Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 жовтня 2023, 16:53
15248
0

Стали відомі п'ять із шести володарів олімпійських ліцензій

Путівки на Олімпіаду до Парижу завоювали збірні Німеччини, США, Японії, Польщі та Канади

| Оновлено 08 жовтня 2023, 16:53
15248
0
Стали відомі п'ять із шести володарів олімпійських ліцензій
volleyballworld.com. Збірна Німеччини з волейболу

Сьогодні у трьох країнах – Бразилії, Японії та Китаї – завершуються відбіркові турніри з волейболу на Олімпійські ігри 2024 серед чоловіків. Вже стали відомі 5 із 6 власників ліцензій до Парижа.

У групі А (матчі проходять у бразильському Ріо-де-Жанейро) несподівано впевнено перше місце виборола збірна Німеччини, яка здобула 6 перемог у 6 матчах. Вона зуміла випередити таких визнаних у волейболі фаворитів, як Італія та Бразилія. У своєму заключному поєдинку на цьому турнірі німецькі волейболісти зустрінуться зі збірною України, яка вже забезпечила собі щонайменше 5 місце, але ще може піднятися й вище. А ще у цій групі є такий варіант, що друге місце може посісти Куба. Для цього їй необхідно самим виграти у Ірану в трьох чи чотирьох партіях та сподіватися на перемогу Італії над Бразилією з рахунком 3:2. За такого результату обидва волейбольні гранди виявляться поза дуетом найсильніших.

Становище команд групи А перед заключним туром.

У групі В (команди виступали в японській столиці Токіо) перші два місця вибороли збірні США та Японії. Американські волейболісти підтвердили свій високий клас та впевнено посіли перше місце у групі. Лише в останньому матчі із господарями майданчика вони втратили перші очки. Щодо команди Японії, то після невдалого старту (важка перемога над Фінляндією 3:2 та поразка від Єгипту 2:3), місцева збірна явно перетворилася і буквально винесла решту суперників з однаковим рахунком 3:0, включаючи Словенію, Сербію та Туреччину. Були близькі до виходу на Олімпіаду словенські волейболісти, але програвши американцям та японцям, втратили таку можливість.

Підсумкове становище команд групи В:

У групі С (тут ігри проходили в китайському місті Сіань) не було сумнівів в успіху збірної Польщі – 7 матчів та 7 перемог, щоправда, двічі поляки вигравали у суперників у п'яти партіях. А ось за друге місце була справжня зарубка між Канадою та Бельгією. Причому в передостанньому турі у очному поєдинку бельгійці зуміли обіграти канадців та відірвалися від них на два очки. Але сьогодні Бельгія несподівано програла вже не вмотивованій Болгарії 2:3, а кандці розгромили Мексику 3:0 та піднялися на 2 місце. А третю позицію посіла Аргентина, яка випередила бельгійців за кількістю перемог.

Становище команд у групі С:

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Угіс КРАСТІНЬШ: «Залишаюся у Баркомі-Кажани наступного сезону»
Волейбол | 24 квітня 2024, 21:35 0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Залишаюся у Баркомі-Кажани наступного сезону»

Латвійський наставник продовжив угоду із львівським клубом ще на один рік

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.