Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

28.10.2023 14:15 – FT 3 : 0
Початок матчу був перенесений з 13:00 на 14:15 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2023, 13:00
3030
11

Кривбас – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Вихідні розпочинаються з обласного дербі

| Оновлено 28 жовтня 2023, 13:00
3030
11
Кривбас – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 28 жовтня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч дванадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють криворізький «Кривбас» і дніпровський «Дніпро-1». Стартовий свисток рефері Дмитра Панчишина з Харкова пролунає о 13:00 за київським часом.

Кривбас


Поточний лідер чемпіонських перегонів. Із таким почесним статусом криворізький «Кривбас» береться до чергового туру національної першості, і знову перед командою Юрія Вернидуба при цьому стоятиме виключно одне завдання – здобути перемогу. Конкуренти вже вишикувалися в чергу позаду, тому будь-яка найменша похибка кимось із них точно буде використана. Власне, не таке вже й абсолютне лідерство зберігається за «біло-червоно-чорними», якщо «Шахтар» за втраченими очками готових їх обігнати вже зараз.

А там, де «гірники», там і дніпровський «Дніпро-1» іде неподалік з аналогічними можливостями. Але в команди Юрія Максимова попереду очний матч проти «Кривбаса» і це буде не просто обласне дербі, а повноцінна битва за першу сходинку безпосередньо тут і зараз. Подібні в підопічних Юрія Вернидуба тепер відбуватимуться постійно, якщо вже їм так сподобалось уголос заявляти про свої амбіції.

І не сказати, щоб дуже успішним є криворізький колектив у матчах із високим статусом. Була на старті сезону гра проти «Олександрії» – поразка (0:1), матч у Кубку проти «Чорноморця» – знову невдача (1:3), бій проти «Шахтаря» – тут уже трохи краще, нічия (2:2). А ще був програш «Руху» (1:3), які лише трохи компенсуються успіхами проти «Зорі» (3:1) і того ж «Чорноморця» (1:0). Як бачимо, сила «Кривбаса» полягає в тому, що він забирає максимум там, де це потрібно робити за замовчуванням. А ось із конкурентною боротьбою можуть виникати питання, і далеко не на всі з них можна дати відповідь одним лишень бойовим духом, яким наповнює команду справді видатний тренер.

Дніпро-1


Про шлях дніпровського «Дніпра-1» цього сезону можна зняти повноцінний фільм з інтригуючою зав'язкою. Відвертий невдаха, а над вильотом команди Кучера/Городова з кваліфікацій одразу трьох європейських турнірів не зловтішався лише ледачий український вболівальник, запрошує на керівну посаду досвідченого фахівця й одразу повертається на правильний шлях.

Юрій Максимов – просто дарунок із небес для СК, і якось по-іншому просто не скажеш. Команда, яка грала з однією перемогою у своєму доробку майже до кінця вересня, раптом починає обігравати справді серйозних опонентів, і все це зрештою увінчалось справжнім тріумфом тренерської ідеї в нещодавньому матчі проти київського «Динамо» (1:0). А потім посеред тижня ще була й «Ворскла» в дощовій Полтаві, яка особисто для тренера була дійсно принциповим суперником (3:2).

Як підсумок, Максимов уже визначився з основним кістяком виконавців, розрядив атмосферу в колективі, привів команду до смуги переможних матчів у чемпіонаті (уже п'ять, до речі). Ну то й що, що «Дніпро-1» при цьому вилетів з Кубка України за підсумком серії пенальті проти «Полісся»? На той момент цей турнір для СК взагалі виглядав зайвим, тоді як зараз ми вже в чомусь розпещені успіхами дніпрян. Від першого рядка їх відокремлює лише одна перемога в майбутній грі, але далі... Далі просто кошмар із матчів проти «Руха», «Шахтаря», «Чорноморця», «Ворскли» і «Полісся».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Кривбаса» і «Дніпра-1» раніше перетиналися 2 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається рівність за кількістю перемог з боку обох команд – по одному успішному матчу. Команди востаннє грали в червні, коли гол Домінго Бланко приніс СК домашню перемогу на стадіоні «Авангард» в Ужгороді (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Дмитро Панчишин із Харкова, який на своєму рахунку має вже 18 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Петраков і Сергій Приступа, а резервним арбітром відпрацює Олександр Омельченко. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Денисом Шурманом, якому допомагатиме Віктор Матяш. Панчишин не має досвіду проведення матчу за участю «Кривбаса», тоді як із «Дніпром-1» він перетинався сім разів – 6 перемог і 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Бізімана, Іліч – Задерака, Хомченовський, Вакулко – Кожушко.

«Дніпро-1»: Кінарейкін – Каплієнко, Кравець, Сваток, Адамюк – Рубчинський, Бабенко, Лєднєв, Піхальонок, Гуцуляк – Філіппов.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди влаштують гольову феєрію. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 3.

28 жовтня, субота

«Кривбас» – «Дніпро-1»
Кривий Ріг. «Гірник». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа YouTube-канал «Кривбаса»
КРИВБАС – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 5
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Основний нападник клубу УПЛ вибув до кінця сезону. Йому зробили операцію
Футбол | 03 травня 2024, 19:36 0
Основний нападник клубу УПЛ вибув до кінця сезону. Йому зробили операцію

Андрій Кулаков повернеться до тренувань приблизно через 4 місяці

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
 Матч тура, а может быть и центральный  матч первого круга!   Но я даже представить не могу, как он закончится.
Умник
Походу в часов 5 начнут
vruthiy-112
Більшість за нічийний результат,  але Максимов грає завжди на перемогу,  тому у  Вернидуба перший іспит, ПОДИВИМОСЬ.!!!
Віктор Коробка
Спочатку котирувалися у букмекерів порівну, зараз кеф на Дніпро вже 2,25. Якщо ще впаде - можна ставити на непрограш Кривбасу, клуб Вернидуба не виглядае слабшим за Дніпро.
Remark
Прогноз: ТБ через ОЗ, Дніпро виграє.
Алекс 19
Гуцуляк положи парочку чтоб гандон павелко от злости с монзуль повесились в камере