Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2023, 23:57
309
0

Андрій НЄДЄЛІН: «Було запропоновано відкрити рейтинг оцінювання суддів»

Виконавчий директор харківского «Металліста 1925» – про зустріч з Комітетом арбітрів

| Оновлено 11 жовтня 2023, 23:57
309
0
Андрій НЄДЄЛІН: «Було запропоновано відкрити рейтинг оцінювання суддів»
ФК Металлист 1925. Андрій Нєдєлин

Виконавчий директор харківського «Металліста 1925» Андрій Нєдєлін розповів про онлайн-зустріч клубів УПЛ с представниками Комітету арбітрів УАФ.

«Були присутні керівники клубів. Якщо керівного складу не було, то були присутні менеджери клубів вищої ланки. Також були присутні представники УАФ, віцепрезиденти. Були Лучано Лучі та Нікола Ріццолі. Зустріч, як всі розуміють, нестандартна. Вона проводилась вперше за багато років. Якихось надзвичайних ситуацій на зустрічі не було.

Представники суддівського корпусу коментували та кваліфікували епізоди, які вони мали зобов'язання коментувати: якісь спірні рішення чи рішення арбітра, які підлягають дуже ретельному вивченню. Це такі рішення, як допомога ВАР, коли арбітр помилився, а ВАР виправив його рішення; призначення або непризначення пенальті, груба гра, вилучення.

Представники суддівського корпусу наголошували на тому, що представникам клубів треба більш оптимістично, більш лояльно відноситись до суддів. Я вважаю, що ці люди дали нам широкі відповіді на дуже багато питань. Ці відповіді були професійні. Було приємно почути також коментарі з нашого боку, з боку керівників клубів.

Було висунуто кілька пропозицій. Думаю, тут ніяких секретів немає. Всі говорять про публічність. По-перше, це публічність обговорення епізодів після кожного туру. Така практика є у світі. Наприклад, в Італії. Як ми знаємо, керівники суддівського корпусу у нас зараз італійці. В Італії виходить програма, яка сповіщає вболівальника і всіх залучених в цей процес, що відбулося. Також надаються аудіозаписи переговорів між ВАР і рефері матчу. Дуже цікаво це там відбувається.

Запропонували налагодити якийсь пілотний проєкт в Україні. Це запропонували представники футбольного клубу «Верес». Провести ютуб-програму, на яку будуть виноситись найбільш спірні, найбільш резонансні рішення. Всі це підтримали. На сьогодні лімітували це 5-ма епізодами.

Також було запропоновано відкрити рейтинг оцінювання роботи суддів. Як ви знаєте, спостерігачі від УАФ виставляють у протоколі оцінки суддям, які потім коригуються керівниками нашого суддівського корпусу в особі Ріццолі та Лучі. На думку клубів, це може підвищити якість послуг з боку рефері стосовно клубів», – повідомив Нєдєлін.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.