Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
1095
1

Шафаренко розповів, чому в УХЛ було засилля російських легіонерів

В українському хокеї не очікували такого розвитку подій

Шафаренко розповів, чому в УХЛ було засилля російських легіонерів
ХК Сокіл

Головний тренер «Сокола» Олег Шафаренко розповів, чому до 24 лютого 2022-го в кожній українській команді було не менше десятка російських легіонерів.

- Тоді в Україні було вісім команд, а українських гравців обмаль. При цьому всіх найкращих зібрав «Донбас». На зборах ми переглядали багатьох українців і найкращі залишалися в нашому складі. Але зрозумійте, що такий клуб, як «Сокіл», не може програвати. Ми прагнули боротися за медалі, тому теж запрошували легіонерів. Звісно, якби розуміти, що станеться в лютому 2022-го, ніхто б з росіянами справи мати не хотів. Але ж тоді виглядало, що люди налаштовані на розв’язання конфлікту, який тривав з 2014-го. Хто б подумав, що все так закрутиться.

- У незавершеному через початок повномасштабної війни сезоні-2021/2022 «Сокіл» виглядав дуже сильним. І зовні не так нервували. Це через те, що команда була сильнішою?

- Став досвідченішим, навчився більше тримати себе в руках. Став професійнішим. Та й підбір гравців був помітно кращим. Ті хлопці, які пройшли зі мною попередній сезон, вже все розуміли і виконували. А нові вже не були новачками, працювали з різними тренерами. У першому сезоні давав завдання і коли гравець його не виконував, не міг зрозуміти: «Чому?» Це ж наче елементарно. Потім проаналізував, що до мене гравцеві цього могли ніколи не пояснювати. Коли хокеїстові бракує школи, коли він необучений, він не може сприймати інформацію миттєво. Не важливо, скільки йому років.

Взагалі, від того довоєнного сезону залишився неприємний осад в усіх розуміннях. Неприємності почалися раніше, ніж 24 лютого. Восени 2021-о виглядало, що то буде найсильніший чемпіонат України в історії. Ми мали вісім добре вкомплектованих команд. Мала бути скажена конкуренція. На старті кожна гра була «від ножа». Ми теж підбирали команду, здатну перемогти в фіналі «Донбас». Але потім у нашому хокеї трапився розкол. І чемпіонат розвалився на дві частини.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Плей-оф НХЛ. Флорида вийшла у другий раунд, камбек Далласа у серії
Хокей | 30 квітня 2024, 07:33 1
Плей-оф НХЛ. Флорида вийшла у другий раунд, камбек Далласа у серії

Пантери закрили серію з Тампою-Бей у п'яти матчах

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Хосе Карерас
Та не конфлікт це був з 2014р.Це був тільки початок.Але нажаль, більшість Українців, віддавали перевагу жити у своїй ,видуманій реальності.