Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 жовтня 2023, 17:30
22423
7

Україна виграла у Чехії та забезпечила 5 місце в олімпійському відборі

Підопічні Угіса Крастіньша здобули вже третю перемогу на турнірі у Бразилії

| Оновлено 08 жовтня 2023, 17:30
22423
7
Україна виграла у Чехії та забезпечила 5 місце в олімпійському відборі
CEV

У шостому турі олімпійського відбору в бразильському Ріо-де-Жанейро чоловіча збірна України з волейболу зустрічалася з командою Чехії. По суті, це була гра за 5 місце, оскільки піднятися вище шанси в обох команд були мінімальними.

Українці знову розпочали матч без свого капітана Олега Плотницького, який залишився у запасі. Але ми вже бачили, як у поєдинку з Катаром Олег вдало увійшов у гру та допоміг команді внести вирішальний перелом. А перший сет спершу проходив у рівній боротьбі, причому чеські волейболісти навіть більше лідирували у рахунку. Але після того, як підопічні Угіса Крастіньша наздогнали суперників 10:10, вони пішли вперед на три-чотири очки і тримали цю дистанцію аж до рахунку 20:15. Щоправда, чехи взяли три очки поспіль і наставнику українців довелося брати тайм-аут. Проте після нього нашу збірну вже не можна було зупинити – 25:19.

У другій партії збірна України одразу повела з невеликою перевагою 8:5, 10:7, 13:10, а потім ще більше збільшила відрив до п'яти очок 15:10. Тепер важливо було не дозволити суперникам наблизитись та довести сет до перемоги. Наші гравці навіть перевиконали це завдання, довівши рахунок до 20:12. Тож у цій партії вже все було зрозуміло – 25:15.

Третій сет, здавалося, більше нагадував перший. Знову на майданчику точилася рівна гра, а потім після рахунку 12:12 українці взяли три очки поспіль і повели 15:12. Але цього разу чехи не здавалися і невдовзі вирівняли становище 16:16, 18:18, після чого вже наші суперники здобули два очки поспіль. У цей момент на майданчик замість Полуяна вийшов Плотницький, проте повернути ситуацію на свій бік вже не вдалося. Цю партію українці програли 23:25.

На самому початку четвертого сета за рахунку 1:4 Угісу Крастіньшу довелося брати тайм-аут. Українці вирівняли становище 4:4, але відразу відпустили опонентів, тож довелося знову наздоганяти. Вдалося це лише у середині партії 13:13, причому кілька очок наші волейболісти заробили, вдало граючи на блоці. Далі вже команди йшли врівень, почергово лідируючи. Так тривало до рахунку 19:19, а потім українці набрали п'ять очок поспіль 24:19 (причому двічі ейси вийшли у Олега Плотницького), чим визначили підсумковий результат – 25:20 у партії та 3:1 у матчі.

У цьому матчі наша команда грала у такому складі: Владислав Щуров (набрав 6 очок), Василь Тупчій (17), Тимофій Полуян (15), Юрій Семенюк (10), Юрій Синиця (3), Ілля Ковальов (22), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Віталій Кучер (0), Олег Плотницький (5).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Чоловіки
Група А. 6 тур. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 7 жовтня
Україна – Чехія

3:1 (25:19, 25:15, 23:25, 25:20)

УКРАЇНА – ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

В заключному матчі турніру збірна України 8 жовтня зіграє із командою Німеччини. Початок гри о 23.00 за київським часом.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(237)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
І знову не зовсім достовірна інформація від авторів матеріалу. Чому "вище 5 місця піднятися не зможуть" як доконаний факт? Україна теоретично навіть на третє місце може вийти у випадку поразок Куби (від Ірану) й Італії (від Бразилії) у трьох чи чотирьох сетах і нашої перемоги над Німцями також без тай-брейку. Зрозуміло, що на це шансів небагато, але в теорії ці шанси є.
Ну а хлопцям варто подякувати за сьогоднішню гру. Крім відрізку у третьому сеті, починаючи з 18:16 на нашу користь, коли чехи перехопили тимчасово ініціативу, українці в цілому домінували на майданчику і заслужено перемогли.
Молодці!
Stanislav Matusevych
Хороший в цілому матч, а ідеальним він вийшов би, якщо б у третій партії за рахунку 16:13 на нашу користь щось у грі команди не розладналося. Промайнула думка, що знову, як колись у Євролізі, можемо програти чехам з 2:0 за сетами. Четверта партія теж проходила з перемінним успіхом, аж поки при 19:19 на подачу не вийшов наш капітан, якому вчергове довелося виходити лише в кінцівці третього сету за невдалого перебігу подій на майданчику. Плотницький фактично самотужки і закрив матч двома ейсами поспіль. 
Варто похвалити команду, що після локального спаду все ж змогли повернути гру під свій контроль. Раніше це вдавалося дуже нечасто. Найкращий свій матч на турнірі зіграв Ковальов. І ще відзначу Бойка за якісну гру ногами)
Своє п'яте місце на турнірі ми займаємо, і навряд чи у команди були серйозні шанси забратися вище. Тепер варто спробувати хоча б заради рейтингу дати бій несподіваним лідерам групи німцям, на що шансів відверто мало.
naverland
Супер, молодцы 
⬆️
Нежданчик!  И это потолок.  Ведь остальные команды явно сильней.
aka_MIK
А что это значит? Какое место нужно чтобы пройти на Олимпиаду?