Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 жовтня 2023, 18:15
10610
10

Ф’юрі слабко відбоксував з Нганну. Дуже-дуже близька перемога

Франсіс здивував

| Оновлено 31 жовтня 2023, 18:15
10610
10
Ф’юрі слабко відбоксував з Нганну. Дуже-дуже близька перемога
Getty Images/Global Images Ukraine. Франсіс Нганну і Тайсон Ф’юрі

У ніч з 28 на 29 жовтня Франсіс Нганну та Тайсон Ф’юрі провели поєдинок, на кону якого не стояло нічого, але який зібрав гігантську аудиторію.

Як це було і як Нганну ледь не переміг.

Ф’юрі – Нганну – це точно круте шоу. Ми ледь не побачили неочікуваний фінал

Якось так виходить, що фанати дуже незадоволені тим, що влаштовуються поєдинки штибу Тайсон Ф’юрі проти Франсіса Нганну, а потім дуже радісно їх дивляться. Здається, тут треба або хрестика зняти, або труси надягнути, але ж ні.

Але засуджувати таких крикунів не варто. Нормально, коли людина хоче, щоб було так, як вона собі думає, але і не проти того, як воно складається.

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Чи є поєдинок Франсіса Нганну та Тайсона Ф’юрі поганою ідеєю за своєю сутністю? Ну от точно ні. Поєдинок чемпіонів двох головних видів єдиноборств у світі просто зараз. Добре, одного чинного чемпіона і одного колишнього, але то, можливо, вже і не так важливо.

Окрім цього, поєдинок двох величезних потужних чоловіків. Що б там не казали і як би не намагались применшити заслуги, а Ф’юрі – боксер височенного класу. Що б там не говорили, а Френсіс Нганну – класний ударник. Те, як він вкладав суперників у нокаути в UFC та й не тільки – це прекрасне шоу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі багато пропускав від Франсісв Нганну

Так чому ж усі обурились? Ну, по-перше, історія про те, що Ф’юрі втікає від Усика та хоче якогось іншого поєдинку. Вона майстерно розганялась фанатами, всі у це повірили і жили з такими думками. Та й сам Тайсон доєднувався, говорячи, що йому потрібні гроші, а не бій проти «цього середньоваговика». По-друге, бажання бачити великі саме боксерські протистояння. Будь-яка людина, яка хоч трошки дивилась бокс, розуміє, що шанси у Нганну були хіба на папері та й на нокаут.

Але чи погане це шоу чи погано це для боксу? Не погане й не погано. Взагалі неясно, звідки люди взяли собі історію про те, що ось такі протистояння – біда боксу. Враховуючи, що поєдинок навіть не був вписаним на Boxrec, його цілком реально можна вважати виставковим. А виставкові бої саме для цього – розваги, зустрічі різних дивних персонажів, яких не можна було б зводити у повноцінному бою.

А ще, це таке прев’ю до поєдинку Ф’юрі проти Усика. Рекламна акція, якщо хочете. Зрозуміло, що про підписання контракту з українським боксером оголосили до зустрічі з Нганну от саме для цього. Тому що всі розуміли, що за таким шоу має йти справжній поєдинок. От воно і з’явилось якраз перед поєдинком.

Тож шоу – нормальне. Таке цікаво дивитись. Людям подобається це, як вистава. Коли гіганти б’ють один одного, а Джон Ф’юрі скажено кричить на пресконференції та кличе Майка Тайсона на бій. Весело? Так, трошки по-дурному, ну й що? Це ж шоу. Заспокойтесь та отримуйте задоволення.

І ще один головний плюс такого поєдинку. Це не бій блогерів. На поєдинок Томмі Ф’юрі проти KSI було боляче дивитись. Поєдинок Томмі Ф’юрі та Джейка Пола був нормальним, але за мірками профі, посереднім. Тут – професійні бійці, які точно уміють битись. Ще й такі здоровенні. Прекрасне шоу.

Чи було саме шоу у ринзі варте уваги? Загалом, скоріш так, ніж ні. Тому що воно видалося непередбачуваним. А саме це і хочеться бачити у таких вечорах. Щось настільки дивне, що тобі не віриться, що це правда. Шукаєш підставу у візуальних ознаках, а її немає.

Якщо брати саме бокс, як спортивне змагання, то цей поєдинок – не найяскравіша подія цього року. І навіть у всій кар’єрі Тайсона Ф’юрі не найкращий поєдинок. Хоча спочатку здавалося, що все буде добре.

Тайсон стартував з точних та швидких ударів. Раз-два двійка в ціль. Знову раз-два двійка в ціль. Нганну не очікував, але й не падав. Загалом дуже стійко переносив такі удари.

Ф’юрі рухався легко, йшов від атак суперника, і на його фоні камерунець виглядав посередньо. Загалом, все йшло за планом. Аж раптом, у третьому раунді лівий боковий Франсіса Нганну досягнув мети. Нокдаун! Не такий важкий, як у випадку з Деонтеєм Вайлдером, але точно неприємний.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі на канвасі

Ф’юрі встав, але активність знизив до мінімуму. Рівно стільки, скільки треба для того, щоб суперник почувався некомфортно і не виривався вперед за очками. Багато джебу, багато рухів на дистанції і мало цікавих подій. Навіть клінч цього разу не клеївся, бо Нганну вміє боротись. Це в UFC він поганий борець. У боксі він – майстер.

Судді побачили різне. Один віддав 95-94 Франсісу Нганну. Один точно такі ж цифри, але Тайсону Ф’юрі. Третій нарахував цілих 96-93 на користь британця. До третього все ж питання є. Дуже близький бій, а не відрив у стільки балів.

І що тепер?

Тут все доволі просто. У нас є Франсіс Нганну, який казав, що хотів би реваншу з Ф’юрі і у разі поразки, і у разі перемоги. Але найближчим часом то не зробиш – Тайсон має домовленості з Усиком. Та й ще, окрім цього, – сам Нганну має скоро дебютувати в PFL (турнір з ММА).

Виходить, спочатку ММА, потім бокс? Так і буде. Франсіс не збирається йти з боксу, просто візьме час на додаткову підготовку.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі і Олександр Усик

Що у Ф’юрі? Нарешті Усик. Якщо нічого не зламається, бо може. Але контракти підписані і навіть є попередня дата – 23 грудня. Проте не факт, що сторони погодяться. Усик-то тренується, а от Ф’юрі видав чи не найгірший бій у кар’єрі. Один з – точно.

Проте просто страшно уявити, скільки заплатять представники організаторів у Саудівській Аравії, якщо це шоу виглядало максимально епічно. Від таких сум не відмовляються, як би ризиковано це для обох кар’єр не було.

До речі, щодо ризику. Усик казав недавно, що він не ризикує нічим у профі і вже досягнув ледь не максимуму. Звісно, програвати не хочеться, але, як елемент тиску на Ф’юрі, звучить добре.

Так що тепер тримаємо кулаки за бій за абсолютне чемпіонство. Перший в історії чотирьох авторитетних чемпіонських поясів.

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aries2005
Не збирався цього робити але передивився на DAZN відеоогляд цього "бою". Як на мене, то Нганну навіть виграв. Подивитись хоча б на постіно вштирене рило циганчати.
А Нганну показав, що він великий боєць, і, можливо, якби він вибрав бокс, то міг би стати й чемпіоном.
Первый Среди Равных
Усик покладе цей шкаф на підлогу горизонтально 
Кротік
Ф’юрі слабко відбоксував з Нганну. Дуже й дуже близька перемога------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
не маю сечі терпіти ці борошна