Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:33
1879
1

Очікуваний успіх. Чорноморець не залишив шансів Минаю

Володимир Штогрін узяв участь у всіх трьох м'ячах команди Романа Григорчука

| Оновлено 22 жовтня 2023, 04:33
1879
1
Очікуваний успіх. Чорноморець не залишив шансів Минаю

Постійно відбувається якийсь рух поміж командами у верхній частині турнірної таблиці української Прем’єр-ліги. Тож не дивно, що за підсумками третини поточного сезону ми могли спостерігати за появою в групі лідерів команд на кшталт криворізького «Кривбаса» чи одеського «Чорноморця». До речі, саме після їхньої очної дуелі (1:0) футболісти Юрія Вернидуба пішли на жовтневу міжнародну паузу в якості лідерів, тоді як колектив Романа Григорчука зупинив свою серію з трьох матчів без перемог.

Але в контексті одинадцятого туру «моряки» мали відмінну можливість започаткувати для себе нову вдалу сторінку в двобої проти команди з найгіршими показниками за кількістю здобутих залікових балів та пропущених м’ячів у поточній кампанії – закарпатського «Миная». Що й казати, якщо виконавці під орудою Володимира Шарана завітали до Одеси, не маючи за плечима жодної перемоги за десять попередніх турів. До речі, і не тільки турів УПЛ, бо «Минай» так само невдало виступив і в Кубку України.

Початок матчу видався доволі спокійним – жодна з команд не бажала наражати себе на небезпеку відкритою грою, тож здебільшого м’яч просто перебував у повітрі левову частку ігрового часу. Але поступово «моряки» почали просуватись у бік чужих володінь і, відповідно, перед захистом гостей поставали перші виклики.

Протримався «Минай» у підсумку недовго – на 19 хвилині Бадібанга та Ієде розіграли стінку перед чужим штрафним із виходом центрального нападника на правий фланг, звідки потім відбувся простріл на Штогріна, який той ефектним ударом п’ятою перевів у дальній кут. Дійсно видовищним вийшло взяття воріт, тоді як передумов для нього фактично й не було помітно. Але «Чорноморець» досяг свого, після чого мав розставляти геть інші акценти.

Одесити намагались тримати м’яч подалі від власних воріт, але під завісу першого тайму «Минай» усе ж таки перейшов до фази наступу й створив дуже небезпечний момент із падінням Булези на лівому фланзі штрафного за підсумком контакту з Васильєвим. Щодо пенальті тоді VAR так і не підказав головному арбітру, тоді як для постраждалого гравця це стало подвійною прикрістю, адже він отримав важку травму стопи та був одразу замінений на Дмитрука.

Тож перед початком другого тайму Шаран був вимушений стикнутись ще й із необхідністю перебудовувати гру власної команди, але за умов невдалого перебігу справ за рахунком та втрати важливого допоміжного виконавця ланки наступу. От і вийшло в підсумку в «Минаю» небагато що протиставити захисту «Чорноморця», тоді як команда Григорчука грала з великим запасом прагматизму.

«Моряки» дочекались, поки суперники зробили додаткові заміни, та спіймали їх у проміжній фазі перебудови. Другий гол господарів також записав на свій рахунок Штогрін, коли головою в дальній кут завершив подачу з правого флангу від Зігі до воротарського.

І вже розібраний закарпатський колектив було неважкою справою добити. Одесити збили темп зустрічі до простої боротьби в центрі поля, а потім підловили опонентів під час їхньої ж спроби високого масованого пресингу. У підсумку Кузик біг на побачення з воротарем на самоті ледь не від самого центру поля.

У наступному турі одеський «Чорноморець» зіграє домашній матч проти донецького «Шахтаря», тоді як закарпатський «Минай» прийматиме рівненський «Верес».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Авагімян – б/о, Дада – б/о, Вакула – б/о, Хадіда – б/о, Гучек – б/о.

«Минай» (заміни): Дмитрук – 6,0, Гечев – 6,0, Кораблін – 6,0, Одарюк – 6,0, Голуб – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Чорноморець» – «Минай» - 3:0

Штогрін, 19, 68, Кузик, 81

Ралюченко, 48, Мельник, 72

«Чорноморець»: Варакута – Брагару (Гучек, 90+2), Єрмаков, Салюк, Путря – Васильєв, Кузик (Авагімян, 84), Шпорн – Бадібанга (Дада, 87), Ієде (Хадіда, 87), Штогрін (Вакула, 87).

«Минай»: Бандура – Булеза (Дмитрук, 38), Нємчанінов, Мельник, Солдат – Вітенчук – Рогозинський (Гечев, 54), Твердохліб (Голуб, 66), Ралюченко (Кораблін, 65), Вишневський (Одарюк, 66) – Гунічев.

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 18 (5) – 9 (4)
Кутові: 3 – 2
Офсайди: 0 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Орест Кузик (Чорноморець).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 1
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mishka_Tayson
Чи не вперше в цьому сезоні УПЛ я отримав задоволення від перегляду матчу. Минай чинив опір як міг - в доданий час навіть мав би забити гол престижу. Але у плані гри Чорноморець був на голову вищий. Гарні комбінації, гарні голи, гарна командна взаємодія. Відчувається, що у керма не фізрук знаходиться, а дійсно хороший тренер.