Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 11 жовтня 2023, 07:47
3691
0

Ніл Робертсон сенсаційно програв снукеристу, який отримав травму на скутері

Wuhan Open став першим снукерним змаганням в Азії після пандемії

| Оновлено 11 жовтня 2023, 07:47
3691
0
Ніл Робертсон сенсаційно програв снукеристу, який отримав травму на скутері
WST. Ніл Робертсон

61-й номер світу Ліам Хайфілд здобув свою найбільшу перемогу з того часу, як повернувся в гру після того, як зламав зап'ястя внаслідок аварії на скутері на початку року. На турнірі Wuhan Open у Китаї переміг чемпіона світу 2010 Ніла Робертсона з рахунком 5:3. Це перше снукерне змагання в Азії за 4 роки, перше після пандемії коронавірусу.

Хайфілд зазнав травми після завершення минулого сезону. Це призвело до того, що він кілька місяців перебував поза грою, а потім і на старті нового сезону. І сьогоднішня перемога стала лише його другою перемогою у сезоні.

Поразка Ніла Робертсона знаменує собою продовження його важкого початку сезону. 23-разовому переможцю рейтингових турнірів необхідно покращити форму, щоб гарантувати місце у топ-16 за підсумками сезону. Після матчу він повідомив, що ближче до кінця року візьме відпустку, щоб повернутися додому до Австралії.

Цей матч розпочався добре для Робертсона, який зробив брейки 66 та 140 та встановив свою перевагу перед перервою (3:1). Коли гра поновилася, ситуація повністю перевернулася з ніг на голову. Хайфілд зробив серії з 95, 76, 63 та 68 очок, виграв чотири фрейми поспіль і здобув перемогу в матчі з рахунком 5:3.

32-річний Ліам Хайфілд згадав свою аварію: «Хтось вийшов із кущів, коли я їхав на скутері. Я спробував повернути повз нього і перелетів через кермо. Я просто відновлююсь, бо мав чотири місяці перерви. Щиро кажучи, я зараз просто тренуюсь.

Я впав зі скутера приблизно за тиждень до початку сезону чемпіоншип-ліги, і кілька місяців був у гіпсі. Після цього я мав реабілітацію ще кілька тижнів. Я все ще відчуваю біль, коли граю в снукер, хоча я граю нормально лише останні пару тижнів. Я беру участь тут, щоб знову грати.

Було тривожно, коли зняли гіпс. Я думав, що потрібно багато часу, щоб повернути собі діапазон рухів і силу. Щоразу, коли я клав руку на щось, вона тремтіла, бо м'язи були слабкими. Думаю, я добре впорався з цим. Мене кілька разів збивала з ніг хвороба Крона (захворювання кишечника), тож раніше у мене був тайм-аут, і я повернувся. Мені просто треба було виявити трохи стійкості».

Китаєць Юань Сицзюнь несподівано розгромив свого співвітчизника та легенду Китаю Діна Цзюньхуея з рахунком 5:0. Ця перемога стала реваншем для Юаня, який зазнав поразки від 14-разового переможця рейтингових турнірів Діна у двох попередніх зустрічах, програвши 0:5 на European Masters 2020 та 0:4 на 2020 Northern Ireland Open. Нагородою Юану за перемогу цього разу став вихід у наступний раунд, де він зіграє з Алфі Берденом.

Мартін О'Доннелл показав свою чудову форму, перемігши з рахунком 5:1 чотириразового чемпіона світу із Шотландії Джона Хіггінса. Результат є дзеркальним до їх нещодавнього чвертьфіналу English Open. Тижнем раніше О'Доннелл обіграв Марка Селбі на старті English Open.

Марк Селбі швидко вилетів і в Ухані. Англієць втратив перевагу 4:3 і програв китайцю Сюй Сі з рахунком 4:5.

Легенданий Ронні О'Салліван продовжив свої зусилля, щоб залишитися номером один у світі, та переміг Марка Девіса з рахунком 5:1.

За материалами World Snooker Tour

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.