Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 10 жовтня 2023, 20:46
640
0

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми всім доводимо, що присутність рф неприпустима»

Виконком УЄФА зняв з розгляду питання допуску юнаків рф у єврофутбол

| Оновлено 10 жовтня 2023, 20:46
640
0
Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми всім доводимо, що присутність рф неприпустима»
УАФ. Олексій Михайличенко

Виконавчий комітет УЄФА зняв із розгляду питання щодо допуску російських збірних U-17 до змагань, які проходять під егідою організації. Таким чином, було почуто позицію, з якою Українська асоціація футболу зверталася до УЄФА та всіх національних асоціацій. Футбол рф залишається в ізоляції.

Перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко заявив:

«Ми були дуже стурбовані ситуацією й у своєму листі зазначили, шо це неприпустимо. Я також входжу до складу Комітету національних збірних УЄФА й не розумію, як можна співпрацювати з росіянами чи навіть знаходитися з ними в одному приміщенні.

На останньому конгресі, який проходив у Португалії, я бачив ставлення майже всіх учасників до російської делегації. Не було ніяких привітань – вони були наче відокремлені від усього футбольного світу.

На міжнародній арені ми будемо всім доводити, що присутність росіян неприпустима. Для того, аби пробитися у світ, вони використовують увесь свій арсенал. Ми розуміємо, що футбол – це гра мільйонів, найперша у світі, і для них це дуже важливо.

Але наголошую ще раз – наша позиція залишиться такою, яку ми тримаємо з перших днів війни. Сподіваюся, усі пам’ятають і карту України, і логотип «Слава Україні!» на футболках національної збірної. Ми завжди будемо доводити свою правоту й боротися за те, щоб росія відійшла від футболу якнайдалі».

Одразу після того, як Виконком УЄФА 26 вересня звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити російські команди U-17 (як дівчат, так і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося, УАФ оперативно виступила із заявою, в якій засудила таку ініціативу та заявила, що бойкотуватиме змагання, в яких братимуть участь представники країни-агресора. Також УАФ звернулася до всіх національних асоціацій-членів УЄФА з проханням підтримати бойкот російських команд на міжнародній арені.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.