобається працювати з ним, і я думаю, що цього тижня він задоволений».

Баррі Хокінс також потрапив у четвірку найкращих у Белфасті, обігравши Девіда Гілберта з рахунком 5:4. Якісна битва між Хокінсом і Гілбертом включала три сотні і ще п'ять брейків за 50. Чемпіон European Masters Баррі Хокінс вийшов на пік і продовжує боротьбу за другий рейтинговий титул у сезоні. 44-річний лондонський снукерист вийшов у свій 31-й рейтинговий півфінал, де зустрінеться з Джаддом Трампом у суботу.

Хокінс посідає друге місце після Трампа у рейтингу серії European Series, тому перемога цього тижня дозволить йому виграти бонус у розмірі 150 тисяч фунтів стерлінгів. Приз буде розподілено після 8-го та останнього турніру – Welsh Open у лютому.

Хокінс зробив брейки 138 та 134, вийшовши вперед з рахунком 3:1. Гілберт відіграв один фрейм із серією 58, потім Хокінс виграв шостий фрейм з набором 66 і повів 4:2. Важка боротьба тривала: Гілберт зробив серії 65 і 106 і зрівняв рахунок (4:4).

Червона куля із середньої дистанції дала Хокінсу шанс у вирішальному фреймі, хоча рожева та чорна кулі знаходилися у складній позиції. Баррі виконав серію чудових позиційних ударів, використовуючи синю кулю та набрав 57 очок, чого виявилося достатньо для перемоги (5:4).

Баррі Хокінс: «Це був фантастичний матч. Неточних ударів було дуже мало. Девід виглядав так, ніби йому подобалася ця робота, навіть за рахунку 2:4. Я радий, що зміг досягти успіху, особливо завдяки чудовому брейку в останньому фреймі. Я продовжував неточно завдавати ударів по червоним, і мені доводилося забивати далеку синю кулю, такі удари можна було легко промазати».

За матеріалами World Snooker Tour

Northern Ireland Open 2023. Белфаст

1/4 фіналу, 27 жовтня

  • Джек Лісовськи (Англія) – Ріккі Волден (Англія) – 5:1
  • Кріс Вейклін (Англія) – Юань Сицзюнь (Китай) – 5:2
  • Джадд Трамп (Англія) – Стівен Магуайр (Шотландія) – 5:4
  • Баррі Хокінс (Англія) – Девід Гілберт (Англія) – 5:4

1/2 фіналу, 28 жовтня

  • Джек Лісовськи (Англія) – Кріс Вейклін (Англія)
  • Джадд Трамп (Англія) – Баррі Хокінс (Англія)

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.