Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 22 жовтня 2023, 02:55
677
0

Реал – Жальгіріс. Прогноз і анонс на матч Євроліги

Чинний чемпіон приймає литовського гранда

| Оновлено 22 жовтня 2023, 02:55
677
0
Реал – Жальгіріс. Прогноз і анонс на матч Євроліги
БК Реал Мадрид

Зустріч «Реал» – «Жальгіріс» відбудеться у вівторок, 17 жовтня, в Мадриді. Початок поєдинку о 21.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Setanta Sports Ukraine».

Поточний тиждень стане першим із кількох так званих «подвійних» у регулярному чемпіонаті найбільш статусного баскетбольного єврокубка. Так він називається, тому що по його ходу буде зіграно не один, а одразу два повноцінних тури. У вівторок та в середу відбудуться баталії третього ігрового дня, а четвер та п'ятниця будуть виділені під поєдинки четвертого туру. І одразу на старті всіх шанувальників європейського баскетболу чекає зустріч команд із самої верхівки турнірної таблиці. У Мадриді місцевий «Реал» прийматиме литовський «Жальгіріс». Обидва ці клуби розпочали новий сезон із двох перемог у двох зіграних матчах і ділять перші-четверті місця з «Барселоною» та «Валенсією».

Реал

Гранд іспанського та європейського баскетболу на старті нового сезону демонструє просто чудову форму. Мадридці провели вже дев'ять офіційних матчів і у всіх здобули перемоги. Два стартові тріумфи «вершкових» у новому ігровому році припали на Суперкубок Іспанії-2023, і після них цей трофей перекочував до клубного музею. П'ять разів «Реал» здобув вікторії в іспанській Лізі АСВ і ще дві перемоги належать до стартових турів Євроліги. Як приємне доповнення підопічні Матео Чуса тиждень тому у виставковому поєдинку обіграли «Даллас Маверікс». Представники НБА не ставили на чільне місце результат і значну частину зустрічі відіграли глибокими резервістами, але перемога над командою з найсильнішої ліги світу – це завжди почесно. Також вже двічі в новому сезоні мадридці встигли зустрітися зі своїми принциповими суперниками з Каталонії та двічі завдали «Барселоні» поразки – 90:80 (фінал Суперкубка Іспанії) та – 86:79 (поєдинок регулярки Ліги АСВ).

Щодо виступів у Євролізі, то в ній мадридці провели два дуже різні за своїм наповненням матчі. У стартовому турі «Реал» в гостях у дуже непростій боротьбі та з великими труднощами обіграв «Басконію» – 79:77, а у другому турі чинні чемпіони турніру не зазнали жодних проблем у ще одній виїзній зустрічі з повністю розібраним на старті сезону турецьким клубом «Ефес Пілсен» – 103:80.

Одним із чинників такого жвавого старту для «Реала» стало збереження всіх ключових гравців минулого сезону. Мадридці розпрощалися з Ентоні Рендольфом, Адамом Хангою, Найджелом Вільямом-Госсом та Петром Корнелі, але вони не були головними елементами у мадридському механізмі. Натомість іспанський клуб повернув до свого складу аргентинського захисника Факундо Кампаццо, який набув свого зіркового статусу саме в «Реалі» кілька років тому і легко знову влився в команду. В іншому склад іспанського колективу залишився стабільним.

Жальгіріс

Литовський гранд в минулому сезоні вельми несподівано пробився до плей-оф Євроліги, залишивши за своєю спиною в регулярному чемпіонаті чимало статусних та багатих клубів. У нинішньому сезоні багато вболівальників і фахівців скептично ставилися до можливості повторення такого успіху, адже більшість суперників серйозно посилилися зірками європейського баскетболу, чого не скажеш про «Жальгіріс».

Проте чинний чемпіон Литви демонструє, що і в цьому ігровому році має серйозні плани на Євролігу. У стартовому поєдинку головного баскетбольного євротурніру «Жальгіріс» у гостях обіграв італійський «Віртус» з Болоньї – 82:79, а наступного тижня в рідному Каунасі при традиційно потужній підтримці вболівальників підопічні Казіса Максвітіса завдали поразки «Црвені Звєзді» із Сербії, яка дуже пристойно підсилила свій склад у міжсезоння – 79:74. У внутрішній першості у литовців також все добре. В п'яти турах «Жальгіріс» здобув п'ять перемог і зі стовідсотковим результатом ділить перше місце зі своїми споконвічними суперниками з вільнюського «Рітаса».

Кадровий потенціал у «Жальгіріса» за мірками Євроліги середній. Також явно не пройде безслідно втрата одного з лідерів Ігнаса Браздейкіса, який перейшов до грецького «Олімпіакоса» вже на прапорці міжсезоння. Але, як говорилося вище, це поки не заважає литовцям заробляти перемоги. Найпомітнішим трансфером на вхід у каунаського клубу цього літа стало підписання канадського захисника Наза Мітру-Лонга, який не знайшов себе в минулорічному «Мілані». Проте набагато більшим посиленням «Жальгіріс» обзавівся, коли лазарет команди залишив захисник Кінан Еванс. Американський легіонер отримав дуже серйозну травму ахілла на початку січня цього року, а до цього Еванс був одним із найпомітніших гравців Євроліги 2022/2023.

***

У сьогоднішньому матчі зустрінуться одні з поточних лідерів Євроліги. І якщо від «Реала» такого успіху варто було очікувати, то успішний старт «Жальгіріса» багато в чому став приємним сюрпризом. Проте сьогодні литовці вперше в новому ігровому році зустрінуться зі справжньою топ-командою. У свою чергу, мадридці вже перемагали цього сезону і більш потужніші команди. Фаворити вони і в поєдинку з каунаським клубом, але «Жальгіріс» точно не буде здаватися без бою.

Прогноз Sport.ua: перемога «Реала»

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Що сталося? Усика відсторонили від боксу після бою з Ф'юрі
Бокс | 20 травня 2024, 20:35 2
Що сталося? Усика відсторонили від боксу після бою з Ф'юрі

Відсторонення діє до 2 липня

ФОТО. Аль-Шейх похвалися подарунком від Усика після мегафайту за абсолют
Бокс | 21 травня 2024, 11:17 4
ФОТО. Аль-Шейх похвалися подарунком від Усика після мегафайту за абсолют

Організатор поєдинку отримав від Усика підписані рукавички та вбрання, у якому він виходив на бій

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.