Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 жовтня 2023, 23:00
9186
3

Україна – Німеччина. Прогноз та анонс на матч відбору на ОІ з волейболу

У заключному поєдинку відбору українці зіграють із вже учасником Ігор у Парижі

| Оновлено 08 жовтня 2023, 23:00
9186
3
Україна – Німеччина. Прогноз та анонс на матч відбору на ОІ з волейболу
CEV

Завершується відбірковий волейбольний турнір до Олімпіади-2024 серед чоловіків. Свій заключний матч у Ріо-де-Жанейро збірна України проведе із командою Німеччини, яка після перемоги над Катаром оформила собі путівку до Парижа.

Україна

Ще перед стартом цього турніру було зрозуміло, що шансів пробитися до дуету найсильніших серед восьми збірних у підопічних Угіса Крастіньша зовсім небагато. Тут більше було інше завдання. Набратися досвіду та пограти на найвищому рівні в офіційних матчах із найкращими волейбольними світовими державами.

Погодьтеся, адже навіть на чемпіонаті світу, я маю на увазі груповий етап, трапляються далеко не найсильніші команди, оскільки розподіл місць на світову першість проводиться за квотами від континентів. Ми пам'ятаємо, як минулого року на першому етапі у групі з українцями грали Сербія, Туніс та Пуерто-Ріко. Виходить, що із справжніх грандів тільки Сербія, за всієї поваги до двох інших збірних. І лише починаючи з 1/8 фіналу, були справді всі найсильніші.

Тут у Бразилії було зовсім по-іншому. З 8 збірних найнижчий рейтинг Міжнародної федерації волейболу був у Чехії 20 місце, а 4 команди (Італія, Бразилія, Сербія та Німеччина) взагалі з першої десятки. Тому прохідних ігор не було апріорі і у кожному матчі треба було доводити свою силу. Щось виходило у наших волейболістів добре, щось не дуже. Давайте не судитимемо суворо. А за те, що вони нам подарували багато позитивних емоцій, виграли вже три матчі, в тому числі і попередній з Чехією 3:1 (і, сподіваємось, ще подарують у матчі з Німеччиною) скажемо хлопцям велике спасибі. Чекаємо від збірної України подальшого прогресу у майбутніх турнірах.

Німеччина

Щодо німецьких волейболістів, то вони, образно кажучи, явно стрибнули вище за свою голову і створили справжню сенсацію. Залишити за собою явних фаворитів (Італію та Бразилію) і не віддати їм одну з путівок на Олімпіаду – це дорого коштує. Зрозуміло, що у тих, хто зараз не пробився на перше чи друге місце, ще буде шанс поборотися за олімпійську ліцензію наступного року, але Німеччина себе вже убезпечила від чергового нервування.

Відмінно провів цей турнір лідер атак збірної Німеччини діагональний Георг Грозер. Він був просто нестримний і у кожному матчі набирав у середньому по 25 очок. Тобто стільки, скільки треба для перемоги в одному сеті. Звичайно, не він один знаходився на майданчику і всі інші німецькі гравці теж зробили свій вагомий внесок у загальний успіх. Але далеко не у кожній збірній є такі лідери.

Взагалі Німеччина на Олімпіадах з волейболу виступала лише два рази у 2008 та 2012 роках і найкраще її досягнення 5 місце. А у фінальні турніри чемпіонатів світу виходила 5 разів, причому у 2014 році взяла бронзові нагороди, перемігши в матчі за 3 місце французів 3:0. Що стосується чемпіонатів Європи, то Німеччина має срібло, завойоване в 2017 році.

Статистика матчів

На Олімпіадах та чемпіонатах світу Україна та Німеччина не зустрічалися. А ось на чемпіонаті Європи суперники грали двічі. Вперше вони опинилися в одній групі у 1993 році. Німеччина виграла 3:0. За два роки була нова зустріч цих команд і знову на груповому етапі. Українці знову-таки програли 0:3.

Прогноз на протистояння:

Незважаючи на те, що Німеччина вже виборола перше місце в групі, вона напевно гратиме на повну силу і жодних знижок для нашої команди робити не буде. Українцям треба постаратися теж показати хороший волейбол і пам'ятати про рейтингові очки. А за позитивного результату навіть є невеликий шанс піднятися вище 5 місця. Але все ж таки ставимо на перемогу німецьких волейболістів 3:1.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

8 жовтня, неділя

Україна – Німеччина
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 23:00
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
УКРАЇНА - НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:3

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Безусяк
Бажаю збірній України по волейболу зробити неможливе та неочікуване - Перемогти збірну Німеччини з рахунком 3:1.Для цієї перемоги мають показати свою найкращу гру, як капітан Плотницький Олег, так і вся команда, хлопці грайте без помилок-Синиця, Тупчій, Ковальов,Семенюк і Полуян. Це ж ваша остання гра, покажіть все що можете! 08.10.2023р.
Nostradamus
Матч на 5 партій і 3-2 на користь німців.