Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4113
10

Сергій ПАЛКІН – про Annexe 7: «У суді ФІФА відповіла, що таке вже життя»

У донецькому клубі продовжують засуджувати рішення Міжнародної федерації футболу

Сергій ПАЛКІН – про Annexe 7: «У суді ФІФА відповіла, що таке вже життя»
shakhtar.com. Сергій Палкин

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін вкотре розповів, як Міжнародна федерація футболу (ФІФА) помилилася, з точки зору донецького клубу, коли без консультацій з українцями вирішила запровадити горезвісний Annexe 7, який дозволив іноземним футболістам в односторонньому порядку призупиняти термін дії контрактів з вітчизняними клубами.

«ФІФА – це лише оболонка. Помилки вчинили люди. Першою став випуск Annexe 7 перед доведенням його до клубів та української федерації. Не було жодного контакту. Ми спробували поговорити з ФІФА, щоб сісти за стіл та обговорити наші проблеми. Але тільки-но вони випустили Annexe 7, вони поставили українські клуби під нестерпний фінансовий тиск. Коли ми зустрілися в Спортивному арбітражному суді, єдина відповідь, яку нам дали, полягала в тому, що вони розуміють нашу ситуацію, але таке вже життя й вони не можуть зробити більшого. То була риторика. Вони заявили, що стурбовані безпекою життя футболістів. Коли почалася війна, ми зробили усе зі свого боку, аби захистити іноземних гравців та тренерів. Я ніколи не просив їх повернутись. Я ніколи не просив їх брати на себе якісь зобов'язання. То була наша країна, наша проблема, наша війна. Я тільки повідомив усім іноземцям, що ми готові сприяти їхньому відходу шляхом переговорів. Ніхто з них не чинив тиску, щоб ми розірвали контракти та відпустили їх. Вони розуміли нашу моральну та етичну позицію: вони знали, що як клуб ми страждаємо фізично, морально, економічно та спортивно. Я швидко знайшов можливість здійснювати угоди, але ми не мали часу зреагувати. Ані гравці, ані клуби не очікували, що ФІФА випустить Annexe 7. В нас вже були підписані контракти на трансфер Манора Соломона та Тете! А Annexe 7 зруйнував екосистему. Наші 13 легіонерів стали вільними у той час, коли нам довелося перебудовувати команду для гри у чемпіонаті України та Лізі чемпіонів-2022/23, а ФІФА також змусила нас виплатити амортизацію та борги за контрактами за цих футболістів! Допомоги не було! ФІФА сказала нам, що це не їхня відповідальність. А якби ми не виплатили борги по гравцям, які від нас пішли, у нас відкликали б ліцензії, і ми не змогли б грати в єврокубках. Ніхто, мабуть, не розумів, що війна поставила українські клуби під загрозу зникнення».

«Ми ризикуємо втратити інвестиції у розмірі близько 80 мільйонів євро. Наразі ми втратили 40 футболістів. Уявіть собі абсурдність ситуації: відповідно до правил Annexe 7 один з наших гравців [Тете] безкоштовно підписав контракт з «Ліоном», коли у нього залишався рік контракту з нами; а через шість місяців «Ліон» віддав його в оренду «Лестеру» на півроку дії договору, що залишилися у них, й заробив один мільйон євро. То були наші гроші! Ми зателефонували до ФІФА, але вони не відреагували. «Ліон» отримав гроші за гравця, в якого ми вклали гроші. Інший випадок – Соломон: його ринкова вартість, за даними Transfermarkt, становить 20 мільйонів євро. Саме наш клуб створив цю вартість, підписавши його, розвиваючи та надаючи можливість грати у Лізі чемпіонів. І тепер «Тоттенхем» підписав його на безкоштовному трансфері, і ФІФА, по суті, підтримала це. ФІФА каже, що у футболі ми – родина, але сьогодні «Шахтар» знаходиться поза цією родиною», – заявив Палкін.

Також Палкін прояснив, як змінився трансферний вектор «гірників» після початку повномасштабної фази російсько-української війни.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дані Рохас
Интересно посмотреть что по Израилю будет. Если там не примут такое решение что израильские леги могут спокойно приостанавливать контракты, то тогда Шахте надо точно ещё жеще настаивать! Всё таки надо хоть както фифу душить
Дані Рохас
Но всё равно профита не будет у ШД много, тут просто надо делать и судиться что бы не было больше таких прецендентов. Важен сам факт борьбы, потому что это рил пздц. 
Дані Рохас
Пох, главное продолжать душнить, щас руководства фифа - отакое, сами знаете на что ориентированое. Но придёи время и оно смениться, и тогда нужно продолжать душнить тек кто принимает такие решения в фифа, тем более на фоне войны
⬆️
Надо африканцев покупать.  Как Кривбасс.
turist86
Зате в Ахметова нова яхта за 500 мільйонів доларів