Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
|
3270
0

НБА: прев'ю Західної конференції

25 жовтня розпочнеться новий сезон Національної Баскетбольної Асоціації

НБА: прев'ю Західної конференції
Marca. Західна конференція НБА

Найближчим часом, у ніч проти 25 жовтня розпочинається сезон у головній баскетбольній лізі світу. Ми вирішили оцінити становище команд у Західній конференції після літніх змін, таких як гучний перехід Бредлі Біла у «Фінікс» та обмін Кріса Пола у «Голден Стейт».

До вашої уваги рейтинг усіх команд НБА Заходу, розділених на шість різних рівнів: аутсайдер, претенденти на плей-ін, команди, які не зможуть подолати перший раунд плей-оф, претенденти на довгий шлях у пост-сезоні, претенденти на фінал НБА та один претендент на чемпіонство в НБА.

Аутсайдери:

Сан-Антоніо Сперс

«Сан-Антоніо» був жахливий у минулому сезоні, найгірший результат за останні 26 років. Команда мала разом з «Г'юстон Рокетс» найгірший рекорд ліги – 22-60. Але такий провал не був марним, «Шпори» виграли драфт-лотерею та отримали найбільш перспективного гравця в історії франшизи з часів Тіма Данкана та Девіда Робінсона. Техасці сподіваються, що Віктор Вембаньяма виправдає високі очікування, але потрібно також розуміти, що він проведе свій перший сезон в НБА з доволі слабкими партнерами по команді. Коли Тім Данкан прийшов в НБА, то Робінсон був гравцем рівня MVP, зараз ситуація зовсім інша.


Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Вембаньяма

Зараз Вембаньяма є найкращим гравцем у команді. На розвиток француза потрібен час, і це нормально. З огляду на молодість і відсутність зіркової міцності, «Сан-Антоніо» має ще один чудовий шанс отримати перший пік драфту 2024 року.

Претенденти на плей-ін:

Нью-Орлеан Пеліканс, Г'юстон Рокетс, Портленд Трейл Блейзерс, Оклахома-Сіті Тандер, Юта Джаз

Було б великим сюрпризом, якби «Г'юстон Рокетс» вийшли в плей-оф. Минулого сезону «Г'юстон» мав показник перемог та поразок 22-60, і після цього влітку витратив значну суму грошей, підписавши розігруючого Фреда ВанВліта та цінного свінгмена Діллона Брукса. У «Рокетс» є цікаві молоді гравці: колишній другий пік драфту Джален Грін, Джабарі Сміт та Амен Томпсон. Це може допомогти команді потрапити до плей-ін, «Рокетс» точно повинні покращити торішній результат.


Getty Images/Global Images Ukraine. Г'юстон Рокетс

У «Юти Джаз» подібна ситуація, як і у «Г'юстон Рокетс». Через рік після обміну своїх лідерів Руді Гобера та Донована Мітчелла «Джаз» можуть починати думати про плей-оф. Минуло року команда уже перебувала у зоні плей-оф, але все ж таки туди не потрапила, фінішувавши з результатом 37-45. Минулого сезону Лаурі Маркканен грав у Матчі всіх зірок, і команда виміняла Джона Коллінза. Коллін Секстон залишається надійним скорером і ця команда має потенціал на папері. Команді не вистачає справжньої зіркової сили, але вона має достатньо таланту, щоб залишатися конкурентоспроможною в кожній грі.

«Портленд» після обміну Даміана Лілларда, на думку багатьох, повинен автоматично стати аутсайдером. Минулого сезону команда з Орегону мала показник 33-49 і обміняла Лілларда і Юсуфа Нуркіча, але у результаті отримала цінні активи. Скут Хендерсон збирається кинути виклик Вембаньямі в номінації «Новачок року», а Деандре Ейтон є кращим центровим, ніж Нуркіч. Енферні Сімонс і Шейдон Шарп — захоплюючі молоді гравці, які ще прогресують, а в обороні «Портленд» міг би протиставити суперникам Брогдона, Роберта Вільямса III та Матісса Тайбулла.

12 грудня 2022 року «Нью-Орлеан Пеліканс» лідирували в Західній конференції з результатом 18-8. Команда продовжувала перебувати у топ-2 конференції до останнього дня року. Але Зайон Вільямсон отримав травму, через яку він пропустив залишок сезону і у всієї команди почався спад. Зі здоровим і, головне, вмотивованим Зайоном ця команда точно буде претендувати на плей-ін.

Минулого року «Оклахома» потрапила у плей-ін, але з 2020 року ще не грала у плей-оф. Це був процес перебудови та розвитку талантів. Оскільки це четвертий рік процесу фактичної перебудови, то для «Тандер» уже настав час для проривного сезону. На даний момент у команди є свій франчайз в особі Шея Гілджеса-Александера та дві потенційні майбутні зірки в особі Джоша Гідді та Чета Холмгрена. Від того, як Холмгрен проявить себе у своєму першому сезоні, залежатиме остаточне турнірне положення для «громовержців». Якщо «Тандер» добре себе проявить у першій частині сезону, то слід очікувати від клубу цікавих обмінів у зимовому дедлайні.

Команди рівня першого раунду плей-оф:

Даллас Маверікс, Мемфіс Гріззліс, Міннесота Тімбервулвз

Після підписання Руді Гобера багато хто прогнозував успішний сезон для «Міннесоти Тімбервулвз» минулого року, але команда слабко провела регулярний чемпіон і вилетіла від «Денвера» у першому раунді. Через те, що платіжка команди забита, «Тімбервулвз» не додали надто багато нових гравців в міжсезоння. Буде цікаво подивитися, як буде співіснувати другий рік дует Карла-Ентоні Таунса та Гобера. Враховуючи те, що команда практично не посилилась, на нас очікує приблизно той же результат, що і сезоном раніше.

Лука Дончич вивів «Даллас» у фінал конференції у 2022 році, але після приходу Кайрі Ірвінга клуб деградував. Команда повністю провалила сезон, не зумівши навіть потрапити у зону плей-ін. Команда посилилась класним гравцем ротації, Грантом Вільямсом і...на цьому все. Якщо Кайрі та Лука не змінять щось у своєму дуеті, то їм не варто чекати сильного прогресу у результатах.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Дончич і Кайрі Ірвінг

«Мемфіс Гріззліс» були другою командою Заходу минулого сезону, але «Лейкерс» їх повністю переграв у першому раунді. Клуб втратив Діллона Брукса, який перейшов до «Рокетс», плюс через дискваліфікацію перші 25 матчів пропустить головна зірка Джа Морант. З позитивного те, що команді вдалось поповнити свій склад Маркусом Смартом, який є одним із найкращих в лізі захисних гардів, та який може нормалізувати поведінку Моранта та стати лідером роздягальні. Якщо клуб не провалить старт сезону без Джа, то колектив з Нешвілла може розраховувати на пряме потрапляння до плей-оф.

Команди рівня плей-оф:

Лос-Анджелес Лейкерс, Сакраменто Кінгз

Минулого сезону, після вкрай невдалого старту чемпіонату «Лос-Анджелес Лейкерс» провели вдалий зимовий дедлайн, після якого команда повністю змінилась і почала показувати класний баскетбол. «Озерники» зуміли провести вдалий післязимовий відрізок та потрапити в плей-оф, де зуміли закрити серії з «Мемфісом» та «Голден Стейт», у яких була перевага домашнього майданчику. Зупинити каліфорнійський клуб зумів тільки майбутній чемпіон.

Джарред Вандербілд ідеально підходить Ентоні Девісу. Остін Рівз – неймовірна знахідка команди, яка буде ще прогресувати, а додавання Гейба Вінсента може вилитись в одне із найкращих підписань літа. Японець Руї Хачімура знайшов свою роль в команді, а ще є й Крістіан Вуд, який не так давно показував хороший баскетбол у «Г'юстоні». Здоров'я Леброна Джеймса та Девіса має дуже велике значення для успіху «Лейкерс». Команда має потужну глибину складу, і це дуже цінний аспект, щоб здобувати перемоги у пост-сезоні.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лейкерс

Що стосується «Сакраменто Кінгз», то команда була близька, щоб зіграти з «Лос-Анджелес Лейкерс» минулого року у другому раунді, але не склалось. Хоча прогрес команди за останні роки вражає, адже вона з вічного аутсайдера перетворилася на одну із найсильніших команд конференції. Вперше за 20 років у «королів» є потужний склад, який може повторити успіх Кріса Веббера та Майка Біббі (тоді команда грала у фіналі НБА).

Кіган Мюррей проведе свій другий сезон, і він буде кращим, ніж сезон новачка, командам НБА слід бути обережними з цим хлопцем, тому що він прогресує на очах. Гаррісон Барнс і Кевін Хертер є чудовими гравцями в стартовому складі. Якщо Малік Монк зможе перетворитися на Джамала Кроуфорда, шостого гравця, який може набирати 20 очок за гру, ця команда буде претендувати на фінал конференції.

Претенденти на фінал НБА:

Лос-Анджелес Кліпперс, Фінікс Санз, Голден Стейт Ворріорз

Усі ці три команди можуть вийти у фінал НБА. Західна конференція переповнена талантами, але є принаймні чотири-шість команд із двома гравцями суперзіркового калібру.

Перед чемпіонами позаминулого сезону «Голден Стейт Ворріорз» став вибір, залишати Гріна чи Пула в команді, вибрали першого. Джордана Пула обміняли на досвідченого захисника Кріса Пола, для якого це буде останній шанс виграти свій перший титул. Старт «воїнів» дуже віковий, і це дійсно є проблемою, особливо у матчах на вибування. Поки головна зірка команди Стефен Каррі здоровий, команда буде на плаву, але сумнівно, що вони зможуть вийти у свій сьомий фінал у цьому столітті.

Головна проблема «Лос-Анджелес Кліпперс» – це травматичність, минулого року знову дві основні зірки команди травмувалися у плей–оф. Тягнув команду усіма списаний Расселл Вестбрук, і робив це не так і погано. Вестбрук підписав новий, мінімальний контракт з «Кліпперс», що для команди за такі гроші є великим плюсом. Якщо команда підійде до розіграшу плей-оф повністю здоровою, то від них можна чекати хороших результатів, таких як вихід у фінал конференції, або навіть більше.


Getty Images/Global Images Ukraine. Кліпперс

«Фінікс Санз» зуміли отримати Бредлі Біла і створити нове зіркове тріо разом з Девіном Букером і Кевіном Дюрантом. Клуб посилився також Юсуфом Нуркічем, віддавши за нього Деандре Ейтона, але додав ще у свій склад хороших рольовиків, зробивши глибину складу надпотужною. Якщо основні лідери клубу будуть здоровими в матчах на вибування, то від цієї команди потрібно чекати довгих виступів у плей-оф, або навіть і чемпіонства в НБА.

Претендент на чемпіонство НБА:

Денвер Наггетс

«Денвер» підходить до цього сезону фактично з таким складом, яким вигравав Західну конференцію та здобув свій перший титул НБА. Команда втратила лиш Брюса Брауна, який був якісним рольовим гравцем, клуб не хотів платити йому 22 мільйони доларів.

В команди є найкращий гравець НБА – Нікола Йокич, є чудові доповнення в лиці Джамала Мюррея та Майкла Портера, які довели, що й не такі травматичні, очікується і прогрес Аарона Гордона, який може вперше в кар'єрі наступного сезону поїхати на Матч усіх зірок НБА. У команди є всі важливі риси, завдяки яким вони стали чемпіонами, і завдяки яким вони можуть повторити досягнення минулого сезону.


Getty Images/Global Images Ukraine. Денвер Наггетс

Fadeaway World.

Переклад і адаптація: Дмитро Олійник.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 18
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.