Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Через повітряну тривогу початок матчу був перенесений з 15:00 на 16:15
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2023, 19:20
1402
2

Місцями було цікаво. ЛНЗ і Олександрія зіграли внічию

Команди не використали шанс здобути три очки у грі з рівним собі суперником

| Оновлено 07 жовтня 2023, 19:20
1402
2
Місцями було цікаво. ЛНЗ і Олександрія зіграли внічию
ФК ЛНЗ

У Черкасах зустрілися дві кризові команди. Якщо у ЛНЗ після зміни головного тренера намітився вихід з кризи, то у колектив Руслана Ротаня вона у розпалі: в останніх семи матчах команда здобула лише два очки. У матчах минулого та позаминулого турів «Олександрія» пропустила дев’ять голів. Натомість клуб із Черкас у чотирьох попередніх матчах здобув п’ять очок, що більше, ніж у перших п’яти турах чемпіонату. Перед десятим туром «Олександрія» у турнірній таблиці йшла відразу за ЛНЗ. Той, нагадаємо, був 12-м, а олександрійці посідали 13-ту позицію. У обидвох команд було по вісім залікових балів, але клуб з Кіровоградської області мав гіршу різницю забитих і пропущених м’ячів.

ФК ЛНЗ

У складі черкаської команди відбулося дві зміни порівняно з матчем минулого туру проти «Вереса». Дискваліфікованого Лопирьонка замінив Муравський, а замість Калюжного зʼявився Ковальов. Руслан Ротань провів чотири заміни у порівнянні з матчем проти «Динамо». Поза основним складом залишилися Ернандес, Сігеєв, Джевані, Ковалець. Замість них у «старті» вийшли Логінов, Шостак, Михайленко та Погорілий.

Через повітряну тривогу матч розпочався із затримкою на 1 годину та 15 хвилин. Перша десятихвилинка пройшла за переваги «Олександрії». Підопічні Ротаня активно діяли в атаці, мали кілька нагод, щоб відзначитися результативним ударом. Логічним виглядав гол, який гості забили на 10-й хвилині: Калітвінцев зробив передачу вздовж воріт, Селін не влучив по м'ячу, Шулянський на дальній стійці вдало зіграв на замиканні. Однак взяття воріт не зарахували через офсайд у Погорілого. Хоч він м'яча і не торкався, але відвернув увагу Муравського.

Після цього господарі активізувалися та змогли відсунути гру від своїх воріт. Однак через десять хвилин «Олександрія» знову створила небезпечний момент: Шулянський завдав удару з меж штрафного майданчика, Пеньков у стрибку відбив м'яч!

У середині тайму команди уповільнилися. Інколи футболісти просто стояли у центрі поля та перекочували м’яч один одному. Цілком закономірно, що до свистка арбітра на перерву небезпечних моментів більше не було.

На старті другої половини зустрічі активнішими були господарі поля. Вони діяли краще, ніж до перерви. Завдяки цьому вони володіли перевагою до фінального свистка.

ФК ЛНЗ

Якщо в першому таймі небезпечних моментів було обмаль, то у другому – ще менше. На 75-й хвилині футболісти ЛНЗ вивели на ударну позицію Норенкова. Його удар з лівого кута воротарського майданчика відбив Єрмаков. Уже в компенсований арбітром час Пасіч міг вирвати перемогу для господарів. Після кросу від Стасюка він пробив з кількох метрів, але м’яч пролетів вище воріт.

«Олександрія» вже два місяці не може перемогти в чемпіонаті. Безвиграшна серія триває вісім матчів поспіль. ЛНЗ вперше в УПЛ зіграв внічию на своєму полі. Загалом черкаська команда тричі ділила очки з суперниками – тричі по 0:0. У турнірній таблиці команди залишилися сусідами. Обидві можуть опуститися нижче, якщо київська «Оболонь» заробить залікові бали у матчі проти харківського «Металіста 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

ЛНЗ – «Олександрія» – 0:0

Г.Пасіч (37), Ковальов (77) - Логінов (21), А.Кравченко (54).

ЛНЗ: Пеньков, Муравський, Ковальов (Рибалка, 83), Селін, Бойко, Олійник (Прядун, 68), Норенков, Стасюк, Хобленко (Тищенко, 83), Наумець (С.Шестаков, 46), Г.Пасіч.

«Олександрія»: Єрмаков, А.Кравченко, Калітвінцев (Микитишин, 80), Шулянський (Джевані, 63), Логінов, Скорко, Мартинюк, Смирний, Шостак (Кулаковський, 87), Погорілий (Кулаков, 63), Михайленко (Ковалець, 63).

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів).

Стадіон: "Черкаси-Арена".

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Прядун - 5.0, С.Шестаков - 5.0, Рибалка - б/0, Тищенко - б/о.

«Олександрія» (заміни): Джевані - 5.0, Ковалець - 5.5, Микитишин - б/о, Кулаков - 5.5, Кулаковський - б/о.

ЛНЗ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова
Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3
Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
УПЛ сьогодні - то густо, то пусто.
Привет
Эти два клуба победили бы Динамо