Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

28.10.2023 14:15 – FT 3 : 0
Початок матчу був перенесений з 13:00 на 14:15 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2023, 20:43
6811
23

Кривбас у дербі розгромив Дніпро-1

Підопічні Юрія Вернидуба продовжують лідирувати в УПЛ

| Оновлено 28 жовтня 2023, 20:43
6811
23
Кривбас у дербі розгромив Дніпро-1
СК «Дніпро-1»

У суботу, 28 жовтня, відбувся центральний матч 12-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися криворізький «Кривбас» і дніпровський «Дніпро-1». Перемогу у дербі Дніпропетровської області здобув «Кривбас».

Обидві команди зараз перебувають на підйомі. До особистої зустрічі підопічні Юрія Вернидуба в п'яти турах здобули чотири перемоги та один раз програли. Команда Юрія Максимова виграла п'ять матчів поспіль. «Кривбас» у турнірній таблиці йшов першим за набраними заліковими балами. «Дніпро-1», маючи гру в запасі, за потенційно набраними очками мав шанс очолити турнірну таблицю разом із «Шахтарем» та «Динамо» (якби команди виграли всі свої перенесені матчі, у них було б по 24 очки).

Криворізька команда свій попередній матч зіграла ще в минулу п'ятницю проти «Металіста 1925» (перемога 3:1). У порівнянні з тим поєдинком Вернидуб провів лише одну заміну: замість дискваліфікованого Бізімани у центр поля вийшов Іліч.

СК «Дніпро-1»

«Дніпро-1» посеред тижня провів перенесений поєдинок першого туру проти полтавської «Ворскли» (перемога 3:2). Порівняно з тим матчем Максимов здійснив дві зміни в основному складі. Замість Горбунова на поле зі стартових хвилин вийшов Рубчинський. Не було в заявці на гру Сватка, втім у центр захисту повернувся Сарапій. Другий матч поспіль був відсутній у заявці голкіпер Волинець.

Через повітряну тривогу матч розпочався із запізненням на 1 годину та 15 хвилин. У першому таймі «Дніпро-1» виглядав зовсім не так, як в попередніх матчах. Футболісти діяли повільно, складалося враження, що їм не вистачало свіжості. Чи то затримка початку матчу вплинула на гравців, чи то третій матч за сім днів, чи то заважав потужний вітер, проти якого дніпрянам доводилося грати у першій половині зустрічі. За весь тайм гості спромоглися завдати лише один удар у площину воріт, який не був складним для Кліщука.

«Кривбас», навпаки, виглядав свіжим і мобільним. Особливо це було помітно у першій третині тайму. Господарі з перших хвилин взялися атакувати і забили гол вже на 11-й хвилині. Кузик отримав розрізну передачу за спинами захисників, увійшов до штрафного майданчика та віддав пас на Кожушка. Нападнику залишалося лише влучити у порожні ворота.

СК «Дніпро-1»

Після пропущеного голу гравці «Дніпра-1» почали більше контролювати м’яч. Однак робили вони це повільно. Підопічним Максимова було дуже складно шукати шляхи до воріт «Кривбаса». Господарі встигали закривати зони для передач. Криворіжці також не квапилися бігти в атаку. Вони діяли обережно, щоб не отримати разючу контратаку. Однак все одно команда Вернидуба створювала небезпеку біля воріт Кінерейкіна. В одному з моментів голкіпер «Дніпра-1» виручив команду після дальнього штрафного удару.

На 41-й хвилині «Кривбас» подвоїв перевагу. І зробив це красиво. Кузик з правого кута штрафного майданчика закрутив м'яч у дальній верхній кут воріт!

На початку другого тайму футболісти «Дніпра-1» здійснили спробу змінити хід поєдинку на свою користь. Команда заграла швидше, але майже одразу пропустила третій гол. Він став підсумком контратаки «Кривбаса». Після прострілу з правого флангу Кінарейкін на перехопленні не дотягнувся до м'яча, і Кожушко з близької відстані переправив м'яч у ворота!

СК «Дніпро-1»

Після голу «Дніпро-1» ще трохи поатакував. За інерцією. Ближче до середини тайму темп гри знову впав. «Кривбас» максимально приділяв увагу обороні, «Дніпро-1» не міг знайти шляхи до воріт господарів. Наприкінці матчу гості отримали можливість розмочити рахунок, але Лєднєв не реалізував пенальті. Після його удару м’яч пролетів над поперечиною.

Для наставника криворіжців Юрія Вернидуба це 110-та тренерська перемога в чемпіонатах України. А для тренера гостей Юрія Максимова ця поразка стала першою на чолі «Дніпра-1».

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Кривбас» – «Дніпро-1» – 3:0

Голи: Кожушко (11, 51), Кузик (41).

На 87-й хвилині Лєднєв не реалізував пенальті (вище воріт).

Попередження: Піхальонок (43), Лєднєв (77), Кравець, (90).

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Беcкоровайний, Стецьков, Дібанго, Кузик (Хомченовський, 63), Іліч, Татарков (Приходько, 70), Дебелко (Луньов, 70), Задерака, Кожушко (Прінс, 88).

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Сарапій, Кравець, Каплієнко (Горбунов, 46), Адамюк (Мірошніченко, 56), Лєднєв, Рубчинський, Бабенко (Вітіньо, 62), Піхальонок (Є.Пасіч, 73), Гуцуляк, Філіппов (Танчик, 56).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАС – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Хомченовський - 6.0, Луньов - 5.5, Приходько - 5.5, Прінс - б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Горбунов - 5.0, Мірошниченко - 5.5, Вітіньо - 5.0, Танчик - 5.0, Є.Пасіч - б/о.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усі по 3 очки! Україна ділить друге місце з Марокко у турнірній таблиці ОІ
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 20:15 39
Усі по 3 очки! Україна ділить друге місце з Марокко у турнірній таблиці ОІ

Підопічні Ротаня у меншості вирвали перемогу над командою з Африки

Красюк назвав солідну суму, за яку Усик готовий провести 3-й бій з Джошуа
Бокс | 27 липня 2024, 10:55 3
Красюк назвав солідну суму, за яку Усик готовий провести 3-й бій з Джошуа

Промоутер висловився про можливу трилогію

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Кожушко играл в нескольких командах УПЛ, никому был не нужен
Кузыка списали из Динамо как бесперспективного
это к вопросу "да с такими игроками ни один тренер ничего не добьется"
Алексей Фурсов
Молодцы
Remark
Кривбас ще більше відірвався від Шахтаря! Вернедуб топ тренер! УПЛ в цьому сезоні буде як ніколи цікава!
VitosKH
Кривбасс🤟
Ігор Крава
Такий Кривбас без перебільшеннь виглядає, як претендент на чемпіонство 
vruthiy-112
Не переймайтеся,  а звикайте,  все буде Кривбас.!!!
Александр Марков
Я хоть и болельщик Шахтера.Но Вернидуб заслужил уже в Украине чемпионство 
BallsToTheWall
И это Днепр-1 быстренько ещё поедет доигрывать матч с Рухом на выезде?    Теперь ясно, почему Верес и Металлист 1925 не захотели играть 25-го с Динамо пропущенные игры.
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
ДНО-1!! Бугага!! 
kriogen1973333
Кривбасс в этом сезоне будет чемпионом!!!!Дырка,шахта и остальные показывают движение на дно! Единственный конкурент Полесье,!
Vitaliksaj
Всё стало на свои места и кто там Оды пел Максимову
AleksDnipro
Ще більше бавить, як наш нарід із популістської команди зробили претендента номер 1 на чемпіонство.
Я вже повірю, що шлюхтьор стане чемпіоном, ніж Кривбас із колгоспним складом.
AleksDnipro
Як би це смішно не звучало, але так, вітер був проти Дніпра сьогодні. У нормальних умовах усе могло бути інакше. Подарували супернику 3 голи, позначився фактор відсутності Волинця (все ж таки він номер 1 у Дніпрі) та Сватка. Яша ще дуже молодий. 
Умови прибили і так команду, що об'єктивно підсіла. Просто нагадаю, що фізуху готували "професіонали".