Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 05 жовтня 2023, 21:09
1580
1

Мінспорту звернулося до УЄФА та ФІФА: це обмеження прав наших дітей

До міжнародних змагань були допущені збірні росії до 17 років

| Оновлено 05 жовтня 2023, 21:09
1580
1
Мінспорту звернулося до УЄФА та ФІФА: це обмеження прав наших дітей
Мінспорту

Міністерство молоді та спорту України закликало ФІФА та УЄФА скасувати пом'якшення санкцій щодо росії.

УЄФА та ФІФА допустили до міжнародних змагань російські команди у категорії до 17 років.

Близько 10 країн заявили про те, що не будуть грати проти росіян. До бойкоту України приєдналися: Англія, Польща, Латвія, Литва, Швеція, Данія, Фінляндія, Ірландія, Норвегія, Румунія.

Але 4 жовтня частково санкції з російського футболу зняла й ФІФА. Міжнародна федерація футболу допустила збірні росії до чемпіонатів світу U-17.

Заява Мінмолодьспорту України

Із України було викрадено і вивезено у росію щонайменше 19 тисяч дітей. Російськими військовими зруйновано 2767 навчальних закладів в Україні. Постраждали 344 спортивних об’єктів. 95 з них – росією зруйновано повністю або знищено частково.

Окупаційний російський режим продовжує вбивати і викрадати українських дітей, знищує об'єкти цивільної інфраструктури, включно зі стадіонами та спортивними школами, не залишаючи українським дітям можливостей не те, що для занять спортом, а для звичайного життя.

Так, від початку повномасштабного вторгнення росія вбила 504 дитини, і ще 1129 отримали поранення внаслідок російської агресії. Вже задокументовано 3209 злочинів російських окупантів проти дітей, включно з 13 фактами сексуального насильства проти неповнолітніх.

Агресивна росія позбавила українських дітей не тільки можливості тренуватися, але й мирно і безпечно жити. Сотень наших дітей вона позбавила життя. Водночас UEFA та FIFA повертає на змагання російських дітей, які з вини цього органу будуть впевнені, що їхня країна має право вбивати інших і все робить правильно.

Ми вимагаємо скасування рішень FIFA та UEFA, як таких, що обмежують права українських дітей, яких росія позбавила права безпечно тренуватися і просто жити в рідній країні, без загрози бути вкраденим, зґвалтованим або вбитим.

Україна звернулася до всіх асоціацій-членів UEFA з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів з рф. Офіційно про такий бойкот вже заявили асоціації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Швеції, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії. Ще декілька країн – Швейцарія, Чехія, Нідерланди та Естонія – заявили, що чекають подальших пояснень від UEFA.

Ми твердо переконані, що футбол завжди має пропагувати мир, толерантність та справедливість, а не спонукати продовжувати війну та пропагувати безкарність.

Ми закликаємо FIFA та UEFA протистояти насильству та агресії з боку рф. Ми будемо рішуче відстоювати цю позицію, допоки росія воюватиме проти України та поки не відновиться мир на європейському континенті.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оболонь – ЛНЗ. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 13:30 0
Оболонь – ЛНЗ. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Київська команда спробує перервати чотириматчеву нічийну серію, перемога їй вкрай потрібна

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MrStepanovM .
не почують...