Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 06 жовтня 2023, 10:44
921
0

Володимир МИКИТИН: «Зоря грамотно зіграла на результат»

Колишній гравець збірної України – про матч проти «Брейдабліка»

| Оновлено 06 жовтня 2023, 10:44
921
0
Володимир МИКИТИН: «Зоря грамотно зіграла на результат»
ФК Зоря Луганськ

В Ісландії луганська «Зоря» в черговому турі групового етапу Ліги конференцій з футболу перемогла місцевий «Брейдаблік» (1:0).

Колишній гравець національної збірної України і «Зорі» Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враження про протистояння в Ісландії:

- Зустрічалися приблизно рівні за класом команди, хоча взяли на озброєння різні тактичні схеми. Луганчани грали в п'ять півзахисників, передусім, подбавши про те, щоб щільно зустрічати в середній зоні своїх візаві й створювати їм труднощі на шляху до своїх володінь. Цей план загалом спрацював.

- На ваш погляд, «Брейдаблік» чимось здивував головного тренера гостей Валерія Кривенцова?
- Не думаю. Ісландська команда діяла в притаманній їй силовій манері, розраховуючи на дивіденди від виграних повітряних дуелей. Проте не так сталося, як гадалося. Гості були готові до єдиноборств після довгих передач й не поступалися на «другому поверсі». Головне було зберігати холоднокровність в дебюті, відбити перші масовані атаки господарів і поступово шукати свій шанс в контрвипадах чи при розіграші тих же стандартних положень. До речі, переможний гол луганчанин Горбач забив наприкінці першого тайму, виявившись міцнішим за ісландського захисника.

- Чим ви можете пояснити, що «Зоря», тривалий час контролюючи хід подій на полі, наприкінці матчі неочікувано віддала ініціативу.
- Вважаю, що «Зоря» прийняла правильне рішення, вирішивши зіграти на результат. Кожен з луганчан чітко знав, що йому робити в тій чи іншій ситуації і до реальних загроз справа практично не доходила. Коли ж м'яч все ж летів у площину воріт, то на висоті був кіпер Турбаєвський. Як на мене, «Зоря» заслужено взяла три очки.

- В наступному турі групового етапу Ліги конференцій «Зоря» поїде до Тель-Авіва, де зустрінеться з «Маккабі».
- Там також буде битва за шість очок. Футболістам «Маккабі» після поразки в Бельгії, треба обов'язково перемагати, аби зберігати шанси на вихід до наступного раунду. На мою думку, «Маккабі» переважає за рівнем підготовки «Брейдаблік», але в «Зорі» є вдосталь часу, аби під час жовтневої паузи в чемпіонаті УПЛ як слід підготуватися до поїздки в Ізраїль і не повернутися звідти з порожнім багажем.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.