Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 жовтня 2023, 07:47
14705
2

Андрій ТЛУМАК: «Воротар македонців купився на хитрість Караваєва»

Відомий у минулому воротар – про матч із Північною Македонією

| Оновлено 16 жовтня 2023, 07:47
14705
2
Андрій ТЛУМАК: «Воротар македонців купився на хитрість Караваєва»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Караваєв

14 жовтня в Празі національна збірна України з футболу перемогла в черговому поєдинку відбору на Євро-2024 – Північну Македонію (2:0).

Відомий у минулому воротар львівських «Карпат» та луганської «Зорі» Андрій Тлумак в бесіді з кореспондентом Sport.ua оцінив дії голкіперів у вчорашньому протистоянні в столиці Чехії:

- Обидва воротарі продемонстрували гру високого гатунку й були одними з кращих на футбольному полі. Зокрема, в керманича української збірної Сергія Реброва зараз приємний головний біль: на кому зупинити вибір – Трубіну, Бущану, Різнику, а ще ж є Лунін з «Реала».

- А ви перед матчем в Празі вважали, що Ребров кому довірить пост №1?
- Трубіну. І хоча раніше основним воротарем вважався Бущан, все ж, останнім часом йому бракує впевненості. Можливо, через прикрі помилки захисників «Динамо», за яке він виступає.

Що ж до Трубіна, то в новому клубі – «Бенфіці» про нього дуже добре відгукуються, зрештою, похвалу він заслужив. Згадайте хоча б феєричні дії Анатолія в поєдинку з «Інтером» в Лізі чемпіонів. Вчора Ребров не прогадав, зупинивши вибір на Трубіну.

- Хоча тренер суперника після матчу в Празі заявив, що Трубін зберіг ворота недоторканими, бо його підопічні з вигідних позицій били прямо в нього.
- На мій погляд, це було сказано непрофесійно. Бо тут заслуга саме Трубіна, який обирав правильну позицію. Це збоку здається, що все просто, стоїш собі, а м'ячі летять прямісінько в руки. До речі, й воротар балканців Дімітрієвскі також запам'ятався вмінням правильно обирати позицію й холоднокровністю, коли вигравав дуелі в нашого Мудрика.

- Але й він був не безгрішний, коли в компенсований час купився на хитрість Караваєва і «загубив» ворота.
- Таке трапляється навіть з видатними кіперами. В цьому епізоді слід віддати належне київському динамівцю, який продемонстрував неабияку виконавчу майстерність. Респект.

- Все ж, повернімося до Трубіна. Які в нього сильні сторони і над чим ще треба працювати?
- Має добру реакцію. Майстерно діє на лінії воріт. Непогано грає на виходах. Єдина слабкість: із запізненням реагує на дальні «постріли». Пригадайте хоча б його пропущені м'ячі з-за меж карного майданчика в складі «Шахтаря» в єврокубках. Все ж, переконаний, що в «Бенфіці» подбають, аби цю ваду свого воротаря якнайшвидше ліквідувати. А так, як для свого віку Трубін, демонструє високий рівень підготовки.

- На ваш погляд, Трубін гратиме й в наступному матчі – з Мальтою?
- Так. І хоча Ребров після поєдинку в Празі говорив, що без ротації в складі не обійдеться, думаю, що зміни не торкнуться воротарської позиції.

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 2
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZANREGENT1993
Чуйка есть что с Мальтой тяжело будет. Нужен быстрый гол. И если Мудрик будет видеть партнёров то мы вполне можем быстро его забить
norma_zap
"Хоча тренер суперника після матчу в Празі заявив, що Трубін зберіг ворота недоторканими, бо його підопічні з вигідних позицій били прямо в нього" - це сказав півзахисник Аліоскі