Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 26 жовтня 2023, 15:56
9036
2

Трамп залишається на шляху до титульного хет-трику. Може бути 5-м в історії

У Белфасті триває Northern Ireland Open 2023 по снукеру

| Оновлено 26 жовтня 2023, 15:56
9036
2
Трамп залишається на шляху до титульного хет-трику. Може бути 5-м в історії
WST. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп зробив ще один крок до третього рейтингового титулу поспіль, перемігши Жюльєна Леклера з Бельгії із рахунком 4:0. Трамп вийшов у 1/16 фіналу турніру Northern Ireland Open, який продовжується у Белфасті.

Лише чотири гравці в історії снукера – Рей Рірдон, Стів Девіс, Стівен Хендрі та Дін Цзюньхуей – раніше вигравали три рейтингові титули поспіль. Трампа дуже важко зупинити, оскільки він прагне приєднатися до цієї елітної групи.

24-річний англієць вже виграв турніри English Open та Wuhan Open цього місяця, а у вівторок його серія збільшилася до 15 матчів поспіль. Йому потрібно ще п'ять перемог, щоб здобути ще один трофей.

Гравцю з Брістоля знадобилося лише 45 хвилин, щоб обіграти бельгійця Жюльєна Леклера, зробивши брейки 108, 108 та 55 очок. Для Трампа наступним суперником стане Ян Бернс, який обіграв Кена Доерті з рахунком 4:2.

Третій номер світу Джадд Трамп розповів: «Раніше я нечасто бачив Жюльєна, тому не знав, чого очікувати, але я добре стартував і з цього моменту почав рухатися далі. Я досі не почуваюся повністю у формі, я не так упевнений у собі, як на двох попередніх турнірах. Але з кожним днем на тренуваннях я стаю трохи кращим, і якщо мені вдасться вийти до чвертьфіналу, я зможу повернутися у форму.

Коли ти виграєш багато матчів, то починаєш озиратися через плече, бо розумієш, що це не може тривати завжди. Важливо не впадати в негатив, потрібно намагатися виграти, а не намагатися не програти. У мене вже траплялися такі періоди раніше. І це сталося з Марком Алленом минулого сезону, коли він був у хорошій формі. Ви можете стати трохи негативним і піти у свою черепашку. Цього разу, навіть якщо програю, я вийду грати так, як хочу».

Місцевий гравець Роббі Макгіган зазнав жорстокої поразки з рахунком 3:4 від Ентоні Макгілла, якому потрібно було три снукери при рахунку 1:3. 19-річний Макгіган, який отримав уайлд-кард, набрав 66 очок, ведучи з рахунком 3:1. Він був на межі перемоги, випереджаючи суперника на 39 очок на кольорових кулях (які дають лише 27 очок) у п'ятому фреймі.

Проте підступний Макгілл створив серію складних снукерів на жовтій кулі, щоб здобути необхідні йому штрафні очки. Шотландець зрештою вирвав фрейм на повторній чорній кулі (респот-блек). Це стало поворотним моментом, шотландець контролював наступні два фрейми і тепер зіграє у третьому раунді з Ноппоном Саєнгкхамом із Таїланду або ветераном Баррі Пінчесом із Англії.​

Дворазовий переможець рейтингових турнірів Ентоні Макгілл розповів: «Я не думаю, що колись вигравав подібний матч, у якому мені потрібно було три снукери. Після цього Роббі все ще виглядав зібраним. Для нього це одна з найболючіших поразок, але немає жодних сумнівів у тому, що він потрапить у Тур. Він мене дуже вразив. Це буде один із тих матчів, про які він згадуватиме. В мене їх було багато. Він навчиться, він фантастичний гравець. Він ударив невжало, коли на жовтій кулі він був попереду на 39 очок. Насправді я думаю, що він заслужив на перемогу в цьому матчі».

Макгілл, який уперше на цьому тижні спробував графітовий кий, пояснив: «Я ще не вирішив із цього приводу. Він досить зручний у використанні, але я досі намагаюся до нього звикнути. Я тренувався з ним минулого тижня, вирішив ризикнути та використати його на турнірі. У будь-якому випадку, я не в хорошій формі. Тому, якби я мав дерев'яний кий, я б, напевно, вже програв».

Стівен Магуайр зробив брейки з рахунком 132 та 85, коли програвав з рахунком 1:2, і здолав Джеймса Кехілла з рахунком 4:2. Джек Джонс здобув перемогу з рахунком 4:2 над Марком Девісом із найкращим у кар'єрі загальним набором очок за один підхід – 143.

За матеріалами World Snooker Tour

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roman Derevianko
Автор. Джудду 34.
Ошибочка☺