Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2023, 01:25
2345
3

ПАЛКІН: «Шахтар у трансферах орієнтується на Еквадор, Грузію, Бразилію»

Раніше бразильський вектор був для «гірників» ледве не єдиним в аспекті вербування легіонерів

| Оновлено 24 жовтня 2023, 01:25
2345
3
ПАЛКІН: «Шахтар у трансферах орієнтується на Еквадор, Грузію, Бразилію»
ФК Шахтер. Сергей Палкин

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про те, як змінився трансферний вектор донецького клубу через повномасштабну фазу російсько-української війни.

«Раніше ми орієнтувалися на бразильський ринок. Наразі ми збільшуємо радіус залучення талантів на Еквадор, Грузію... та продовжуємо шукати їх у Бразилії. Після війни [початку її повномасштабної фази] ми найняли трьох бразильців. Справа в тому, що на бразильському ринку іноді буває важко знайти потрібних гравців, а ціни злітають до небес. Ми бачили, як 15-річні хлопчики перейшли до «Реала» з Мадрида за 50 мільйонів євро. Це зруйнувало ринок».

«Як нам вдається підписувати іноземців у розпал війни? Спочатку було дуже складно. На щастя, оскільки з нами не сталося жодних подій, оскільки жоден гравець не захотів розірвати свій контракт, зараз ситуація дещо нормалізувалася. Вони бачать, що у нас сім-вісім легіонерів, що ми граємо в Лізі чемпіонів... Для таких гравців, як Егіналдо, ми є клубом рівня Ліги чемпіонів, а Ліга чемпіонів – це найбільша вітрина у світі футболу», – сказав Палкін.

Влітку цього року «Шахтар» за живі гроші підписав бразильців Невертона та Егіналдо, грузина Азарова, еквадорця Кастільо та ізраїльтянина Лемкіна.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Добре, що у Шахтаря є осмислена стратегія розвитку. А не щопівроку хаотично набирати нову команду з вільних агентів та орендованих і типу боротися за вихід в єврокубки, щоб там зганьбитися.
Alex Komnin
Нащо ті грузини. Є ринок Аргентини, Колумбії, Хорватії, Словенії