Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2023, 02:51
79
0

ФЕДОРІВСЬКИЙ: «Проти Зорі 100% не буде легко, але ми знаємо, як грати»

Воротар «Оболоні» напередодні матчу УПЛ відповів на запитання журналістів

| Оновлено 20 жовтня 2023, 02:51
79
0
ФЕДОРІВСЬКИЙ: «Проти Зорі 100% не буде легко, але ми знаємо, як грати»
ФК Оболонь Київ. Назарій Федорівський

Воротар «Оболоні» Назарій Федорівський напередодні протистояння 11-го туру УПЛ із «Зорею» відповів на запитання журналістів.

– Позаду вже третина сезону, як ти загалом можеш оцінити для себе цей сезон?

– Сезон такий досить нерівний виходить. Тому що першу частину ми трішки набрали ходу, потім після ігор з Поліссям та нічиєї з Вересом і перемоги над Минаєм ми трішки відчули ритм УПЛ і ще почали набирати очки. Тому я вважаю, що цей відрізок ми провели досить достойно, а те, що нас чекає попереду – це попереду, як доля вирішить.

– Після перших 10 турів команда пропустила 10 м'ячів. До прикладу це стільки ж скільки й в Кривбаса та Шахтаря, які йдуть на 1 та 3 місці відповідно. Поділися, в чому секрет такої маленької кількості пропущених м’ячів?

– На мою думку, наша команда, а особливо оборона, пристосувалася до ритму УПЛ, і ми почали на рівних грати з іншими суперниками, особливо ті, які грають в менш атакувальний футбол. Тому ми граємо вище, граємо агресивніше попереду, відбираємо більше м’ячів на чужій половині поля, і це як основа того, що ми пропускаємо менше. Тому що ми не сидимо глибоко в обороні, а граємо попереду.

– Перед початком сезону Оболонь багато експертів ставили на останні місця. Тим не менш, після 10 турів команда йде 10-ю. Як ти вважаєш, чи здатні ви піднятися ще вище та здивувати усіх?

– Ми намагаємося піднятися якомога вище і перед початком сезону навіть не думали, що будемо боротися за виживання. Наш чемпіонат доволі рівний, і попереду у нас ще багато рівних ігор. Я думаю, що ми зберемо ще залікових балів і зможемо, як мінімум, залишитися в десятці.

– Попереду у команди гра проти Зорі, яка зараз дуже вмотивована покращувати результати в турнірній таблиці. Розкажи, яке налаштування у команди на цю гру і чи розумієте, наскільки буде непросто?

– Ну у Зорі, справді, був певний спад на початку сезону, але зараз це енергійна і молода команда, яка набирає ходу через ігри в Лізі конференції та через матчі в чемпіонаті. Тому нам 100% не буде легко, проте, ми знаємо, як з ними грати. Я думаю, що у нас все вийде, і тому впевнено дивлюся на п’ятничну гру.

– На даний момент позиція воротаря у команди є мабуть найконкретнішою. Ти маєш доволі досвідчених партнерів по команді. Поділися, чи допомагає це розвиватися та ще більше працювати над собою?

– Ну так, звичайно, конкуренція доволі висока, і для мене це додаткова мотивація. Попереду ще багато ігор чемпіонату, сподіваюся, що зможу допомогти команді. А загалом на кожному тренуванні ми викладаємося на максимум, і якраз така конкуренція дозволяє мені завжди бути в тонусі та не збавляти темп.

– Я не можу не запитати в тебе про твій онлайн-магазин, який ти ведеш ще з 16 років. Розкажи, як ти встигаєш розвивати свій бізнес, граючи паралельно на такому високому рівні?

– З дитинства навчився сепарувати бізнес і спорт, тому що для спорту потрібно окремо мотивація. Час від часу мені навіть це допомагає, тому що можна переключитися з важких футбольних буднів до думок про бізнес. У мене є доволі велика команда, яка цим займається, а я вже просто наглядаю за всім, можна сказати.

– Команда вперше в цьому сезоні мала відразу 2-3 дні вихідних під час матчів збірних. Розкажи, як провів цей час, та чи не хотілося тобі ще більше перепочити?

– Я сходив в зал, потренувався. В принципі, більше вихідних нам точно не потрібно, тому що зараз доволі високий темп, і у нас є кубкові ігри попереду та ігри чемпіонату і весь час потрібно тримати тонус. Свої вихідні провів доволі спокійно, з’їздив в магазин, перевірив як там справи, посидів з дружиною в кафе, почитав книжку та сходив до товариша на концерт.

– Зовсім нещодавно відбулося жеребкування Кубка України, де Оболонь звів жереб з Ворсклою на стадії 1/4 фіналу. Як тобі такий жереб та як оціниш шанси команди на вихід до півфіналу?

– Після гри з Динамо всі напевне були здивовані, що ми пройшли до 1/4 фіналу, і зараз у нас не буде виправдання, якщо ми не прийдемо Ворсклу. Хоча суперник доволі сильний, і у них є досвідчений тренер і підібрані непогані гравці. Тож, буде нелегка гра, але я сподіваюсь, що нам вдасться пройти далі.

– Хочу запитати тебе про збірника, який грає в Оболоні, про Ігоря Краснопіра. Він був викликаний до національної збірної U-21. Грав проти збірної Англії, яку вони перемогли 3:2. Розкажи, чи ти стежиш за ним і чи підтримує його команда?

– Так, звичайно, всі дуже позитивно відносяться до того, що Ігоря викликають до збірної. Це дуже крута мотивація. Я сам по собі знаю, тому що свого часу я теж протягом п’яти років викликався в юнацькі, а потім й молодіжну збірну. І це дуже класний досвід для майбутнього. По-перше, ти можеш відвідати інші країни, побачити світ, потренуватися з найкращими молодими гравцями ну і, загалом, набути великого досвіду, це дорого коштує.

Тому я вітаю Ігоря, адже перемогти і Англію, і Люксембург – це великий подвиг, особливо в сьогоднішній час. Це дуже важливо не тільки для нас, а й для військових. Вважаю, що у його збірної є досить великі шанси потрапити на Євро-2025, і це стане ще крутішим досвідом. Тому що там збираються молоді таланти з Європи, які в майбутньому гратимуть в топ-клубах. Сподіваюся та вірю, що й в Ігоря вийде заграти на високому рівні.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.